Přes koho prodávat byt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
726
24.2.14 17:25

@rejžička
NIKDY NEPODEPISUJ EXKLUSIVNÍ SMLOUVU S REALITKOU!!!
JSOU TO PĚKNÝ ZMR… DI, jejich praktiky jsou opravdu na pováženou :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
24.2.14 17:30

@Maden Promiň, ale jistě nemáš žádné zkušenosti s přístupem makléře :).
Velká realitka má za zadkem právníky a makléř je tam stejnej jako v malé realitce :D. Rozdíl žádný v přístupu ;), ale v jiných věcech.
Věř mi :). Mám vyzkoušené to i to.

Katastr vždy kontroluje smlouvy ;). Katastrem neprojde nezkontrolovaná smlouva. Otázka je co ve smlouvě bylo za chybu.

Ještě bych chtěla dodat, že přístup není o velikosti RK, ale o jednotlivém makléřovi. To samé ty lži atd. Já se realitek nezastávám ba naopak, ale myslím, že soudit přístup na velikosti je opravdu úsměvné.

Příspěvek upraven 24.02.14 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.2.14 17:32

@market.km Dekuju za nabidku. My prodavame pod Remaxem, pan Holomac je soused, tak mu verim. Plus to dame mistnim realitkam, ale ne na net, jen na vyvesky, aby to na netu nebylo vicekrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.2.14 17:35
@Taminka píše:
Jsem rada a tuhle diskuzi, take me ceka prodej bytu. Jen mam jeste dotaz, kdo plati v dnesni dobe provizi RK? Prodavajici nebo kupujici? dekuji :kytka:

Provizi plati prodavajici, je to vetsinu 3 - 5 % z ceny nemovitosti. Ale jsou v tom veskere smlouvy a proste ty coby prodavajici jenom podepises. Jo a jeste 4% dan z prodeje nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
24.2.14 17:35
@rejžička píše:
@market.km Dekuju za nabidku. My prodavame pod Remaxem, pan Holomac je soused, tak mu verim. Plus to dame mistnim realitkam, ale ne na net, jen na vyvesky, aby to na netu nebylo vicekrat.

Jj, tak snad vam pan holomac pomuze. Drzim palce pri prodeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
24.2.14 17:37
@Alises píše:
@Maden Promiň, ale jistě nemáš žádné zkušenosti s přístupem makléře :).
Velká realitka má za zadkem právníky a makléř je tam stejnej jako v malé realitce :D. Rozdíl žádný v přístupu ;), ale v jiných věcech.
Věř mi :). Mám vyzkoušené to i to.Katastr vždy kontroluje smlouvy ;). Katastrem neprojde nezkontrolovaná smlouva. Otázka je co ve smlouvě bylo za chybu.

Zkušenost právě mám - i když pouze laickou. 1× prodej, 2× koupě. Byt jsme kupovali přes půl roku. Makléři z velkých realitek (opět zdůrazňuji, že ne všichni, ale většina bohužel ano), nás vnímali jako že jsme jedni z mnoha. Ti z menších byli prostě ochotnější. Taky mi věř :)
A když katastr smlouvy kontroluje, jak mohl zapsat prodej konkrétního bytu, když podle smlouvy prodávali byt lidé, kteří v KN nebyli zapsáni jako majitelé (zapsali špatné číslo bytu). Asi tam kontrola bude, ale asi selhal lidský faktor. tohle se vážně stalo.

asi je to o tom, jakou kdo má zkušenost. Ty takovou, já jinou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
24.2.14 17:45

Kamarádka taky prodává byt. Chtěla to dát jedné realitce, co se chlubila, jak rychle prodává byty.. V čem byl háček? Chtěli jí snížit cenu o 200 000 že ho pak prodají rychle, ale to by se jim absolutně nevyplatilo, oni jejich cenu nechtěli tolerovat, tak se nedohodli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
24.2.14 18:00

Makléř velké nebo malé RK má stejný cíl- prodat byt. Velká RK má jméno, často jako třeba Remax je nadnárodní firmou, která rozhodně nestojí o ostudu. Prodali jsme jeden byt přes velkou realitku, rekreační objekt přes malou, ale s dlouhou tradicí v místě prodeje.

