Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@klamonožka píše:
Otevřené oficiálně nejsou, některé nabízejí různá náhradní řešení, třeba za nějakou částku přivezou několikero šaty na vyzkoušení nevěstě domů a pak zase odvezou.Já bych naopak doporučila koupit ty z druhé ruky - půjčení je ve skutečnosti dost drahá varianta, běžně vychází kolem 10 tisíc a to si ještě člověk musí dávat pozor, aby je nepoškodil, protože by mu mohli za to naúčtovat další peníze. Když si člověk koupí buď bazarové, nebo i nechá ušít (ne z Číny, ale třeba v Madoře nebo u nějaké menší švadleny, ne úplně u hogo-fogo návrháře) a pak je prodá dál, tak se na větší rozdíl nákup-prodej, než 10 tisíc, téměř jistě nedostane.
Já například jsem je koupila a prodala za úplně stejnou částku.
Jediný problém si dovedu představit, pokud by člověk sháněl nějakou velmi nekonfekční velikost (pidi nebo naopak obří), pak bude ten výběr z druhé ruky nejspíš dost slabý.
Mně to půjčení nepřijde tak hrozné, protože je prostě pak vrátím a nebudu je syslit někde ve skříni. Vzhledem k malému vzrůstu a většímu objemu mi moc šatů nesedí. Ale jestli má zakladatelka čas, může pobrouzdat i po bazaru. Ale pěkně prohlédnout a zkusit. A vzít si s sebou kamarádku, co řekne pravdu, když to nebude slušet.
@Russet naopak bych ráda šaty, které budou vypadat jako na vílu. Chceme svatbu na louce. A to co neutratím za šaty, bych ráda dala za jiné věci na té svatbě, třeba za hostinu.
@Russet Tak mě na to schovávání taky neužije, ze svatby můžu mít hromadu jiných věcí na památku - třeba hezké fotky, takže i když jsem je měla koupené, tak jsem je právě zase prodala. A jestli zakladatelka píše, že má velikost 36-38, tak to by neměla mít problém.
@Marryismybestfreand píše:
@Russet naopak bych ráda šaty, které budou vypadat jako na vílu. Chceme svatbu na louce. A to co neutratím za šaty, bych ráda dala za jiné věci na té svatbě, třeba za hostinu.
Tak ty jsou teď v kurzu, hledej pod názvem „boho šaty“.
Za tuhle cenu se pořádný šaty neseženou, taky jsem na nich chtěla ušetřit a koupila si z jinýho obchodu šaty se super recenzema a výsledek? Beztak to byl překupník z ali, nebyly úplně ošklivý, ale bylo na první dobrou poznat, že jsou laciný, látka škrábala, tyl byl zmuchlanej a tvrdej, prsa byla moc vysoko,… skončily ve skříni a stejně jsem si nakonec koupila jiný ze salonu
@klamonožka píše:
Tak ty jsou teď v kurzu, hledej pod názvem „boho šaty“.
Jj. Boho je in.
Já si svoje šaty nechala a využívám je jinak. Na Halloween jsem v nich byla za bílou paní a na Mikuláše za Anděla
.