Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jako ze byt mate v nájmu a je napsany jen na něj nebo jak? Ale ty tam jsi taky ve smlouvě napsaná, ne? Nebo je jako jeho, že ho vlastní?
@Anonymní píše: Více
Na byt nárok nemáš. Řešení je dát k soudu určení výživného.
@Tarena píše: Více
Tak ten nájem by zakladatelka stejně musela platit, tak to si může rovnou najít nějaký jiný nájemní byt. ![]()
U soudu mu neudělají ty, ty ty za to, že je na tebe hnusný. ![]()
Pokud je byt na něj, tak bohužel, najdi si jiný. Stejně je to jen podnájem, ne?
@Anonymní píše: Více
A co bys chtěla řešit u soudu? Že ti nepřenechá byt? Tak si najdi jiný, odstěhuj se a vyřešeno.
@Fee-bee píše: Více
Byt je psaný na něj, ne že je jeho.
Zakladatelko, sebrala bych se a našla něco sama. Třeba i menší byt, hlavně být v klidu.
Ani soud nenařídí, kdo má užívat nájemní byt, protože to je záležitost majitele bytu. A fakt bych jako majitel byla tak moc šťastná, že mě chcete tahat po soudech, že bych se urychleně rozloučila s vámi všemi. Najdi si vlastní nájem.
A to dítě je či?
Tak já chápu, že se ji z tama nechce, obyčejně jsou v bytě nově nakoupené věci, přestože se může jednat o nájem..
Do nového nájemního bytu by to byla nemalá položka…+ kauce, takže to bych řekla, že je ten zadrhel, proč …
Našla bych si svoje bydlení a on ať si ten byt sežere. Kdo platí teď nájem? On nebo ty? Jak dlouho jste od sebe? Je možnost se zbalit hned a jít třeba k rodině na měsíc než si něco najdete? Pokud bych tam zůstat nemusela tak bych zabouchla dveře co nejdřív. Řeš svěření do péče a výživné.
To ze na teba opily krical naozaj nieje dovod aby na teba preslo vlastnictvo jeho bytu a obavam sa ze sud bude mat rovnaky nazor.
Dieta nieje vec, je smutne ze sa rozchadzate a dospely clovek to asi dokaze pochopit, ale dieta uvazuje inak a vas (tvoj aj jeho) najvyssi zaujem by mal zabezpecit aby to dieta zilo v aspon ako tak prijatelnych podmienkach. Sa mi zda ze na to trochu zabudate a tvarite sa ako keby to bol plysovy medvedik.
Sud ti moze pomoct s urcenim toho ako sa budete delit o dieta a kolko ti bude platit. To je asi tak vsetko. Byvanie si najdi svoje a budes mat pokoj a klud.
Dobrý den, jsem po rozchodu s bývalým přítelem měli jsme dohodu ohledně bytu v kterém bydlím s dcerou dohodou bylo že byt přenechá mě a dceři byt je psaný na něho ( mám i ve zprávě že se odstěhuje a byt přepíše na mě) po pár dnech mi řekl že byt chce a že se mám odstěhovat když jsem mu řekla že nemáme kam jít odpověď byla že malou mu můžu nechat a ja mám odejít.
Po tom co se odstěhoval mě slovně vyhrožoval a nadával mě před dcerou a bratrem a po zprávách mě taky psal nehezké věci
Chtěla bych si nechat od vás poradit jak by jste to řešili k soudu to určitě půjde ale mám i nahrávky v telefonu jak na mě křičí a je přitom opilý a to tu ještě bydlel
Děkuji