Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
můj 9-ti měsíční prcek má už 2 týdny rýmu. Nyní už jen takovu vodouvou, a to pouze přes den. Teploty, kašel ani žádné další příznaky nemá. Dnes s ním mám jít na krytý bazén a nevím, zda jít, nebo zůstat raději doma. Šly byste? Díky za rady a odpovědi. Mám strach, aby se to nepřehouplo v něco horšího.
A to já bych zase šla
Pokud mu nic jiného není. Mojí dceři bazén vždycky pomůže. Vždycky si říkám, že jí to buď pomůže nebo jí to dorazí a vždy po bazénu má po rýmě. Samozřejmě pokud je bez teplot a jiných obtíží.
Taky bych šla, pokud nemá teploty a kašel třeba k tomu…má být vedro jak prase, tak proč se nevykoupat. Náš malej měl taky trochu plnej nos a včera sme strávili v bazéně dohromady dobrý dvě hodiny ![]()
Právě, že žádné jiné potíže nemá. On tu rýmu nemá ani v noci, spí klidně a nos má čistý. Jenom právě přes den, jak neustále leze, tak mu z nosu valí
Je navíc strašně akční, tak nevím, jak bych s ním doma celý den přežila ![]()
Já bych taky šla malej měl od narození pořád rýmu dr první říkala že zvlhčovat vzduchkapat kapky odsávat a to jsem i dělala ale i dr to po čase vzdala a řekla že to asi samo vimizí a takyže jo měl vodnatou rýmu a já sním chodila všude když byl ve vodě bylo mu líp protože mu to vytékalo samo ven. a třeba nášprvní ten měl vodnatou rýmu vždy když mu lezly zoubky.
Aha, tak to mě nenapadlo, právě mu rostou vrchní jeden za druhým, má už dva a další jdou.
Tak já bych šla. S klukama se koupat chodím i přes vodovou rýmu. Nikdy jim to neuškodilo- tj nerozjelo se jim z toho něco víc a rýma přešla stejně jako bychom zůstali doma.
Jsem krkavší matka, ale šla bych. Nenechala bych ho dlouho máchat, pořádně ho potom osušila. Pokud nemá teplotu, tak proč zbytečně sedět doma. Až pujde do školky, tak taky nebudeš řešit každou rýmu tím, že zůstanete oba doma ![]()
Nepřijde mi to jako problém, ale bylo by mi to blbý vůči ostatním, co se tam budou koupat, pokud mu fakt valí z nosu tekutý soplík.