Zakládání "sdružené" školky

11
6.4.14 22:13

"sdružená" školka

Hledám někoho, kdo přemýšlel o tom, že by se spojil s jinými maminkami (se stejným smýšlením) a udělali si školku pro své děti podle sebe. Každá by organizovala program jeden den a ostatní dny by mohly pracovat. Vše byste si to udělaly podle svého (respektující přístup, připravené prostředí, tvořivé činnosti, pohybové činnosti, návštěvy zoo, muzeí… prostě cokoliv). Případně máte s tím, už někdo zkušenosti? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101677
6.4.14 22:18

@akvabela Zkušenost nemám, myšlenka není špatná, ale praktickou realizaci si se přiznám neumím představit… jednak nevím, zda bych si já sama troufla na bandu 5-10 dětí, pokud budem brát 1 den z 5 (ano mohou v tom být maminky, které by se staraly víc dní a pak by těch dětí bylo méně, ale i tak). A pak nevím, zda je reálné najít dostatečné množství stejně smýšlejících maminek v dostatečně blízkém okolí, aby to šlo realizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.4.14 22:27

Ráda bych je sehnala :-) Díky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
6.4.14 22:36

@akvabela A odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.4.14 22:38

Praha 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101677
6.4.14 22:40

@akvabela To já taky, ale už jen chvilku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.4.14 05:31

@akvabela Nemám zkušenost, nic takového jsem nikdy neplánovala, ale dovolím si několik postřehů, které mám díky tomu, že je malá v soukromé školičce:

• O kolik dětí by šlo? Neumím si představit, že s pěti dětmi jdu sama do zoo (když vyberu z Tvých nápadů) - a ani s deseti ve dvou to nebude žádná legrace.
  • Jaké počítáš, že by byly platby? Měly byste pronajatý prostor, nebo by každá maminka hlídala doma? Neumím si předsatvit mít doma deset dětí, a když dojde na nájem, rázem je tu investice: nábytek, koberce, nočníky…
  • Myslím, že pokud někdo nehledí na peníze, dá dítě do soukromé MŠ s angličtinou a podobně, a kdo hledí, bude se snažit tříleťáka dostat do obecní školky (samozřejmě trochu záleží na platbách apod.). Počítáš s tím, že byste tam měli primárně dvouleté, a co to obnáší?
  • Jste připravení starat se o děti, které mají pleny nebo se teprve odplenkovávají? Například na tom výletě je to celkem cvrkot.
  • Máš představu, jak by děti zvládaly to, že jsou každý den s někým jiným (a nebo dokonce i v jiném prostředí)? Moje dcera by to třeba nesla celkem blbě, a co vím od učitelek ve školičce, konzervativní je většina dětí: chtějí svůj program, svoji učitelku, a stačí, když se přijde nějaký rodič podívat, jestli by tam taky s dítětem nechtěl, a už jsou rozhozené…

Upřímně myslím, že myšlenka není špatná, ale já osobně bych si teda na čtyři a více cizích dětí netroufla (ani sama, ani v tandemu), a ani bych do podobného projektu dítě nedala. Chci, aby dítě mělo stabilní paní učitelku, která to s dětmi umí a má praxi v tom, jak si poradit se skupinkou prťousů, a ne nadšnkyni, která si myslí, že ví, jak by to mělo chodit. (Navíc myslím, že za rozumné peníze je v Praze příjemných školiček už celkem dost; a za nerozumné ještě víc :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.4.14 07:57

Díky za podněty k přemýšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.4.14 19:13

S těmito názory fakt souhlasím. A ne jen názorově, ale hlavně profesně jako učitelka ze školky s mnohaletou praxí.
Nechci Vás zrazovat, ale i kdyby se dobré duše maminek co by do toho šly, našly, tak si myslím, že děti by to neustálou změnou pečujících osob jen velmi těžko zvládaly. tak přemýšlejte. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin