Rozhodnutí o ukončení RD

3054
10.10.12 11:17

Rozhodnutí o ukončení RD

Zdravím děvčata, potřebovala bych poradit :)
Kamarádka byla po ukončení dvouleté mateřské dva měsíce na neplaceném volnu, neměla hlídání pro dceru a teď se se zaměstnavatelem dohodli, že k 1.10. nastoupí opět do zaměstnání, ale onemocněla a je na nemocenské, to je všechno v pohodě a s tím není žádný problém, ale teď jí psal jejich účetní, že od ní potřebuje rozhodnutí od OSSZ o ukončení RD k 1.10.2012. Já osobně, nevím, co to je za papír a jestli se o to dá požádat nějak po telefonu a nebo musí osobně, jelikož je na nemocenské, tak moc nikam chodit první 3 týdny nemůže - nemá vycházky.
A neví, jestli to její účetní má někde ověřené, vždy něco plácne a někdy to není ani potřeba. Není vystudovaný účetní a ani prý nechodí na žádné školení, že se radí jen u svoji mamky, tak nevím :nevim:

Děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6814
10.10.12 11:25

Mě přišel od sociálky dopis automaticky, že mi ukončují vyplácení rodičovského příspěvku, tak myslím, že by to měli posílat všude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
10.10.12 11:33

Já si teda myslím, že OSSZ nemá s RD nic společného. Však můžu být na RD 3 roky a pobírat RP jen 2 roky :think: Může přeci pobírat RP a přitom chodi už do práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
10.10.12 11:33

Mě ho taky poslali automaticky, rodičák mi končil 23.4. a do konce května mi ho poslali.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5849
10.10.12 12:28

Tohle oznameni posila Urad prace, kterej taky prispevek vyplaci. obvykle to posilaj sami cca do mesice od ukonceni pobirani prispevku, coz uz u kamosky probehlo, tak by si tam asi mela zavolat, at ji to vystavi znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
10.10.12 12:34

To jí přišlo, ale taky jsem si myslela, že ukončení dávek nemá nic společného s ukončením RD, jelikož jak psala Liduše dávky můžeš pobírat do 2 let, ale na RD máš právo být do 4 let dítěte :nevim: asi bude nejlepší, když si tam vyzkouší zavolat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
10.10.12 12:41

No je to celý divný, protože zaměstnavateli nic o ukončení dávek dokládat nemusí, nic mu do toho není a délku rodič. dovolené si určí sama, místo jí musí do 3let věku dítěte držet. Tak nějak nechápu, co po ní chtějí, určitě bych si znovu s tou účetní promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
10.10.12 12:49
@dari74 píše:
No je to celý divný, protože zaměstnavateli nic o ukončení dávek dokládat nemusí, nic mu do toho není a délku rodič. dovolené si určí sama, místo jí musí do 3let věku dítěte držet. Tak nějak nechápu, co po ní chtějí, určitě bych si znovu s tou účetní promluvila.

Presne tak. Tiez mi pride, ze ich ucetni je trosku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.12 13:08

Účetní chce zřejmě potvrzení kdy jí skončila rodičovská dovolená, já to zaměstnavateli taky nesla - chtěl to kvůli tomu aby věděli od jakého data má platit zdravotní a sociální pojištění.

• Citovat
  • Upravit
1900
10.10.12 13:19
@Anonymní píše: Účetní chce zřejmě potvrzení kdy jí skončila rodičovská dovolená, já to zaměstnavateli taky nesla - chtěl to kvůli tomu aby věděli od jakého data má platit zdravotní a sociální pojištění.

tak to chápu, ale to jí snad musí dát v práci, protože rodičovskou dovolenou čerpá v práci a ne nikde jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
10.10.12 13:54
@Anonymní píše: Účetní chce zřejmě potvrzení kdy jí skončila rodičovská dovolená, já to zaměstnavateli taky nesla - chtěl to kvůli tomu aby věděli od jakého data má platit zdravotní a sociální pojištění.

To by mě zajímalo, kdo to potvrzení vydal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
10.10.12 19:02

Tak kámoška si obvolala sociálku, tam jí sdělili, že oni mají na starost jenom vyplácení mateřské, že rodičovskou má nastarost patřičný pracovní úřad, tak musela volat na pracák a tam jí paní sdělila, že žádné takové potvrzení neexistuje, že maximálně musí zaměstnavateli vystačit to ukončení o rodičovských dávkách, že ostatní - prodloužení rodičovské z důvodu péče o nezaopatřené dítě, je mezi ní a zaměstnavatelem, takže pokud něco potřebuje podepsat, tak to musí on vytvořit. Takže závěr je, žádné takové potvrzení není :)
A mám všem poděkovat za komentáře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
10.10.12 21:12

@emiky No já jsem si myslela, že je to blbost, tak hlavně že to na úřadě potvrdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat