Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuju uklidnit, nebo nevím.
![]()
Zítra jdeme se synem opět k Dr s kašlem, je prý astmatik podle alergologie, ale, léky nezabírají. kasle hleny neustále už dost dlouho, vždy přeléčení anetrva týden a znovu, už strašně dlouho. Nikdo neřeší, máme léky a nazdar. Už nemůžu, prostě udělám zlé, tohle nejde… Bez teplot, ale x let kašle.
Mě by zajímalo, jestli nemůže mít CF, pot slaný nemá, ale kasel ji, za přenašeč muž byl zdrav, uprimbe, se bojím. kazdymu jsme ukradeny
Předpokládám, že syn je větší dítě, není mimino. Kdyby měl CF, bez léčby by byl dávno mrtvý. CF není jen o kašli, je to metabolická porucha.
@Janli jj,to si říkám taky
ale je možné, že by se to projevilo až teď? Znim jako blbec, ale kdo by nad tím nepřemýšlel, když se v tom
pořád placené a nikdo vlastně nechce řešit
No a jaké léky máte z alergologie? CF určitě nemá, spíš špatné léky na astma.
@Petra Merry1864 píše: Více
Tak to určitě CF nemá. Toho se neboj. To je tak závažná nemoc, že neléčený děti umírají do roka.
@Janli děkuji, užíváme erdomed teď nově, stabilně na montelucast a ecobec fouja. Mě se nezdá ten kašel vlhkého, to nemá s astma nic společného
Hele mám dítě s cystickou fibrózou. Teď jsme byli na kontrolním potním testu, a zrovna tam sestřička objednávala sedmileté dítě. Tak jsem se ptala, jestli je vůbec možný, aby se CF zjistila až takhle pozdě. Říkala, že ne, protože od roku 2009 je screening u novorozenců. Ale stejně rodiče pořád hledají diagnózy a zbytečně se nervují a chtějí nechat děti testovat. Neboj se, určitě CF nemáte.