SC, spinál, a moje pocity

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6257
11.4.14 15:40

Ahoj, me to ceka planovane v pondely, v den posledniho terminu.Taky jsem volila spinal a jsem zvedava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.4.14 15:40

@wasean jak já chtěla rodit normálně, jak já za to bojovala s doktorkou - ta mně od začátku těhotenství říkala, že to bude císař. No, oba dva porody se mi spustily spontánně. První po 19ti hodinách skončil císařem..já se neotvírala, kontrakce jsem měla ukázkové, sestřičky si je na monitoru pochvalovaly a já jsem lezla bolestma už pomalu po zdi..jenže jsem se zasekla na 3cm a ani protržení obalů, nic prostě nezabíralo. Tak to doktorka rozsekla, že tohle se jí nezdá a že by to mohlo skončit hodně komplikovaně a udělali mi císaře v celkové narkoze. Malý mi vůbec nesestoupil do porodních cest, když mně kuchli, se ukázalo, že byl hodně omotaný pupeční šňůrou a ta ho asi držela. U druhého už kam jsme přišla, tak hmm, počítejte s dalším císařem.. zase jsem to chtěla zkusit, doufala, věřila.. No a v porodnici mně 2 doktořiukecali a po 4 hodinách jsem skončila na císaři v epidurálu. Opět naštěstí, protože se po otevření ukázalo, že mám jizvu na j´děloze na jednom místě úplně průsvitnou a při porodu by na 90% rupla..a to nemluvím jestli bych se otvírala napodruhé nějak líp. Ale jedno můžu říct, po celkové jsme byla jak praštěná, oblblá, nevěděla jsem o malém po procitnutí zhola nic. Při epidurálu jsem byla při tom, slyšela malou zaplakat, viděla ji, hned si jí pohladila, slyšela váhu, míry, apgar skore.. štěstím se mi koulely slzy po tváři. Dodnes závidím všem ženským, co „umějí rodit“, ale ten druhý porod byl krásný i tak. Na doktory a jejich zprávu kašli. Soustřeď se na miminko a sebe a hlavně abyste byli oba v pořádku..pro dítě je císař porod naservírovaný na stříbrném odnose. 100× radši ten, než dítě oživované, přidušené, poškozené porodem..přečti si tu diskuze maminek s dětmi s apgar skore po porodu kolem 2-3 a uvidíš, že zlatý císař :) Drž se.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
11.4.14 15:45

@wasean - jako nechápu jak se někdo může na Tebe tvářit, že jako jdeš na císaře, mě řekli, že pokud byl už jednou císař a mimčo má odhadovanou velikost víc než 3500g, tak že normální porod nikdo nedoporučí.
Jizvu nikdo neodhadne dokud nezačnou stahy, až pak se pozná jak moc pevná je. Taže si nedělej hlavu z toho co Ti napsala ta doktorka.

A zkus se uklidnit a připravit se na to, že za chvíli už budeš mít prcka u sebe.
Hodně štěstí, ať jde vše hladce a v klidu. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
11.4.14 15:47

Měla jsem taky plánovaný císař, domlouvala jsem si spinální anestezii, chtěla jsem hned prďolku vidět a pochovat si ho… jenže se ten můj prďola rozmyslel a chtěl na svět dřív, já přijela do porodnice s rozjetým porodem (nějak mi doma nedošlo, že už je to tady :mrgreen: ) a to se mnou nikdo nediskutoval o typu anestezie, udělal se akutní císař a bylo :( docela mě to mrzelo, sice mě hned budili a ukázali mi ho, ale jak jsem byla oblbnutá, tak sem si vůbec nedokázala tu chvilku vychutnat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wasean
11.4.14 16:19

.

Příspěvek upraven 08.01.15 v 12:19

• Citovat
  • Upravit
6257
11.4.14 16:23

@wasean dekuji,tobe taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.4.14 16:42

@wasean Spinal zabere rychle. Co si pamatuji, trvalo to několik minut. Celkově jsem snad na sále byla max. 45 minut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
11.4.14 16:48

@wasean Měla jsem 2× císaře, první akutní v CA, druhý plánovaný, ve spinále. Spinál je o 100% lepší. Byla jsem při vědomí, absolutně nic jsem necítila a dokonce jsem normálně hýbala nohama :nevim: Z operačního stolu jsem se v pohodě sama přesunula do připravené postele :) Poprve jsem vstala ráno,13 hodin po zákroku, došla jsem si do koupelny a zpátky za pomoci sestry. Pak už jsem vstávala sama, převezli mě na šestinedělí. Fakt pohoda, není se čeho obávat a ten spinál je hlavně šetrnější pro tebe, CA je strašná darda pro organismus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
11.4.14 21:11

@wasean počkej, spinál nezabírá za hodinu, hodinu a půl. Do pěti minut máš spodek tuhej :D Mě začali operovat (tj. dávat spinál) v 8:00 a v 8:18 byla malá na světě, zbytek už jen šili, končili 8:50. K sobě to pak přichází cca. 2 hodiny, to je individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wasean
11.4.14 21:44

.

Příspěvek upraven 08.01.15 v 12:19

• Citovat
  • Upravit
31386
11.4.14 22:11

@wasean jo, fakt je to rychlý. Anesteziolog Ti bude dávat přesný pokyny (já si měla sednout na kraj operačního stolu a hodně nahrbit záda jako „kočička“). Měla bys mít pánev úplně rovně, já třeba mám trochu vychýlenou, tak to bývá problém a taky mi to trnulo lehce nerovnoměrně, levá noha dřív než pravá, pak to zas v opačném grádu přicházelo k sobě, ale v pohodě-zkušený anesteziolog se s tím popere. Píchnou Ti lokální anestetikum (nebolí to víc než když zubař opichuje zub) a pak už nevíš nic, něco Ti tam za zády štrachají, ale bolest necítíš. Pak si lehneš a čekáš, až Ti nohy zmrtví. Do toho začnou na Tebe lepit ekg elektrody, zavádět kanylu do ruky, dezinfikovat břicho, rouškovat to, pak zkusí, zda to nebolí a jde se na věc, cítíš už pak jen škubání a tahání jak makají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí