Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer
Babička bude slavit 80 narozeniny. „Protože všechno má a nic nepotřebuje“. Rozhodla jsem se vyrobit rodokmen. Potřebuji poradit v jakém programu rodokmen vyrobit, abych ho mohla nechat vytisknout. Jsme velká rodina, už tet mám na papíře 400 osob. Budu ráda za jakoukoliv radu
Nemám s tím zkušenosti, jen Ti chci napsat, že je to naprosto parádní nápad! ![]()
Perfektní dárek! Můžu se zeptat, kolik stojí vypracovat rodokmen u profesionála? Naše rodina má předky 300 let zpět minimálně, jde jít ještě dál?
Nechala bych to udělat hezky ručně nějakým grafikem. Ušetříš veeelkou spoustu práce s daleko hezčím výsledkem. ![]()
@tzipora píše:
Perfektní dárek! Můžu se zeptat, kolik stojí vypracovat rodokmen u profesionála? Naše rodina má předky 300 let zpět minimálně, jde jít ještě dál?
Tipuju tak 120-150kč za dohledanou osobu
Uuups! tak víc..
http://www.hledanipredku.cz/rodokmen-cenik/
@tzipora píše:
A před těma 300 lety vznikl nový živočišný druh?
Graficky ma smysl zpracovat jen par generaci, aby to nejak vypadalo a nebylo to dlouhe jak tyden. Zbytek naplavat treba do myheritage, kde jde taky udelat graficky vystup
Pokud chceš program, tak je super my heritage. Dokonce podle něj můžeš dál rozšiřovat rodokmen, protože ti to nabízí lidi, které máš u sebe a můžeš k nim najít další.
Od profíka má rodokmen teta a přišlo je to na 100000 i s textovým výstupem. Dostala to jako dárek. Ale máme nademnou 8 generací včetně mě. Jsme v roce 1724. Tam bysme se sami nejspíš nedostali.
My máme rodokmen na stránkách my heritage- jsou ale placené. Když se jde dost do šířky, tak se můžete propojit s jinými rodokmeny, které tam lidé zadali. Není problém, najít x tetiček, horší je to jít hluboko do minulosti.
@radkka Já ti nerozumím. Před 300 lety přišel nás rod do jednoho města v Čechách z vedlejšího státu. No a me by zajímaly podrobnosti o rode z toho státu. Záměrně nepíšu o jaký stát se jedná, i když ho vím.
Zrovna dávám dohromady také rodinný rodokmen a uvažuji jak ho udělat. Napadl mě jen excel. Kdyby měl někdo tip na něco lepšího, budu ráda za každý poznatek.
@z1a2b3a4 zkus bud my heritage (do určitého počtu lidí je zdarma) a nebo nějaký volně stažitelný program na tvorbu rodokmenu. Excel bude super pakárna.