Zmršit smlouvu může právník realitky stejně jako jiný, od toho je tu kontrola na KÚ.

Mám zato, že Remax je dobrou volbou, zvlášť když realiťák je známý.
Měsíc je krátká doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
24.2.14 19:51

Tak já teď právě prodávám byt. Přes realitku a s exluzivní smlouvou. Nemůžu si stěžovat, přístup naprosto profesionální a vstřícný, makléř mi všechno vysvětlil. Byt byl v nabídce měsíc a v pátek už byla podepsána rezervační smlouva. A to jsme malé město (5000 obyvatel). A ano za tu provizi (30 000Kč) mi to stojí, protože prodej mám bez nervů a lítání. Nerada bych dopadla jako sousedka, která prodávala byt na vlastní triko a teď nemá byt a dostala jen sto tisíc (byt má hodnotu přes milion).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11029
24.2.14 20:59
@Taminka píše:
Jsem rada a tuhle diskuzi, take me ceka prodej bytu. Jen mam jeste dotaz, kdo plati v dnesni dobe provizi RK? Prodavajici nebo kupujici? dekuji :kytka:

Já ještě musím poupravit informaci, kterou jsem pustila do světa. Já nějak rychleji psala, než četla. To, co jsem napsala souvisí s daní. I ohledně toho nového roku.

Co se týká provize RK, tak to obvykle bývá prodávající, ale nebývá výjimkou, že se dohodnou na půl. Tak to má myslím zavedené RK Okno nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
24.2.14 21:04
@Trojlístek píše:
Já ještě musím poupravit informaci, kterou jsem pustila do světa. Já nějak rychleji psala, než četla. To, co jsem napsala souvisí s daní. I ohledně toho nového roku.Co se týká provize RK, tak to obvykle bývá prodávající, ale nebývá výjimkou, že se dohodnou na půl. Tak to má myslím zavedené RK Okno nemovitostí.

S provizí RK to není tak jednoduché. Prodávala jsem i kupovala byt, cena byla včetně provize. V obou případech jsem měla pocit, že ji platím já. Předpokládám, že stejně to cítila i protistrana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
24.2.14 21:09

@Meliora A muzu se zeptat, pres jakou RK prodavas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
24.2.14 21:19

Komentář k tomu, že jednu nemovitost nabízí víc realitek, mnohy za různé ceny - pokud nemáte podepsanou exkluzivitu, tak realitka po čase, kdy se jí nedaří nemovitost prodat, ji nabídne ostatním realitkám do tzv. spolupráce. Měla by to dělat s vaším vědomím, mělo by se ošetřit, aby nehaprovaly výměry, ceny a další detaily, ale co si budem říkat, ne vždy běží vše tak, jak by správně mělo. Proto ty různý ceny, užitný a podlahový plochy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.2.14 23:10
@blecha72 píše:
S provizí RK to není tak jednoduché. Prodávala jsem i kupovala byt, cena byla včetně provize. V obou případech jsem měla pocit, že ji platím já. Předpokládám, že stejně to cítila i protistrana :mrgreen:

ja si to prave taky tak myslim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
25.2.14 06:21
@Taminka píše:
ja si to prave taky tak myslim ;)

Tak ono je to vlastne pravda.. Prodavajici si rekne cenu, kterou chce za byt dostat, plus k tomu realitka prihodi provizi. Cena se tomuu tedy musi prizpusobit-snizit, abh byt nebyl predrazeny. Prodavajici teda dostanse o trochu min, nez chtel. Ale provizi plati kupujici, protttoze ten vi, ze cast kupno ceny tvori provize. Tak je to aspon u nas. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí