Rozjetý ekzém

27
15.7.16 21:18

rozjety ekzem

Ahojte prosim co pomuze na akutni fazi ekzemu? Nejaky konkretni tip cim to namazat. V lekarne je toho tolik ale nechci utratit plno penez a zkouset nez neco pomuze bude pryc sam. Odmitam jit na kozni pro kortikoidy. Mela jsem ekzem na rukach a vytrpela jsem to bez mazani kortik. masti a zmizel nakonec uplne sam po 4letem neuspesnem leceni na koznim az jsem ty sajrajty prestala mazat.
Ale tenhle na stehnach mam pravidelne jen kazde leto a taky odezni ale nejak ted vic trpim je dost rozlezly a ja uz nevim cim jsem to driv mazala.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
15.7.16 21:29

Exematik nejsem, ale co jsem se zajímala, tak je dobré začít s léčbou (kromě mazání) přes životosprávu. Vynechat alergeny a sladké. Dcera měla exem. ložisko a mazala jsem Cicalfate od Avene. Citlivě to vysušilo mokvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.16 22:11

Také trpím exemem. Dost se to na prahu dospělosti zlepšilo a vymizelo. Jen se mi udělal na pravé dlani, coz je dost nepraktické :?
Někdy to tam skoro nemám a někdy bych brečela bolesti, jak je to suché a rozpraskané. Kortikoidy jsem přestala používat, protoze kojím, tak se bojím o malou…
Vyzkoušela jsem v tv propagovaný bepanthen na exem, ze prý promastí…mast za 270 a na prdlacku.to už je lepší ten na zadek pro mimi…ulevil mi a také jsem začala používat infadolan.
Jinak jsem ale nevypozorovala, ze by mi to zhoršovalo nějaké jídlo…
Exem je příšerná věc. Zajímavé je, ze vždy v těhotenství zmizel úplně a já si to 9 měsíců užívala. Vrátil se ale hned druhý den po porodu

• Citovat
  • Upravit
22
15.7.16 22:13

Na promazávání Excipial, na ložiska Protopic. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.16 22:24

Jsem atopik od mala, nejhorsi to je v zime a ve vedrech, a jedine co mi pomaha, aby to uplne a rychlo vymizelo jsou bohuzel kortikoidy. Mazu jen 1-2× denne po dobu 1-2 dnu, vic nee. Nic jineho mi nikdy nepomahalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
15.7.16 23:19

Kortikoidy pomahaji jen kdyz jima porad mazes prestanes ekzem znovu vyleze… Jak uz jsem tady radila mam s ekzemy zkusenosti, Excipial lipolotio H, koupele z odvaru ovesnych vlocek a obklady z vlocek min 2× denne, koupele v morske soli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.7.16 08:49

No prave proto kortikoidy nechci znam to. Ty vlocky pomahaly na ty me ruce predtim. nejak jsem na to zapomnela tak dik za pripomenuti. Jinak se zeptam muzu to mazat i zink. masti nebo to vysusim akorat. Je hrozne vydrzet to svedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek