Rozvod a spor o dítě

Anonymní
23.9.11 14:47

Rozvod a spor o dite

Ahoj holky,pisu radsi anonymne,je to choulostive tema moji pribuzne.
Dotycna se bude rozvadet, a jeji manzel ji vyhrozuje,ze ji sebere dite. On pracuje pres noc i o vikendech,pohybuje se mu to,a taky si myslim ja,ze delaj jen bububu,jak to dela nekde ze vzteku po rozchodu. Co by mela udelat? Podat zadost o rozvoda ona prvni, a mela by se tam o diteti zminit,ze ho chce do sve pece? Za jakych okolnosti se dava dite soudne otcovi?Ja mama za to,ze pokud je matka normalni,stara se o dite,tak ji ho nechaji automaticky. Je stejne jeste na rodicaku.Zda se mi proste nesmysl,aby nekdo mohl VZIT dite matce,kdyz otec by ho pak daval po babickach apod…dik za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
23.9.11 14:53

Pokud je matka „normalni“ zajisti diteti „normalni“ zivobyti a ma s nim kde byt, nemeli by ji ho vzit, alesponja jsem se jeste nesetkala s nikym takovym.

Kde bydli? Kde by bydlela po rozvodu?

Hraje i roli to, proc se rozvadi a tak, ale myslim, ze jen tak by ji vzit ditko nemeli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.9.11 15:09

Ať si co nejdříve zažádá soud o svěření dítě do vlastní péče. Nic se za to neplatí. Vzor najde na netu. Já jsem tuto žádost podávala zrovna tento týden. Pokud se o dítě stará , nechlastá a nefetuje není důvod proč by nemnělo být svěřené do péče matky. Jinak musí počítat s tím že k ní přijde sociální pracovnice a bude zjišťovat zda má vhodné podmínky pro výchovu dítěte.

a až bude mít za sebou soud o dítě poté se může teprve rozvést. A ještě v mezi čase třeby věřešit majetek buď dohodou s partnerem a nebo zase soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.9.11 15:37

ať si ona požádá rychle o svěření dítěte do své péče. Pokud to stihne udělat otec dřív, dítě bude do rozhodnutí v jeho péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
23.9.11 15:38

Ze zkušenosti - chlap vyhrožuje aby měl pocit, že je na koni. Neznám ženskou, které by chlap vyhrožoval a pak jí dítě opravdu vzal. POkud měli chlapi dítě u sebe - o pár vím, tak to bylo proto, že matka dítě nechtěla mít u sebe nebo se tak domluvili v zájmu dětí a nebo měli třeba každý jedno dítko u sebe.

Nestresuj ;) musela bys být alkoholička, feťačka nebo bez bydlení apráce, aby ti vůbec hrozilo, že ti dítko vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.9.11 17:59
ynax píše:
ať si ona požádá rychle o svěření dítěte do své péče. Pokud to stihne udělat otec dřív, dítě bude do rozhodnutí v jeho péči.

Není pravda… at si zažádá kdokoliv z obou rodičů, bude sociální pracovnice v součinnosti se soudem posuzovat, který rodič je více způsobilý se starat o dítě a zajistit mu vše potřebné.
Také záleží na věku dítěte… pokud má otec střídavé směny a matka dokáže zajistit plnou péči bud na RD nebo po práci a vyzvednutí z MŠ, těžko soud svěří dítě otci, který bude nechávat dítě hlídat cizími lidmi.

Já se rozváděla, když bylo synovi 9 let, jeho otec vyhrožoval, že mi ho sebere, že mě zničí a pod., nic hezkého. Žádost o svěření dítěte do péče po dobu před i po rozvodu jsem podávala já s tím, že jsem vypsala důvody rozvodu, popsala péči o dítě, vč. úhrad potřeb dítěte. Součástí tohoto je také stanovení výživného.

V každém takovém případě je soudem dítěti ustanoven opatrovník - sociální pracovník místního úřadu. Ten příjde navštívit matku s dítětem u nich doma, popř. i otce, aby zhodnotila situaci obou. Soudu pak podává zprávu, na základě které soud přihlíží při jednání s rodiči.

V případě, že matka se řádně stará, pečuje, pracuje nebo je na RP, mělo by jí být na 99% dítě svěřeno a otci vyměřeno podle příjmů výživné.

Aby matce dítě sebrali, musela by nepracovat, nepobírat dávky, nepečovat o dítko (soud se může dotázat i v MŠ, ZŠ a u lékaře dítka), fetovat, být alkoholičkou apod.

Známé či kamarádce radím, co nejdříve si najít vzor na internetu, sepsat vše a podat na místním okresním soudě ve trojím vyhotovení, jedno potvrzené si nechat.

Držím palečky!!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 19:37

diky moc!Jejimu diteti jsou 2 roky,takze je jeste na rodicaku.Ani nevim,jestli ho ma na 3 nebo na 4. Rozhodne je to normalni maminka,ktera se o sve dite stara,dala by za nej vse. Z bytu,kde bydli s manzelem se bude muset odstehovat,je jeho. Takze bydleni si bude hledat sama,nebo jestli na chvili pujde k rodicum,nevim.
Me hlavne zajimalo,jestli ji proste soud muze dite vzit,kdyz on si o nej zazada. ja si stejne myslim,ze to neudela, protoze uz ma dite z prvniho vztahu, a taky jenom porad vyhrozoval a k nicemu se pak nemel. Nevim,kam by ji daval,kdyz dela denni,nocni,kdyz nema nocni,chodi na pivo,toho by se urcite nevzdal.proto si sem jista,ze dela bububu.Je to cerstvy,tak to asi u nich bude drsny.

• Citovat
  • Upravit
17162
23.9.11 19:49

Tak to je maličké… může být vklidu, i kdyby bydlela u rodičů ;-)

A hlavně at se nedá zdeptat… o to mu jde, udělat z ní uzlíček nervů aby měl navrch. Musí být ted silná, aby to zvládla, ustála a mohla začít nový život s mrňouskem :hug:

Hlavně, at začne jednat a podá žádost. Do ní at uvede i jak se stará o dítě z předešlého manželství či vztahu, jestli k vám jezdí nebo nee a tak ;-)

Držím palečky a hodně sil přeju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
23.9.11 21:35

Statistika tvrdí, že pouze tři procenta mužů to s chtěním dítěte do vlastní péče myslí vážně. Takže bych se toho až tak nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.11 23:36

kaculikacka:no ono to tam je tak,ze jako MOJE dite,a TVOJE dite,jakoby jejich spolecne dite splodila sama :-D .taky se hodne stara o jeho dite,hlavne,kdyz on je v praci a ma ji mit u sebe. proto si myslim,ze to dela schvalne,aby jeste toho nebylo malo.Kdyby soud mel kamery u nich doma,tak by ani nevahal,a dite by dal hned ji,protoze on i kricel na manzelku ,kdyz drzela prcka apod…vubec si je nezaslouzi a myslim,ze si nase cela rodina oddychne,az bude po vsem!diky moc za info a podporu.vse pretlumocim.

• Citovat
  • Upravit
Megany
29.10.11 07:57

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat s přítelem nejsme vzítí,máme spolu 2 roky chlapečka.On má velký barák s několika pokoji a já bych se s malým vrátila k mamce do 2+1 bytu. Neklape to mezi nama kvůli jeho mamce,ještě když je nějaký problém stojí při ní.Chtěla bych od něj pryč.Jenže jeho mamka říkala že se postará o to aby jsem dítě do vlastní péče nedostala.Nejsme vzítí,může mi soud nebo sociální pracovníci zakázat dítě a dát jej do péče otce,když bych s tím dítkem bydlela u mamky ve 2+1 ?
O malého se dobře starám,nekouřím,nepiju,nefetuju.Malého jsem si chtěla vychovávat sama,aby mě do toho tchýně nemluvila,jenže manžel proč jeho mamku neposlechnu,ona to s vnoučkem myslím dobře,chce jen dobře poradit,jenže já o ty její rady pořád nestojím.Tak si myslí(jeho mamka)že když nedávám na její rady tak jsem špatná matka a neumím se o malého dobře postarat když není po jejím.

• Citovat
  • Upravit
573
29.10.11 09:02

Jak už tu bylo psáno výš, podej si žádost o svěření do péče. V tom, že budete bydet ve 2+1 žádný problém není, pokud je o dítko dobře postaráno. Pokud je přítel v RL, soud mu vyměří alimenty a pokud se nedohodnete, upraví styk s dítětem. Ale nevím, chceš vážně odcházet jen proto, že ti tchýně radí? Pokud vám to jinak s přítelem funguje, zkusila bych to řešit jinak než odchodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavelll
29.10.11 09:40

Jedendomov.cz

Za určité situace Vám může dítě sebrat minimálně z poloviny a zcela mu zničit stabilní domov. Když tito lidé nedosáhnou své výhradní péče, tak požadují střídavou péči, což je snad to nejhorší možné řešení, zvláště pokud nejsou mezi bývalými partnery korektní a slušné vztahy. Více na www.jedendomov.cz :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
JedenDomov
29.10.11 12:25

Dítě potřebuje oba rodiče, takže by bylo dobře zacovat mu úplnou rodinu nebo aspoň péči obou rodičů. Viz http://www.jedendomov.EU

• Citovat
  • Upravit
25
29.10.11 13:19

rovná práva

Taky si myslím, že rozvádět se kvůli tchyni je zbytečný, pokud je tvůj chlap trochu normální, tak by měl mámě vysvětlit, at se vám do výchovy neplete …
S tím automatickým svěřením dítěte do péče matky to platilo dříve, ale v poslední době se u soudů čím dál víc prosazují rovná práva obou rodičů, takže pokud tvůj přítel bude o výchovu dítěte stát, počítej s hodně bolestným a dlouhým soudem s nejistým výsledkem … Pokud nemá přítel nějakou úchylku, tak se ve světě prokázalo, že pro děti po rozvodu je nejlepším způsobem společná či střídavá péče, protože při výlučné péči dítěti v dospívání silně chybí jeden rodičovský model (viz třeba www.iustin.cz/…kvodicka.ppt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna