Přes koho prodávat byt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7241
24.2.14 15:23

Přes koho prodávat byt

Prosim o radu, protoze uz si vazne zoufam. Za absenci diakritiky se omlouvam, ale mam v oprave nb, tak pisu z mobilu a to je hruza a des.
Snazim se prodat byt a absolutne netusim, pro co se rozhodnout. Cena je myslim ok, s realitkou lehce pod cenou, bez realitky vic.
Momentalne mame inzeraty po okoli, jsme u mistni male realitky - tak jde hlavne o vyvesky. Na netu jsme pod Remaxem, ti maji 50000 provizi. Mistni realitka 30000.
Spletl me dneska realirni makler od Bart reality, jestli je nekdo znate. Reagovala jsem na letacek ve schrance, ze nekdo shani byt. Prijela realitka a dost se mi libi, ze takto aktivne shani. Jenze provize 70000 a musi se podepsat exkluzivni smlouva.
Pry se u nich byty do tri mesicu prodaji. Pan od Remaxu minuly byt prodaval osm mesicu. Jenze co ja vim, ono vsechny ty realitky rikaji to same, aby cloveka zlakali. Jinak Remax je soused, poctivy, proto jsme u nich.
A ted babo rad jestli podepsat exklizivitu na pul roku a vsude to stahnout, jen cekat nebo doufat v prodej po okoli. Hodne to specha, proto to tak resim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7765
24.2.14 15:27

Nevěřit nikomu. Vybrat jednu realitku a jim to dát prodej. Nic ale nepodepisovat :!

Vyzkoušet a pokud bude spokojenost, tak potom podepsat. Nic se podepisovat nemusí je to jen výmluva. Nikdo ti nemůže zaručit, že do 3 měsíců bude byt prodaný.
Je to lež a tahák na lidi. Opravdu pozor. Lístečky do schránek dávají všechny realitky.
Já osobně bych si vybrala větší realitku pro jistotu a lepší pro mnohem lepší inzerci i bez smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.2.14 15:29

Exkluzivitu ani náhodou - nikdy. Dala bych to klidně víc realitkám a sháněla kupce i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
24.2.14 15:31

To je na tobe. Z nasi zkusenosti exkluzivitu jiz nikdy.
BTW. Neni slozite fotky z netu stahnout, za 5 a pul mesice udelat fake inzerat a vyzadovat pokutu za poruseni exkluzivity, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.2.14 15:32

Jestli ještě můžu, tak více realitek nedoporučuji. Člověk pak musí hlídat, jestli mají stejnou cenu apod. Oni jí stejnou po čase mít nebudou páč to každý bude chtít prodat co nejdřív. Na kupující to působí potom divně a jsou opatrný. Neví komu se ozvat a pak zkouší všechny a tlačí na cenu. Všichni pak budou tlačit na vás a z toho se zblázníte. Když si vyberete velkou realitku inzerce bude dostačující. Beztak ty realitky to všechno dávají na stejné stránky a tak se to tam jen opakuje. Není to o tom, že je někde víc než pokud by to měla jedna RK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
24.2.14 15:33

@rejžička Nikdy nepodepisujte exkluzivní smlouvu. Byli byste rukojmími dané realitky.
Letáčky ve schránce mne spíše rozčilují. Tváří se, jako by šlo o vážného zájemce, vyklube se z toho samozřejmě realiťák.
Existuje web http://www.bezrealitky.cz/ Tady si můžete sami zadat inzerát, ale připravte se na to, že opět budou volat RK.

Mám zkušenosti s prodejem pře RK i bez. Nejhorší bylo, když jsem podepsala exkluzivní smlouvu v domnění, že se RK bude více snažit. Úplně zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.2.14 15:34

@Alises Vsechny maji inzeraty na zhruba stejnych serverech, to jsem porovnavala. Mela jsem to myslim si vybrane vcelku dobre, jen tenhle pan z Bart reality prisel s tim, ze ma pani, co shani byt, jenze ji ke mne nemuze privest bez smlouvy. Ja verim, ze pani shani, ale je mi taky jasne, ze jim jde hlavne o to, abych podepsala smlouvu a byla pod nimi. Jenze my prodavame skoro mesic a tohle je konecne zajemce. Tak me to totalne zblblo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.14 15:36

Po zkušenostech se sháněním bytu bych řekla, že je jedno jaké realitce to dáš, i ta menší to prodat chce a rozvěsí to všude. Ale víc realitek bych nedoporučovala, taky jsem našla jeden byt několikrát, všude jiná cena, radši jsem se tam pak ani neozývala, přišlo mi to divný.
Určitě nepodepisuj exkluzivitu a nevěř jim, když tě budou lákat, že už zájemce mají, realitákum nevěř ani nos mezi očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.2.14 15:37

@blecha72 Dekuju! Ty letacky me hodne prekvapili, holt tyhle figle neznam.
Na bezrealitky inzerat mam. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
24.2.14 15:38
@rejžička píše:
@Alises Vsechny maji inzeraty na zhruba stejnych serverech, to jsem porovnavala. Mela jsem to myslim si vybrane vcelku dobre, jen tenhle pan z Bart reality prisel s tim, ze ma pani, co shani byt,jenze ji ke mne nemuze privest bez smlouvy. Ja verim, ze pani shani, ale je mi taky jasne, ze jim jde hlavne o to, abych podepsala smlouvu a byla pod nimi. Jenze my prodavame skoro mesic a tohle je konecne zajemce. Tak me to totalne zblblo. :(

To řikám… to ti řekne skoro každý a pravda to je fakt výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
@rejžička píše:
@Alises Vsechny maji inzeraty na zhruba stejnych serverech, to jsem porovnavala. Mela jsem to myslim si vybrane vcelku dobre, jen tenhle pan z Bart reality prisel s tim, ze ma pani, co shani byt, jenze ji ke mne nemuze privest bez smlouvy. Ja verim, ze pani shani, ale je mi taky jasne, ze jim jde hlavne o to, abych podepsala smlouvu a byla pod nimi. Jenze my prodavame skoro mesic a tohle je konecne zajemce. Tak me to totalne zblblo. :(

Ale tomuto snad ani nemůžete věřit :lol: Vážný zájemce, který ani nebyl na prohlídce :mrgreen: Je to jenom trik, jak vás přimět k podepsání smlouvy. Můžete mu podepsat smlouvu bez exkluzivity, RK přivede zájemkyni a ta se pak rpzhodne. Nikdy nefunguje naopak.
Už tyhle nátlakové metody by mne odradily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765

@rejžička Žádný zájemce není. Nevěřit tomu! Klasická lež všech realiťáků. Ať jí přivede a pokud paní kývne, že byt chce okamžitě podepíšete smlouvu a paní před váma rezervačku jinak nevěřit. Pokud by to byla pravda byl by ochotný to takto udělat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
24.2.14 15:39

@radkka Taky pravda.. Treba zadna pani, co shani neni, jen chteji, abych s nimi podepsala exkluzivitu.. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
24.2.14 15:41

„@rejžička“

Zajímavé čtení, některé zkušenosti přes kopírák :mrgreen:

http://forum.mesec.cz/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
24.2.14 15:45
@rejžička píše:
@Alises Vsechny maji inzeraty na zhruba stejnych serverech, to jsem porovnavala. Mela jsem to myslim si vybrane vcelku dobre, jen tenhle pan z Bart reality prisel s tim, ze ma pani, co shani byt, jenze ji ke mne nemuze privest bez smlouvy. Ja verim, ze pani shani, ale je mi taky jasne, ze jim jde hlavne o to, abych podepsala smlouvu a byla pod nimi. Jenze my prodavame skoro mesic a tohle je konecne zajemce. Tak me to totalne zblblo. :(

Tohle je totální nesmysl. Zaváže tě exkluzivitou a pak si to najednou paní rozmyslí, ale ty už budeš uvázaná. Je to trik. NIC NEPODEPISUJ, jinak na tebe bude nátlak a sesypeš se z toho. Remax je velká realitka, známá a má všude reklamy. Buď v klidu a zapiš si, co ti tu radily holky. Nezískaly tyhle informace bez vlastních nervů, tomu věř :kytka: Stůj si za svým a nenech se vykolejit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí