Rodičovský příspěvek - ukončení před termínem ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek ?-ukončení před termínem ?
Ahoj, prosím o radu : Měla jste některá ukončení rodičovského příspěvku ( 4 letou variantu) před ukončením 4 narozenin dítěte? Peníze beru pořád stejné a to tu 4 letou variantu. Díte narozené v listopadu. Přišel dopis že jsem 31.9 ukončila rod. přis, z důvodu vybrání 220tis, ale jak počítám tak mě to nevychází
, počítala jsem že budu na rodičáku do listopadu. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Může to být z toho důvodu, že poslední dávka by byla nižší než běžná měsíční dávka, kterou jsi měla a tak TI to přijde najednou.
Ale jinak není problém tam zajít a domluvit se. Případně si to nechat rozložit na dvě dávky. Aby Ti to vyšlo do konce toho listopadu. Ale je potřeba hned to zařídit. Ale je možný že termínově už ti to přišlo na účet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám dítě narozené 11 října a hned na začátku září jsme si tam zašla a ptala se..
Oni toti někdy jakoby poslední dávky slučují… Takže poslední teď dávku, co dostanu v říjnu dostanu vyšší.. Právě se mě ptala jestli to chci říjen, listopad a nebo všechno v říjnu..
Ale já to v pohodě řešila měsíc před narozením takže by to ještě šlo rozložit..
Příspěvek upraven 13.10.17 v 14:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KamisB Tak pokud má v dopise, že byl rodičák ukončen 30.9., tak už se na ničem nedomluví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tento měsíc poslali za 9/2017 o něco více a následně dopis že mě končí RP. Mě to vycházelo až na listpad kdy má 4 roky. Určo se půjdu zepta
, ale stejně mě to nevychází mám tu 4 letou variantu, kde je částka daná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky oni přeci posílají zpětně? Tak jsem myslela že pošlou ještě v prosinci za listopad ( kdy má 4 roky). V případě poměr menší dávky sloučí a přišli by peníze/ poslední tedy sloučené v listopadu. A já oficiálně bych byla do 4 narozenin na RP. Takto ukončí 4 letou variantu RP - dva měsíce před 4 narozeninami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 - padron, nějak jsem četla blbě. Ale taky jsem psala, že už to má asi na účtu.
@moby - jinak pokud už Ti přišlo víc, tak to je opravdu vše do těch 220 tis a už víc nedostaneš. Takže tam asi ani nemusíš, případně Ti jen řeknou, že už to máš vybraný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby - ale ono už se dávno neřeší 4letá a 3 letá, ale výše peněz kolik měsíčně chodí. Záleží kolik jsi si měsíčně nastavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dotaz - ten dopis TI musel přijít už tak před 14 dny ne? Aspoň mě tak přišel co si tam pamatuji a to dokonce asi 2-3 dopisy. Že to budou ukončovat a pak že ta dávka byla ukončena a snad ještě něco mezitím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne napřed poslali peníze, to mě bylo divné že přišlo více peněz a dnes dopis. Dopis tři dny po penězích. Právě jsem to nečekala a počítala že jsem na RP do konce listopadu kdy má 4 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby a problém je v čem? Peníze si může rozdělit snad sama doma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby už ti tu psali RP je 220 t, když je vyčerpáš dříve, končí dříve. Máš všechny peníze, na které máš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ano ale to právě nevychází že jsem vybrala 220 tis, Mám variantu 7 600 korun měsíčně do konce 9. měsíce věku a následně 3 800 korun měsíčně do čtyř let věku dítěte. 4tyři má v listopadu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moby Ale to bude spíše špatnýma počtama, než že by to nevycházelo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jen zarazilo že to tak mají vypočítané a dané jako čtyřletou variantu, ale do 4 let to nevyjde
, ale děkuji za názory. Právě jsem se chtěla zeptat jestli to také tak někomu vyšlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit