Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat…
Dcera přišla ve čtvrtek ze školy s tím, že má divné rty a bolavé koutky. Měla je (a má stále) výrazně červené a horní ret jako kdyby ho obtáhla tmavší konturkou. Dostala B- komplex.
Druhý den ji nebylo dobře, ztěžovala si na bolest celého těla, byla celkově „přepadlá“, v pokoji příšerný vzduch. Nechala jsem ji doma.
Netušíte, co by se za tim mohlo být? Jde mi o to, jestli ji v pondělí pustit zase do školy (pokud se bude cítit ok) a nebo se s ní jít usadit do narvané čekárny… ( od jisté doby vidím streptokoka všude…)
Moje kolegyne v praci prisla ve ctvrtek s tim, ze ji je jako pri chripce (klouby, svaly) ale bez teplot, rymy, kasle atd.. a vcera uz mela stejne rty jako popisujes, akorat jeste dva bolaky na hornim rtu… poslali jsme ji k dr a vlastneani nevim jak dopadla..
zkusim ji zavolat a zeptat se, treba ti to v necem pomuze, ale nevim jestli neni rozdil dite/dospela ![]()
Presne tak mi pred lety zacala spalova angina. Mela jsem rty vyrazne, rude, jako obtahle konturkou. Vim to, protoze jsme se ten den fotili ve skole a je to i na te fotce videt.
Chytla to od synovce, je ji 50
takze nic neni nemozne ikdyz jsem teda koukala ![]()
Hmmm, takže v pondělí místo do práce k dr.
Ach jo… Ona je v tuto chvíli jinak v pohodě… až na tu pusu…
Děkuji za odpovědi. I když jste mne moc nepotěšily…