Rozhovor s mrtvým
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rozhovor s mrtvým
Ahoj holky. Potřebuji názor někoho kdo trochu rozumí nadpřirozenu. Předem říkám, že jsem ùplně normální, racionálně uvažující žena. Nejsem věřící, ale věřím, že smrtí život nekončí. Mám trochu pocit, že jsem na tyto věci citlivější, ale neumím si to vysvětlit. Nikdy jsem se o to vlastně nijak zvláště nezajímala, až teď. V dubnu mi zemřela milovaná babička. Byla jsem na přelomu 7 a 8 měsíce těhotenství, které bylo velice rizikové. Měla těžkou mrtvici a ochrnutá ležela ještě několik dní v nemocnici než zemřela. Jelikož jsem z toho byla už tak strašně v háji, nedokázala jsem za ní do té nemocnice jít. Nehýbala se, ale byla prý při vědomí-nejspíš vnímala. Bylo to pro mě hrozné. Když zemřela, úplně mě to dorazilo. Měla jsem strach, že porodím. Po dlouhém rozmýšlení, jsem se rozhodla, že pohřeb nezvládnu. Zapálila jsem si svíčku a vyprovodila ji z domova.
A potom to začalo. Několikrát týdně se mi o ní zdály sny, ve kterých se vždy stalo něco špatného. Byla jsem z toho už zničená. Ke všemu se mi rozleželo v hlavě to, že jsem nebyla na pohřbu, ani v nemocnici. Bylo mi to strašně líto, i když vím, že to v mém stavu jinak nešlo. Pořád jsem na ni musela myslet. Až jednou v noci se mi zdál sen, byl ale tak živý, úplně jako by jsem to prožila. Přišel mi od ní dopis, ve kterém se semnou loučí a potom se sama objevila. Říkala že se semnou přišla rozloučit, když jsme to nestihly, a že mě miluje a chápe, že jsem nemohla přijít na pohřeb. Dlouho jsme si povídaly a pak jsem se vzbudila. Měla jsem najednou strašně dobrou náladu a od té doby ani jeden sen. To je asi měsíc zpátky, no a včera se mi to stalo podruhé. Zase sen, ale úplně jakoživý, jako by jsem tam byla. Byla jsem u ní v nemocnici a četla jí knihu, jí nebylo dobře měla bolesti. No a potom jsme se najednou ocitly u ní v bytě. Seděla vedle mě na gauči, byla zdravá. Já jí říkám „ale babičko vždyť ty jsi přeci zemřela, a ona na to "já vím, přišla jsem si jen popovídat“. Tak jí říkám a můžu se tě na něco ptát? Ona že jo. Zeptala jsem se jí co se děje po smrti. Ona mi řekla, že neví, že když je semnou, vnímá jen to, a že jsou ty světy oddělené. Bylo vidět, že je jí tam ale dobře a je tam spokojená. Řekla že nás všechny moc miluje, rozloučila se a já se vzbudila.
Je to jen výplod mé mysli. A nebo se semnou babička opravdu dokáže sejít? Ráno jsem měla po tom snu zase výbornou náladu, a jsem víc než přesvědčená, že to nemohly být jen sny. Má někdo vysvětlení, nebo zkušenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vysvetleni ani radu nemam, jen Ti to trochu zavidim, to je presne to, co bych potrebovala a chtela prozit se svym tatou. Nic si nevycitej, i tohle je znameni, ze je vse v poradku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám velice podobnou zkušenost s mojí babičkou, když zemřela. Taky tak živý sen. Věřím tomu že za mnou opravdu přišla
Můj taťka si to taky zažil se svým bratrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Táta za mnou taky takhle chodí a taky jsem pak šťastná, že jsem s ním mohla mluvit. A přesně poznám kdy za mnou opravdu přijde a kdy se mi o něm jen zdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podobné setkání se zemřelou babičkou proběhlo i v naší rodině. Já tomu věřím, protože se mi taky kdysi stala zvláštní nadpřirozena událost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám zkušenost. V jednom snu (a ani nevím, jestli to nebyl první sen o otci) mě na konci toho snu objal a dal pusu a nasedl do druhého autobusu než jsem jeli my. Nepamatuji si, kdy by mě otec objal, natož dal pusu.
Od určité doby mám o něm sny pravidelně.
- Citovat
- Upravit
@Lilinka 89 něco podobného se stalo mojí kamarádce. Byla také těhotná a zemřel jí táta. Přesně popisovala, že jí přišel v noci navštívit, jako by se s ní loučil. Na pohřeb také nešla, prý by to psychicky nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress Vidis, to me nenapadlo. Spis jsem chtela vedet, jestli ty sny prijdou samy, nebo jen kdyz na toho cloveka intenzivne myslite, jste na miste, kde pobyval a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měsíc před porodem zemřel po nehodě na kole můj nejlepší přítel. Člověk, který mě provázel celým životem. Na pohřeb jsem šla - cítila jsem prostě, že musím… Sny se mi zdají doteď. Dvakrát velice živý sen o tom, že já vím, že zemře a snažím se mu to vysvětlit a varovat ho. Je to strašně ”náročný sen". Naléhám na něj, že si musí dát pozor a on si o mně myslí, že jsem se zbláznila, když se ho snažím přesvědčit, že vím, co se stane… Chjo, chybí moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé to je hezké, že nejsem jediná kdo něco takového zažil. Svěřila jsem se mému manželovi, a ten bohužel na toto téma moc diskutovat nechce, protože v tyto věci absolutně nevěří. @Blahuše Přivolat nevím, ale pokaždé to bylo v noc kdy jsem byla strašně utahaná a měla jsem hooodně tvrdý spánek. Moc bych ti přála, aby se za tebou otec přišel podívat. Jak říkám, vždy se mi po tom snu velice ulevilo. Nikomu jinému z rodiny se toto neděje, a to byla babička moc milovaná a oblíbená. Jak už jsem psala, myslím, že jsem na to citlivější a vnímavější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress Vyvolavat bych mela strach, do toho bych nesla. Ale ty sny, v tom smyslu, v jakem jsou popisovany zakladatelkou, to by byla uleva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit