Schéma antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3.11.17 19:01

Schéma antikoncepce

Čau holky!:)
Dopředu samozřejmě vím, že antina působí na každou jinak, ale zajímá mě pokud by někdo měl stejnou zkušenost, nic moc jsem o tom na netu nenašla:)

Tudíž k problému - beru antinu 21 tabletek a 7 dní pauza, klasika. začínala jsem na silnejší, ale kvůli problémům mi ji lékařka snížila na 0,02MG + 3mg drospirenonu. Všechno bylo v pořádku, jenže kolem pauzy si všímam, že se mi extrémne začne mastit plet a o co víc dělat hrozné akné v mém věku na které jsem netrpěla ani jako puberták:/ a s každým dalším platíčkem to trvá dýl a dýl, než se to zase srovná.

Na stranu druhou mi drospirenon docela sedí - nezadržuju vodu jak po jiných, nejsem náladová nic. Tak mam v plánu požádat doktorku o YAZ ci nejakou levnejěíš variantu - stejné složení ale dávkování 24+4. Spojovat platíčka jsem nechtěla, protože se úplně těším na tu pauzu a nevím jestli by to tyhle slabší prášky udželi a doktorka mi ji i doporučila:/

No nějak jsem se do toho zamotala:D Takže moje otázka zní,

jestli jste brali třeba (yasminelle, rhonyu, softinelle, jangee, atak) a pocítily jste nějaký rozdíly když jste přešly na (yaz, daylette, joseffine, eloinu.)

Moc Vám děkuji za odpovědi :srdce:

Nela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
3.11.17 19:49

Brala jsem Cilest, Minisiston a Mywy - vsechny 21+7, pak jsem presla na Nyssielu 24+4. Rozdil nepocituju temer zadnej, ale ja za a)spojuju platicka, za b)jsem nemela nikdy problem s antikoncepci, jen u Minisistonu mi brnely nohy, a za c)na me HA co se tyce pleti nijak nepusobi. Mela jsem vzdycky hezkou. Jedinej problem byl zvyknout si na pauzu 4 dny a ne 7, kdyz uz pauzu mam. Menstruaci mam od doby co jsem na Nyssiele mnohem slabsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 19:57

YAZ

Zdravím, já měla před lety YAZ a už bych ho nevzala do pusy, hrozné výkyvy nálad, nechuť k sexu a migreny. :( asi na mě byl moc silný, tak jsem ho přestala na doporučení mudr brát a tělo se mi srovnalo až za dva roky. Teď mám nízkohormonální Loverette a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
3.11.17 20:07

@NeliNela89 měla jsem yaz jako léčbu a brala 8let v kuse. Z důvodu me nemoci není žádoucí mít ms. Ms jsem měla jen 3×. Přibrala jsem ale to byla voda. A fakt mi yaz ms udržel. Nálady nebyly, migreny ano ale na ty trpím už od 6let. A pri yaz byly méně časté než v době nebrani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.17 20:24

Díky všem:)

Já právě beru Softinelle, která má totožné složení jako třeba YAZ, akorát je to 21+7 místo těch 24+4. Tak si řikám, že kdybych měla menší výkyvy v těch hormonech, tak nemam ty hrozné boule na obličeji při pauze :( zase těžko říct, bojim se zkoušet něco jiného a nabrat 10KG vody jako s Vreyou před lety:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí