Sanitární sestra - dětská nemocnice Brno

920
30.10.13 23:03

Sanitární sestra - dětská nemocnice Brno

Ahoj maminky, neni tu nektera která děla sanitarku v dětské nemocnici? Popr. nezna osobne někoho kdo ano. A v brněnské fakultní úplne nejlépe? Zajímal by mě názor, hodnoceni práce atd. Kdyz jsem tam jako mlada ležela sanitarky tam byli na rozdávání jídla, vodily děti na vyšetření apod. Dost mě zajímá tato pozice. Rada bych pomáhala dětem. Rada bych znala Vaše nazory, zkušenosti. Děkuji vám moc! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
30.10.13 23:17

Pracovala jsem na dětském oddělení-ale už je to mnoho let. Santářku jsme měli jednu-vesměs chodila na vyšetření s dětmi. K tomu co bylo kde potřeba, takové ty neodborné věci. Většinou se stávalo že my jsme nevěděly kam dřív skočit a ona seděla s časopisem na rentgenu. :lol: Tato práce jí vyhovovala.
Nyní jsem na ortopedii, sanitářky máme úžasné-ale holky se hodně nadřou. No my také, práce není lehká. Ale je krásná, pro toho, koho baví pomáhat lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
30.10.13 23:22

Dnes je trend šetřit pracovní sílu, která je drahá-takže méně pracovníků, více práce, ve zdravotnictví je to už na většině míst na hraně únosnosti. Z práce jdeme většinou „ulítaný“,o nějaké přestávce 2×30 minut kterou nemáme započítanou do hodin se nám může jen zdát. Nepočítám zhltnutou svačinu, kdy koušu jablko a přitom vypisuji lékové listy či ošetřovatelské plány. Takže do práce chodíme tak, abychom byly připravený na oddělení v 5.40-aby byl čas na předání služby, odcházíme v 6.10 a započítané hodiny jen 11.
Ale stále jsem ve stavu, kdy mě práce baví a jinou bych nechtěla dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
30.10.13 23:33

Já zase naopak nejsem sanitářka, ale měla jsem nedávno dítě dlouho v nemocnici, takže jsem sanitářky zažila. Sanitářky jezdily s malým na sono a rentgeny, pokud jsem nejela sama, nebo jely se mnou - ale často jela třebai normál sestra, se kterou jsem pokecala. V Brně na JIPce sanitářky uklízely noční stolky, stíraly z nich prach, doplňovaly plenky. Nerozvážely jídlo, to dělaly sestry, nepřevlékely povlečení - taktéž sestry. A to jak na pediatrické JIPce, tak na infekční JIPce. Na normálním oddělení jsem je zažila jen tři dny, takže tam nemůžu soudit.

(naopak v Motole sanitářka na jednom oddělení roznášela, na druhém k tomu měli zase další pozici - servírku… převlékaly povlečení (a remcaly u toho, že to mám dělat já :jazyk:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
31.10.13 08:02

Mám sanitářské zkoušky, tuhle práci jsem sice dělala naposledy na škole, ale můžu napsat náplň práce.
Stlaní a převlíkání postelí, hygiena pacientů, roznáška jídla a krmení, odvádění na vyšetření, utírání nočních stolků, povídání si s pacienty, pomoc při sebeobsluze.
Před mateřskou jsem dělala v dětské psychiatrické léčebně, kde jsem vymýšlela a plnila aktivity, dle denního plánu, dělala denní zápisy do dekurzů, odváděla děti na vyšetření a u ležáků pomáhala s hygienou. Prakticky kromě aplikace léků a vyšší administrativy jsem dělala tu samou práci jako zdravotní sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
31.10.13 09:23

Děkuji Vám za názory. Nicméně pracovala tedy některá z Vás přímo v dětské fakultní v Brně? Dále by mě zajímalo jaká je pracovní doba a finanční ohodnocení? Hodně práce očekávám, ale jak tu některé píší, ten vnitřní pocit je nenahraditelný. Do mateřské jsem pracovala v kanceláři na marketingu a obchodu a to je úplně něco jiného. Mám ráda práci s lidmi ale toto je takové neosobní a člověk musí být tak trošku „hajzlík“ a mít ostré lokty. Toto mi ale nesedí. Někomu pomoct, pohladit ho nebo mu jakkoliv posloužit aby se cítil lépe má mnohem větší smysl - pro mě. Podle mě je to to nejkrásnější co může být. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
31.10.13 18:22

Kolik vlastně sanitární sestra bere plat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
31.10.13 20:40

PROSÍM pokud tu někdo je, jestli se může ozvat. Opravdu mě to zajímá a ráda bych věděla popř. do čeho jdu. Děkuji moooc!!! :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.10.13 20:50
@Femme-F píše:
PROSÍM pokud tu někdo je, jestli se může ozvat. Opravdu mě to zajímá a ráda bych věděla popř. do čeho jdu. Děkuji moooc!!! :kytka: :kytka:

Je to různý, jak v které nemocnici. Někdě 9 000 Kč, jinde poměrně víc. Zadej si do vyhledávače ÚP pozice sanitářky ve všech okresech za posledních např. 60 dní a vyjedou ti místa i s platem a podmínkama.
 http://portal.mpsv.cz/…dno/vmrozsir?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
1.11.13 05:59

@aprazanda Ahoj, děkuji za odpověd ;). Akorát jsem asi úplne hloupá, neboť ten plat nemůžu najít :(. Jen mista, a to navíc pry stejne zádné neni. :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
4.11.13 14:11

Je tu někdo z této dětské nemocnice??? :nevim: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat