Malý má druhý den horečku, šly byste k doktorovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1074
9.11.15 06:53

s horečkou k dr?

Ahoj všem. chci se poradit. malej (v lednu mu budou 3)od včerejška od poledne začal horečkovat…dnes ráno měl i 39.3..dávám po 6 hodinách Nurofen sirup. Dnes si začal stěžovat, že ho bolí hlavička, ale jeho starší sestra to měla taky a nevím, jestli se třeba neopičí, že? nekašle, zatím ani nesmrká…Šly by jste k dr? nebo ještě mám počkat třeba do zítřka? pořád se nám to vrací.. před 4 týdny jsme prodělali všichni střevní chřipku a nejvíc to odnesl právě malej, zvracel, průjem, horečka…díky moc za rady

Jen rovnou píšu, že neběžím s každým prdem k dr. hlavně né k té naší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
9.11.15 06:55

U horečky se říká že pokud trvá dyl jak 3 dny tak jit k lékaři. Můj mladší necelé dva roky taky od vcerejska horečku je jsem musela střídat paralrn nurofen po 4 hodinách. Dneška už je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.11.15 07:02

Taky bych počkala, klidně můžeš střídat paracetamol a brufen už po třech hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
9.11.15 07:03

U tak vysoké horečky ho hlavička bolet může, to by však měl pokrýt ten Nurofen. Pokud zabírá a stačí dávat co 6 hodin - že horečka klesne na únosnou mez, tak bych počkala ty 3 dny. Pokud by se k tomu přidalo něco dalšího, tak doktorka. I pokud by teplota i přes Nurofen, případně Nurofen s Paralanem po 4 hodinách, nedokázal udržet teplotu níže.
Ať jste brzo zdraví! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
9.11.15 07:13

Holky moc všem děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.11.15 07:20

@baculkaji počkala bych, co se z toho vyvrbí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
9.11.15 07:52

Hlidej, jestli se mu nezmeni neurologicke chovani (zmatenost, nadmerna spavost, nesnesitelne bolesti hlavy), jestli se mu neudela na tele vyrazka (to hned pohotovost), jinak ten nurofen mu to srazi? Jestli ano a funguje mezitim dobre, ji, hraje si normalne? Jestli ano, dej tomu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
9.11.15 08:01

Jj- ten Nurofen, to srazí. jí míň,,ale teď spinká- asi jak ta horečka klesla…no uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
9.11.15 08:03

Minulý týden jsme to měli u syna podobné, od soboty 40 horečky, a ve čtvrtek jako když utne 36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.11.15 08:24

@baculkaji Náš měl taky krátkodobou horečku od středy večera do čtvrtka odpoledne a pak konec. Jsme kousek od vás, tak možná něco místního :nevim: Dneska v noci teda začal kašlat a spustila se mu trochu rýma.

• Citovat
  • Upravit
81477
9.11.15 08:26

Nesla. po 72 hodinach, pokud by horecka trvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.11.15 08:32

Já většinou druhý den chodím. dr koukne do krku, udělá crp, a vím, na čem jsem. od té doby, co měl tehdy 3,5 eltý angínu, a na bolest v krku si nestěžoval, tak radši jezdím, ti malí si většinou vůbec na bolest v krku nestěžují. takhle se chudák 3 dny trápil v horečkách, a nakonec jsme jeli na pohotovost, když měl v noci přes 40, a musel chudák dostat první penicilin v injekci…jet tam první den, mohla jsem ho tohohle trápení ušetřit, a mohl mít atb mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
9.11.15 08:48

Při takhle vysoké teplotě bych dala něco na sražení, hodně pít a odpočívat. Šla bych k doktoru zítra, co se vyvrbí. Pokud by se mi běhěm dne výrazně nezdál nebo teplota nešla dolů ani po lécích, šla bych k doktoru (nebo v nejhorším na pohotovost) ještě dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
9.11.15 10:30

Holky, teď se mě mamka ptala- mě to teda vůbec nenapadlo..když jsem mu dávala včera večer v sedm hodin ten sirup Nurofen a jakoby ta další dávka by mohla být v jednu v noci…ale horečku neměl…tak samozřejmě jsme nic nedali… je to tak dobře, že jo? mamča se právě ptala, jestli se to třeba i tak v tu jednu nemá dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
9.11.15 12:27

@baculkaji správně, ty léky na potlačení horečky se dávají až při horečce. Nejsou to antibiotika, tudíž, pokud dítko nemá teplotu za 6 hodin, tak nedávej. dej pak až v momentě, kdy teplota vystoupí nad 38,5, nebo pokud i při nižší teplotě bolí hlavička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí