Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hledám někoho, kdo přemýšlel o tom, že by se spojil s jinými maminkami (se stejným smýšlením) a udělali si školku pro své děti podle sebe. Každá by organizovala program jeden den a ostatní dny by mohly pracovat. Vše byste si to udělaly podle svého (respektující přístup, připravené prostředí, tvořivé činnosti, pohybové činnosti, návštěvy zoo, muzeí… prostě cokoliv). Případně máte s tím, už někdo zkušenosti? Děkuju
@akvabela Zkušenost nemám, myšlenka není špatná, ale praktickou realizaci si se přiznám neumím představit… jednak nevím, zda bych si já sama troufla na bandu 5-10 dětí, pokud budem brát 1 den z 5 (ano mohou v tom být maminky, které by se staraly víc dní a pak by těch dětí bylo méně, ale i tak). A pak nevím, zda je reálné najít dostatečné množství stejně smýšlejících maminek v dostatečně blízkém okolí, aby to šlo realizovat.
@akvabela Nemám zkušenost, nic takového jsem nikdy neplánovala, ale dovolím si několik postřehů, které mám díky tomu, že je malá v soukromé školičce:
Upřímně myslím, že myšlenka není špatná, ale já osobně bych si teda na čtyři a více cizích dětí netroufla (ani sama, ani v tandemu), a ani bych do podobného projektu dítě nedala. Chci, aby dítě mělo stabilní paní učitelku, která to s dětmi umí a má praxi v tom, jak si poradit se skupinkou prťousů, a ne nadšnkyni, která si myslí, že ví, jak by to mělo chodit. (Navíc myslím, že za rozumné peníze je v Praze příjemných školiček už celkem dost; a za nerozumné ještě víc
).
S těmito názory fakt souhlasím. A ne jen názorově, ale hlavně profesně jako učitelka ze školky s mnohaletou praxí.
Nechci Vás zrazovat, ale i kdyby se dobré duše maminek co by do toho šly, našly, tak si myslím, že děti by to neustálou změnou pečujících osob jen velmi těžko zvládaly. tak přemýšlejte. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.