Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chci se Vás na něco zeptat, zda to Vaši miláčkové taky dělají.
Můj 3 letý Mops pořád doráží na krátkosrstou kolii. Psovi je 8 let a je mojí mamky. Pořád na něho útočí, pořád ho provokuje.
Pes je naštěstí vůči němu dost tolerantní vydrží fakt dost (zlatý pes), ale občas ho prostě už nemůže vystát, až se poperou.
Když byl ten můj malej blbeček štěně, krásně si hráli, rozuměli si. Teď mu jsou 3 a dokazuje si dominanci a nechce ho nechat být.
S ostatními psi si rozumí, krásně si hrají. Pes od ségry, kterému je 6 let, na něj si to nikdy nedovolí, naopak, spolu si hrajou a dokonce se spolu spolčí a jsou proti kolií za jedno. Když se můj blbec začne rvát s kolií, ségry pes jde pomoc mému.
Je to pro mě smutné. Já vím jsou to psi, ale nevíte jestli je naděje nějak změnit jeho chování. Jinak je to nejlepší pes.
Nenechte mopse prudit kolií tak dlouho, až to dojde k rvačce. Chudák kolie, mops jí prudi, hádám, že navíc u ní doma, a nikdo se jí nezastane. Mopse buď pod povel (místo), pokud to neumí, tak buď zabavit, nebo na vodítko. Neexistuje, aby můj pes vysíral jiného psa tak dlouho, až by to vedlo ke rvačce. Je to tvůj pes, tak koriguj jeho chování tak, abyste mohli do psí společnosti.
Nedelaji to, protoze je nenechame. Ty jsi tam sef a zodpovedna osoba, takze to svemu mopsovi zatrhni. Pokud provokuje a utoci na jineho psa, neni to milacek, ale rozcapeny rozmazleny cokl, kteremu jsi nenastavila hranice slusneho chovani. Takze mu nejake dokazovani dominance proste zatrhni a nazdar.
@Mamadvoudeti123 píše: Více
Třeba toho svého psa vychovat a naučit jej pár povelů?
Jednoduše mopsovi to chování nedovolíš. Takže tu kolii nebude prudit tak, žr dojde ke rvačce. Tedy naučíš ho se k ní chovat slušně a budeš jeho chování korigovat.
Věra “ vím, jsou to psi …” Tak ty jsi majitel a ty máš řešit chování svého psa.
@Mamadvoudeti123 píše: Více
Proč toho mopse necháš aby jí otravoval? Nechala bych chvilku, odvolala, nedá pokoj? Jde mimo.