Šátek/nosítko, anebo raději krosnu?

14015
24.6.09 03:34

Šátek/nosítko, anebo raději krosnu?

Ahoj, sice jsem před chvílí jednu diskusi založila, ale s dovolením bych tedy ještě jednu… (jelikož dneska budu uspávat asi až do rána :evil: ).

Máte, prosím, někdo srovnání šátku a krosny nebo ergonomického nosítka a krosny ? V tom smyslu, že v obojím jste nosily vy osobně. Vezmeme-li v potaz samozřejmě dítka vhodného věku, tj. řekněme rok a víc.

Co byste si pro tak staré dítě vybraly (opakuji - s tím, že byste nosily vy, tatínci mají přece jen jiné možnosti), na jaký účel a co vám po srovnání připadá víc namáhavé - je to nastejno nebo není?
V případě, že vyhrává krosna, bych ještě potřebovala vědět, v jaké poloze jste nosily v šátku, potažmo nosítku - zda na břiše či na zádech.

Díky všem, kdo s mými dotazy mají trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
24.6.09 08:48

no já Ti ráda odpovím :D

mám srovnání všech tří - takže na běžný provoz, vycházky a pobíhání po městě - vyhrává šátek - od roku výše byl nošenec nošen v kapsách a kříži na břiše a hlavně už na zádech
důvody:největší pohodlí pro mě a myslím i nošence a šátek mám prostě raději (no dá se ladit k oblečení, že :wink: )

ergonomické nosítko - ergo - nošen výhradně na zádech, a to pouze na celodenní tůry
důvod: no jde to nejrychleji nahoru a dolů, možnost střídání s tatínkem

krosna: no tady je moje zkušenost nejmenší - krosnu máme, je to jedna z nejlepší na trhu (dostali jsme ji od tchánů, že prý to dítě taháme jak kočka koťata :evil: :evil: , kdyby nám za ty prachy koupili něco užitečnějšího :twisted: )
nošenec nošen, vlastně jí víc vytahujem až teď na výlety, kdy do erga je už menší a šátek neumí manžel uvázat, já sama jsem nesla párkrát jen na vystřídání a děsně mi to nevyhovuje - jsem sice zkušený nosič, prošla jsem nejedny hory, ale no po lehkém šátku či ergu, se to moc nedá, prostě mi to nevyhovuje, moc velké, moc neskladné, moc těžké........

stačí takhle odpovědi? klidně to rozvedu :D

a protože nechci otravovat přes SZ, když vím, že toho máš moc, tak Ti chci takto veřejně poděkovat, za tokoliktrát jsi mě odpověděla na mé dotazy a hlavně to bylo fundovaně a nezištně(holt někteří lidi plivou aniž by věděli proč :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.6.09 10:00

Babuldo - no počkej, Ty sis ještě nic nekoupila :twisted: ? (Ale tu SZ mi napiš, ať vím, jak se máte!)

A jako tu krosnu máte? Salewu? Deuter?

Včera se nám náhodou s Maxikem poštěstilo vidět paní na sídlišti s miminkem v kočárku a batoletem v krosně 8O . Šla dost v předklonu. Ale vypadala, že to celkem zvládá, to jenom my dvě jsme se z toho orosily :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.6.09 14:42

Tak ja muzu porovnat satek (Vatanai) a krosnu (Little Life). V obojim jsem nosila i na delsi vylety, rekneme do 10km.
V satku jse nosila asi od 4mesice do 1,5roku.
Jako male miminko jsem malou nosit nezvladala, byla totiz v pomeru ke mne dost velika a ja jsem ji neumela vpravit treba do kolibky tak, abych ji u toho nelamala, byla jsem nesikovna. Od 4m. jsem nosila na brise v krizi s kapsou (myslim se to jmenuje) a bylo to super. (Manzel preferoval zada.)
Kdyz mala ztezkla a vyrostla (moc nade mnou v satku precnivala, nevidela jsem si pres ni pod nohy), nosila jsem i na zadech, ale pak jsme koupili krosnu, kterou jsem si taky moc chvalila (asi do 12kg male). Pak uz jsem citila bedra a kycle a s nosenim z me strany byl nadobro konec (manzel nosi porad - 16kg).
 Babeta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.6.09 14:47

Vlastne jsem ti neodpovedela. Kdybychom se meli rozhodovat znovu, udelame to stejne. Pro mensi dite, do 1,5r. satek, potom krosnu. S vetsim ditetem uz clovek podnika delsi vylety a tury a rekla bych, ze tam se krosna praktictejsi - prijemnejsi pro nosice, prostornejsi pro nosence. B.

• Citovat
  • Upravit
5846
24.6.09 15:31

Mám srovnání všech tří.

Šátek - pro mě nosítko č. 1 na krátké pochůzky i na túry, na břicho i na záda, od novorozence do… no, i Dalek se ještě sem tam ponosí :wink: .
Vyhovuje mi možnost střídání úvazů podle potřeby a nálady mojí i dětí (H. se bojí deště - jde na břicho; při nakupování je lepší na zádech - nezavazí; usíná dobře na zádech; nechci-li, aby spala nebo něco okukujeme a popisuju, co vidí, vážu na bok - u nás nejlepší pro vzájemnou interakci), převazuju i venku, Haňa už je batole, takže občas na delších výletech je to nahoru/dolů - tam se pak hodí do horšího počasí kratší šátek.

Krosna - měla jsem půjčenou na týdenní pobyt na horách Salewu Koalu - s cílem zjistit jestli si koupit na 17m dítě krosnu nebo ergonomické nosítko (byla jsem těhotná, moje představa byla batole v krosně či nosítku a mimino v kočáře.
Nosila jsem denně cca 4 hodiny. Krosna jako taková se nesla dobře, pohodlně, popruhy i bederák šly dobře nastavit (podotýkám, že co se kondice i tělesné konstituce týče, nejsem žádný chcípáček, běžné krosny jsem se něco nanosila a nastavit si ji umím), měla úložný prostor, ale na denní nošení jsem si to představit nedovedla. Jednak sama o sobě vážila skoro 3 kg, k tomu dítě 12 kg, navíc odchlípené od mého těla, jednak je dost objemná (jako normální krosna) a je třeba na to myslet ve dveřích, v MHD…

Nosítko - máme Patapum - pořizováno na základě ne úplně uspokojivé zkušenosti s krosnou primárně pro nošení na zádech; já jsem používala v těhotenství (dítě 17-24m, teď využívá hlavně tatínek na delší výlety pro odrostlé batole; jde rychle na:,–(it/sundat, nic se necourá po zemi, nese se velmi pohodlně.
Po týdnu s krosnou mi Dalibor v Patapu na zádech přišel o hodně lehčí - nejen ty cca 2 kila rozdíl (Patapum má myslím 0,6kg), ale tím, že byl fixovaný přímo na mém těle bylo těžiště úplně někde jinde než při nesení v krosně; pocit podobný jako v šátku.
Momentálně moc nevyužívám, jednak jsem spíš šátková a jednak jsme s manželem jak Štaflík a Špagetka a musela bych ho pokaždé přenastavit. Upřímně řečeno, vědět, jak je s dobrým šátkem (u D. jsem měla plátěný Medley) snadné vázat na záda, koupím rovnou kvalitní šátek a bez nosítka se obejdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
3.2.15 18:31

nosítko nebo krosna

Ahoj holky dost často hlídáme děti různého věku a tak sháním nějaké nosítko do kterého bych mohla v případě potřeby dát i předškoláka příští týden mi kamarádka půjčí krosničku budeme mít na starost tříletou holčičku. Raději bych nosítko ale to se minedaří rychle sehnat. kdyby jste některá prodávaly klidně použité dejte vědět moc děkuju Zuzka Cvrček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí