Samoodečty elektřiny a plynu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
191
9.11.22 15:55

Samoodečty elektřiny a plynu

Děláte si samy nějak pravidelně? Udělala jsem si u dodavatele elektronický účet, kde je možnost samoodečtů, má to nějaký význam v ročním vyúčtování? V něm jsem koukala, že je rozepisovaná spotřeba na jednotlivé měsíce, ale určitě sem každý měsíc na odečet nikdo nechodí, to se tedy bere nějaký průměrem a kdybych si dělala samoodečty, bylo by to reálné? Nebo jak to funguje, netušíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11781
9.11.22 15:58

Tak na odečty si oni chodí jednou ročně…jestli má samoodecet nějaký význam pro ně nevím ale pro tebe to má význam v tom že průběžně víš jakou máš spotřebu a jestli nemáš příliš nízké nebo naopak vysoke zálohy…pak by te neměl překvapit případný nedoplatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.11.22 16:07

Dost měřáků dovede hlásit stav na dálku (některé i do centrály). A pak jsou takové, že se dají odečíst třeba na 1-2 metry. Takže záleží, kde to měřidlo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64920
9.11.22 16:37

Tak já si opisuju stav vodoměrů, plynu i elektriky sama pro sebe, už roky. Každého prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.11.22 16:53

Jasně, pro osobní přehled, jak jsme na tom, to taky sleduju a občas si zapíšu. Spíš mi jde o to, jestli ty nahlašované odpočty mají nějaký význam v ročním vyúčování, jestli se „vyplatí“ ten samoodečet odesílat, jak se teď různě hýbe s cenama, zastropováním atd, nerozumím tomu pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
9.11.22 17:26
@iiiif píše:
Jasně, pro osobní přehled, jak jsme na tom, to taky sleduju a občas si zapíšu. Spíš mi jde o to, jestli ty nahlašované odpočty mají nějaký význam v ročním vyúčování, jestli se „vyplatí“ ten samoodečet odesílat, jak se teď různě hýbe s cenama, zastropováním atd, nerozumím tomu pořádně

Nemá. Jen víš jakou máš ve kterých měsících přesnou spotřebu. A různé predikce apod. tak jsou pouze výpočtem. Nikde nic nikdo neodecita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.11.22 17:28
@Cenarius píše:
Nemá. Jen víš jakou máš ve kterých měsících přesnou spotřebu. A různé predikce apod. tak jsou pouze výpočtem. Nikde nic nikdo neodecita.

děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
9.11.22 17:31

@iiiif mohlo by se ti to hodit leda při mimořádných odectech nebo reklamacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
9.11.22 18:02

U ČEZ dávají na výběr, zda chcete zohlednit samoodečet v ročním vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
9.11.22 18:05

@Vladusxx nam tedy dělají dálkové odečty a to několikrát do roka. Zvlášť teď, kdy se cena není každé tři měsíce. Jak by jinak věděli spotřebu za kterou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
9.11.22 18:40
@Cuddy píše:
@Vladusxx nam tedy dělají dálkové odečty a to několikrát do roka. Zvlášť teď, kdy se cena není každé tři měsíce. Jak by jinak věděli spotřebu za kterou cenu?

Ano, dálkové odečty se dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.11.22 21:37
@iiiif píše:… Spíš mi jde o to, jestli ty nahlašované odpočty mají nějaký význam v ročním vyúčování, jestli se „vyplatí“ ten samoodečet odesílat, j

PP- Pražská plynárenská- plyn, když se udělá a zapíše samoodečet v klientské zóně, k poslednímu měsíci a nahlásí do 4., pak podle toho přijde "mimořádné " vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
31.12.24 09:56

Pořád nějak nechápu, proč by se mělo vyplatit odeslat dodavateli plynu stav plynoměru je 31.12. Jako že zálohy na příští rok budou vypočítany podle roku 2024?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný