Pozemek sousedí s polem- hnojení

2727
3.3.14 11:53

Pozemek sousedí s polem-hnojení

Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Koupili jsme si baráček i se zahradou, je to už víc jak půl roku. Ten pozemek ve stavu jak jsme ho koupili, už je tady dva roky. A teď k problému - pozemek sousedí ze dvou stran s polem. Bohužel je to pole na pěstování plodin a ne na sečení trávy. :roll: Věděla jsem, že to bude mít svá úskalí, ale dneska jsem se vytočila doběla. :cert: Chlapci ze ZD hnojili. Už na podzim použili nějaký postřik a pěkně nám pokropili z obou stran zahradu. Nechali jsme to být, říkali jsme, že před zimou to řešit nebudem. Dneska rozmetávali nějaký bílý kuličky. Máme kuličky cca 3 metry z obou stran na naší zahradě!! :evil: On prostě s tím traktorem jel skoro u našeho pozemku, a to že to má určitý rozptyl ho nejspíš vůbec nezajímalo! :cert: Máme malýho psa, dalšího plánujem a chceme dítě. Budeme pěstovat zeleninu. Bála jsem se postřiku třeba kvůli větru, ale to že nám naférovku projedou pomalu přes zahradu mě zarazilo. Nemáme ještě plot, ale pozemek je jasně vidět, pole se zahradou odděluje navíc hromada hlíny a zahradní domeček. A teď, máme vůbec nějakou šanci se bránit? Zajdeme za nima do družstva a zkusíme se domluvit, ale můžou oni nějak argumentovat proti a provádět tohle dál? Třeba s tím máte někdo zkušenosti. :)
Díky za odpovědi a hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
3.3.14 12:00

Njn, babičce vždycky přeletěli práškovacím letadlem přes zahradu a postříkali to nějakým sajrajtem a pak jí pochcípali králíci, když jim nic netušíc nasekala trávu. Šla si tam stěžovat, omluvili se, dali jí pytel brambor, měsíc dodržovali nějakou vzdálenost a pak zas :roll:
Argumentovat proti snad nemůžou - naházeli vám sajrajt na váš pozemek - jejich chyba. Otázka je, jestli budou ohleduplní i příště. :nevim: Snad jen abys to pořádně nafotila nebo jinak zdokumentovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
3.3.14 12:02

@mookiee jedine pro vás… oplotit a dat na plot tu zastinovací textilii, nebo rovnou laťky :( nevím jestli něco zmůžete… to je asi riziko zahrady u pole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 12:02

@mookiee postavte co nejdřív plot, ideálně dejte živej a ještě nějaký bambus nebo jiný výplet. šanci se bránit? máte, ale většinou je to marný boj. Zajdi tam, vysvětli situaci, požádej, ať jsou ohleduplnější - je to o lidech - bude tam blbec, nepůjde to, bude tam někdo, kdo má rozum, bude to v pohodě. To spíš bude větší problém, až budou zavážet sračkolama (močůvkou a pod), to je teprve něco :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.3.14 12:09

Ty kuličky jsou asi ledek, manžel dělá v JZD a teď ho taky rozmetají po polích. Opravdu bych to viděla tak na plot a na něj bych dala z obou stran tu zastiňovací síťovinu, taky ji tam mám a přes to nic neprolítne, bohužel, my máme zase ob pozemek chlapa s koněma a jiným zvířectvem volně na zahradě a všude tady máme potkany, fuj, díry v zemi po celé zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
3.3.14 12:13

Tak jak bude plot, tak i ten traktorista si dá bacha, aby vám ho nezdemoloval. na plot mě napadla taková ta zelená síť - to by mohlo chránit od kuliček. postřik ale nevím. ale napadá mě jediná věc, a to požádat majitele o ohleduplnost a popřípadě řidiče toho traktoru. možná na to pamatuje nový občanský zákoník :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
3.3.14 12:14

@Gina108
8o 8o no tak to je mazec…

@Efsheny @martina.se
plot chceme dát klasický, a živý plot…jen se bojím, abych živý plot po každým hnojení chemikáliema neměnila :roll: o nějaký tý folii jsme taky přemýšleli, jen s ní nemám zkušenosti, proudí přes to dobře vzduch? zahrada je na jižní stranu, tak aby to tu nebylo jak v sauně :lol: navíc pěstovat plodiny budeme bohužel právě u pole, máme to blíž k vodě :roll: něco zachrání skleník, ale ten zbytek… no a to jsem doufala že budeme mít klid, když nemáme sousedy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.3.14 12:16

@mookiee mi měli bambusový potah - na klasickém drátěném plotu. Jinak pokud oni používají chemii, tak bych svoje pěstování přesunula co nejdál, protože to se dostane do půdy a s vodou to v pohodě doputuje i k vám :think: ty fólie a spol, to větřá normálně - dáš to jen na výšku plotu – nebo tak vysoko, aby bordel nelítal i k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí