Šaty na svatbu - host

49
18.5.14 08:31

Šaty na svatbu - host

Ahoj. V září jdu na svatbu od bratra mého přítele. Absolutně nevím co se na svatbu hodí a co ne. Líbí se mi jedny krátké bílé šaty se stříbrným a nevím zda je to vhodné. Ale teď jsem objevila nové šaty http://www.bonprix.cz/…y-124858202/?…
chci se zeptat zda je vhodné v tomhle jít a nebo jestli to chce něco víc společenského. Svatba je v hospodě obřad nejspíše na louce před ní a nejspíš bude nějaká ta grilovačka. Tak prosím poraďte díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21630
18.5.14 08:35

@Freetke tyto mi vhodne neprijdou a v bilem ma byt pouze nevesta. Koupila bych si nejake letni, ale decentnejsi. Ne tak barevne a s tak velkym vystrihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.5.14 08:36

@Freetke Bílá by měla patřit jen nevěstě.
Ty z bonprixu vypadají dobře. Snad nebude zima :think: To září už moc teplo nebývá a často prší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
18.5.14 08:37

Treba neco v tomto stylu.http://www.spolecenske-saty.eu/bezove-romanticke-kratke-spolecenske-saty-na-svatbu-do-tanecnich-46-xxxl-vyprodej/d-71123/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.5.14 08:39

Já si právě myslela že ta jemná růžová bude taková romantická :D Ty béžové se mi moc nelíbí nemám ráda ty mašle na tom :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.5.14 08:40

Já jsem to zapomněla zmínit že je nechci v tom květinkovaném ale v té čistě růžové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
18.5.14 08:42

To byla jen typologie. Zrovna ty ruzove bych osobne kvuli tem maslim taky nebrala. Ale slo o styl. Uprimne me ty tvoje vybrane saty fakt vhodne neprijdou. Maji prilis velky vystrih a moc vysoky rozparek. Na me to je moc i pro svatbu na louce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
18.5.14 08:45

Tak fajn musím kouknout po jiných. Vždy jsem na svatbě byla jenom jako dítě a za družičku a vůbec si nedokážu vybavit jak tam byli baby oblečené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 08:49
@Freetke píše:
Ahoj. V září jdu na svatbu od bratra mého přítele. Absolutně nevím co se na svatbu hodí a co ne. Líbí se mi jedny krátké bílé šaty se stříbrným a nevím zda je to vhodné. Ale teď jsem objevila nové šaty http://www.bonprix.cz/…y-124858202/?…
chci se zeptat zda je vhodné v tomhle jít a nebo jestli to chce něco víc společenského. Svatba je v hospodě obřad nejspíše na louce před ní a nejspíš bude nějaká ta grilovačka. Tak prosím poraďte díky moc :)

Všeobecně je nevhodně (jsi-li žena) obléknout se na svatbu do bílé či smetanové barvy (ta je určena nevěstě) a do černé (byť to dnes mnoho žen z neznalosti poručuje). Dále je nevhodné být upravenější než nevěsta (např. když ona bude mít jednoduché bílé letní minišaty, bylo by nevkusné, abys ty měla zdobné dlouhé šaty s rukavičkami..).
V jednoduchosti - svatba je společenská událost, čili vyžaduje formálnější oblečení, asi jako třeba do divadla atd.. Nicméně žádná z pozvaných dam nesmí zastínit nevěstu - je to především její oslava, čili se v oblečení do určité míry podřiĎ a nesnaž se vypadat lépe než ona, prokazuješ jí tím úctu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 08:51
@Freetke píše:
Tak fajn musím kouknout po jiných. Vždy jsem na svatbě byla jenom jako dítě a za družičku a vůbec si nedokážu vybavit jak tam byli baby oblečené…

Neboj, to zvládneš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
18.5.14 08:51

@Freetke Přikláním se k názoru @nozu, Tebou vybrané šaty jsou sice hezké, ale působí hodně vyzývavě. Na svatbu se nehodí. Něco decentnějšího - opravdu ve stylu těch béžových, případně nějaké pouzdrové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.5.14 09:01

@Sluka černé šaty nejsou vhodné ve všech podobách že? Tedy ani s puntíky nebo barevnými prvky? Spoluorganizuji svatbu, zároveň jsem host. Chtěla jsem si vzít takovéto šaty, navíc žádné barevné nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
18.5.14 09:02

My jdeme na svatbu na konci června. Bude to jak popisuje zakladatelka - obřad a pak zahradní párty.
Na obřad si vezmu letní kvítkované šaty a na odpoledne nějaké plátěné 3/4 kalhoty a pěknou halenku.

Byli jsme na svatbě vloni a 4/5 pozvaných dam přišlo v černém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.5.14 09:20
@květ_bezu píše:
@Sluka černé šaty nejsou vhodné ve všech podobách že? Tedy ani s puntíky nebo barevnými prvky? Spoluorganizuji svatbu, zároveň jsem host. Chtěla jsem si vzít takovéto šaty, navíc žádné barevné nemám..

Ne, nejsou. Samozřejmě, když budeš mít třeba žluté s černými puntíky, tak je to ok, ale.. Bere se to tak, že svatba je veselá oslava, čili tam nepatří černá jako symbol smutku. Bílá s krémovou jsou jasné - nedávno jsem to dokonce viděla v reálu: nevěta velice jednoduše oděna, takové jednoduché bílé šaty a nějaká sponka ve vlasech, a vedle ní svědkyně v bílých minišatech, bílém klouboučku, vše velice sexy laděné - viděla jsem ji jako prvn ze svatebčanů a myslela jsem, že ona je nevěsta.. :roll: To považuji za ohrmnou aroganci a být to na mé svatbě, tak ji bez skrupulí vyhodím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková