Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s rekonstrukcí umakartového jádra pomocí sádrokartonových desek nebo celkové nahrazení tímto materiálem? Jaká byla případně cena? Jsou po čase nějaké problémy? Moc díky
@Teruna000 My jsme místo sadroše dali Fermacell můžeš na něj pověsit vklidu kuchyňskou linku a nemusíš řešit výztuhy. Je nehořlavý, voděodolný a má vysokou nosnost.
Taky jsme to zvažovali, ale bylo nám to rozmluveno. Tak jsme zainvestovali do zděného jádra a jsem moc spokojená ![]()
@angellik23 a na kolik vás to vyšlo?
@mexxx my bohužel na zděné nemáme finance, budeme rekonstruovat skoro celý byt a na to, dát 100tis za jádro nám nezbyde ![]()
My to dělali v říjnu. Máme zevnitř zelené sádroše, z venku osb desky. Všechno je to přimontované na c profilech(sadrokartonových).do těcho profilu jsem se snažili i navrtat linku. Vyšlo nás to i s obklady a novou sanitou včetně wc na cca 40tis. Většinu věcí jsme pořídili v hornbachu, práci dělal manžel sám. Negativa zatím nevidím.
@Teruna000
jasně to chápu, taky jsme opravovali celý byt. To jádro nás vyšlo i s vybavením koupelny zhruba na 70 tisíc (vše jsme si dělali sami)
@admenL Díky
Nám to bude dělat „firma“, ale právě jsem nevěděla jestli ta částka, co jsem si myslela, je správná… tak jsi mi to potvrdila ![]()
@admenL píše:
My to dělali v říjnu. Máme zevnitř zelené sádroše, z venku osb desky. Všechno je to přimontované na c profilech(sadrokartonových).do těcho profilu jsem se snažili i navrtat linku. Vyšlo nás to i s obklady a novou sanitou včetně wc na cca 40tis. Většinu věcí jsme pořídili v hornbachu, práci dělal manžel sám. Negativa zatím nevidím.
nám to právě bylo vymluveno kvůli tomu, že to neudrží tu kuchyňskou linku.. a ta cena je teda krásná ![]()
@mexxx A to je právě to… manžel to dělat nebude. Už to má jednou za sebou a nikdo a nic by ho k tomu nedonutilo
Myslím teď jenom tu hrubou práci ![]()
@Teruna000
to chápu, můj chlap už by do toho asi taky znovu nešel ![]()
@Teruna000 My ještě právě vsazovali sklo mezi koupelnu a kuchyň(aby jsme v koupelně nemuseli svítit) a to se sádrošem ani zděným jádrem nešlo. Dělali jsme si to sami, je to taky na klasických sádrošových profilech (ten fermacell má nosnost myslím něco kolem 1OO kg na 1cm takže se na to dá pověsit vše. máme na tom i geberit) a myslím že to vyšlo asi na 30tis a pak teda obklady v koupelně, ale to záleží co si tam dáš (takže mě stála jen samotná koupelna přes 100tis.)
@angellik23 myslím, že kdyby bylo po mém, tak by rekonstrukce byla asi za stejné peníze jako byt ![]()
My dělali novou koupelnu v září, sádrokarton mi hodně rychle vymluvily, takže ytong a máme mezi vložené luxfery polar, nejsou průhledné, jsou matné, ale krásně propouštějí světlo a tak, když si jdeš jen mýt ruce, tak nemusíme svítit
. Celé nás to i s wc, novou sanitou, obkladama, doplňkama,.. vyšlo těsně přes 60 000,– v ceně je ale jen elektrikář a instalatér, zednické práce jsme naštěstí nemuseli platit. U toho vyzdění je materiál levný.
@Pirana Chtěli jsme Ytong, jenže všichni okolo dali ve stejném bytě kolem 100tis
a luxfery by nám byly k ničemu
nemáme okno ani v kuchyni ![]()