Jak se bydlí v Libčicích či Roztokách u Prahy?

alli_li
28.2.14 08:15

Jak se bydlí v Libčicích či Roztokách u Prahy?

Snad jsem tema spravne zaradila. :-)

Rada bych se Vas, ktery v teto oblasti bydlite, jak jste v tomto miste bydleni spokojeni.

Nasla jsem nadherny baracek, ktery me velice zaujal a je v lokalite Libcice.

Neco malo uz jsem si hledala, takze takove ty zakladni informace (materska skolka, lekari) jsem prozkoumala.

Ale jake je tam dalsi vyuziti pro deti.
Je tam pouze dostupnost tim vlakem (manzel ma auto, ja bych byla odkazana na MHD/vlak)
Jake tak jsou moznosti nakupu - obchody, obchodni centra?

A pokud mate male deti jaka je ta mestska skolka? Mame ted deti v letech 3,5 a 2 roky. Takze starsi uz do skolky samozrejme budu chtit dat.

Velmi se mi libi okolni priroda, to ze by deti byli u reky, v prirode a vlastne to, ze to neni az zas tak daleko od Prahy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2826
28.2.14 08:59

A je baráček v Libčicích nebo v Roztokách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
28.2.14 09:30

Bydlime nedaleko, do Libcic jezdime na uzasne hriste a do cukrarny Pohadka s detskym koutkem. Vlak jezdi po hodine + ve vsedni dny nejaky novy dopravce mezi spoji CD, to je dobre spojeni. Z Roztok jezdi vic spoju, neketre vlaky z prahy tam konci. S maminkou z Roztok jsem byla v porodnici, tak jsem se ptala, co tam stoji za to navstivit, tak rekla, ze nic :-) Ale maji tam zamecek/muzeum s hezkym parkem u nadrazi. Nahore v Roztokach jsem nikdy nebyla.
Nekupujte nemovitost uplne dole u reky, obe obce jsou zaplavovane.
Deti miluji vylety podle reky - zpet vlakem a privozem.

Jinak hadam, ze za sportem, nakupy a zabavou budete jezdit do Kralup, tam je vsechno a povetsinou levnejsi nez v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
28.2.14 09:33

My se tam tenhle rok chystame stavet, v libcicich, fajn diskuze :)

• Citovat
  • Upravit
69117
28.2.14 09:50

Z Roztok jsem se pred casem po 15 letech bydleni tam odstehovala, lokalitu miluju, ale jaksi identicky byt jsme sehnali v Praze o mega levneji :jazyk: Pravda je, ze tam nic extra k videni neni, ale je to moc prijemne male mesto kousek za hranici Prahy, je tam vyborne vlakove spojeni (pres tyden vetsinou dva vlaky do hodiny na Masarycku, dva do Libne, co 10-15 minut bus do Dejvic), byt teda ve spicce dost narvane. Skolky zoufale preplnene. Obchodu prijatelne (Albert, Tesco a par mensich) se slusnou otviraci dobou i o vikendu. Naprosto priserna posta s dlouhymi frontami. Dve detska hriste, ale zase spousta prilezitosti, kam s ditetem vypadnout behem kratke chvilky do prirody.

Libcice znam jen trochu, da se tam jezdit na koupaliste (Roztoky koupani nemaji), kde jsem ovsem pred par lety chytila nejakou naprosto nechutnou mykozu, takze uz me tam neuvidi. Dopravni spojeni horsi, jen ty vlaky na Masarycku a opacnym smerem je to kousek do Kralup, kde je vyber obchodu solidni, taky je tam gympl, kryty bazen za skvelou cenu, v lete moc pekne zrekonstruovane koupaliste. Jinak s Libcicema vic neporadim, ja jsem spis pres ty Roztoky a Kralupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
28.2.14 10:51

Baracek je primo v libcicich :-)

• Citovat
  • Upravit
alli_li
28.2.14 10:55

@ugluk kralupy znam velmi dobre - meli jsme tam 20 let chalupu :-)

• Citovat
  • Upravit
13903
28.2.14 10:55

Nejsem si jistá, jestli to koupaliště v Libčicích není teď zavřené.
Jinak Libčice mi přijdou o. k., až teda na ten příjezd autem kolem skládky. Ale většina lidí stejně asi jezdí vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
28.2.14 10:56

(a školky v Roztokách se asi zlepší, silný ročník nastupuje do školy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
28.2.14 10:57
@Verun83 píše:
My se tam tenhle rok chystame stavet, v libcicich, fajn diskuze :)

Joo? Tak to budeš kousek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
28.2.14 11:01
@mooch píše:
(a školky v Roztokách se asi zlepší, silný ročník nastupuje do školy)

Já myslím že ne…

Dokud budou mít všechny dětičky odklad a budou ještě jako šestiletí, až sedmiletí zabírat místa ve školce pro ty tříleťáky tak se situace nezlepší nikdy. :roll:

Jenže dneska je odklad tak strašně „moderní“ :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
28.2.14 11:01

@Pudloslava dekuji za informace :-) Ja prave ze kdyz uz by jsme odchazeli z Prahy, tak nechci aby deti tam nemeli zadne vyuziti.

• Citovat
  • Upravit
13903
28.2.14 11:05
@Cmochy píše:
Já myslím že ne…

Dokud budou mít všechny dětičky odklad a budou ještě jako šestiletí, až sedmiletí zabírat místa ve školce pro ty tříleťáky tak se situace nezlepší nikdy. :roll:

Jenže dneska je odklad tak strašně „moderní“ :nevim: 8o

Já mám dojem, že má být 7 prvních tříd (za nás byly 3). No hlavní je, že moje dítě se dostane (teda předpokládám). Odklad je moderní, jo? A já blbec jí budu lifrovat do školy v 5 letech - nemoderní matka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
28.2.14 11:08
@mooch píše:
Já mám dojem, že má být 7 prvních tříd (za nás byly 3). No hlavní je, že moje dítě se dostane (teda předpokládám). Odklad je moderní, jo? A já blbec jí budu lifrovat do školy v 5 letech - nemoderní matka :mrgreen:

No tak to by bylo skvělý kdyby bylo více prvních tříd… já teda roztocká nejsem, ale jelikož se nám už dřív roztočáci cpali do NAŠICH školek :cert: :mrgreen: tak budu fakt ráda kdybys měla pravdu a vešli se… to by potřebovala každá školka tohle. V celý ČR. :roll:

Njn, na to stát ale nemá prašule… hlavně, že mají papláši do svých kapsiček :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
28.2.14 11:10

Ale to bylo trochu mimo mísu…
K zakladatelce: Bydlení je tady fajn… hlavně nekupujte nic u vody. Záplavová oblast :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí