Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Namazat sádlem a pak lehce vyčesat. Nejlíp každý den, do týdne by to mělo být pryč. ![]()
Ahoj, nám se taky udělala cca v tomto období. Je to dost běžné. Pomohl krém od Uriage, poptej v lékárně. Stačí namazat po koupání, nechat přes noc a pak vycesat. Během tři dnu byl syn čistý ![]()
Za me na hlavicku super sampon od Nobilis Tilia Tonik. Dceri to delalo neplechu az kolem 10m a diky nemu je cista bez nejakyho masteni a drbani ci vycesavani ![]()
Bojovala jsem s tím u novorozeného syna, mazala jsem, mastila… A dva měsíce jsem se toho nemohla zbavit.. Nakonec jsem úplně přestala mazat, při každém koupání jsem mu pořádně namočila hlavičku, froté žínkou jsem hlavičku lehce třela. Pak i u sušení. Při kojení jsem vždy lehce odrobovala. Do týdne byl klid.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, máte některá zkušenosti se Seboreou u novorozence? Malý to má strašně mezi vláskyNa obličeji a ouškama minimálně, ale ta hlavička je hodně
Budu rada za jakoukoliv radu!
Trvat na salyciovem oleji u doktorky. Jinak něco z lékárny třeba Uriage a vyčesat. Zkoušela jsem i trochu nizoralu a nic, pořád pár žlutých šupin má.
Dcerka ma asi uz od 1. mesice, ten uriage je dobry, ale na radu doktorky pouzivame normalni olivovy olej, necham 2 hodiny na hlavicce a pak vycesu hrebinkem vsivackem a jde to super. Pak ji normalne umyju vlasky. Delala jsem zatim jen 2 x a dela se ji to porad min
. Naposled jsem vycesavala minuly tyden a zatim dobry ![]()
Mazat jakýmkoli olejem a pak vycesat. Já ani vlasky neumyvam a do dvou dnů je mastnota přirozeně pryč.
@Sashie píše:
Bojovala jsem s tím u novorozeného syna, mazala jsem, mastila… A dva měsíce jsem se toho nemohla zbavit.. Nakonec jsem úplně přestala mazat, při každém koupání jsem mu pořádně namočila hlavičku, froté žínkou jsem hlavičku lehce třela. Pak i u sušení. Při kojení jsem vždy lehce odrobovala. Do týdne byl klid.
Nektere deti jsou dost vlasate od narozeni, tohle by u nas fakt neslo
mala mela strasny paco…
Nam stacil fakt ten sampon a nemusela jsem nic loupat, skrabat ani drbat ![]()
Mazala jsem kokosovym olejem. Po koupani namazala a rano vycesavala, jestli se tomu da tak rikat, dcera nemela vpodstate zadny vlasy
za par dnu byl klid ![]()
Ahoj maminky, máte některá zkušenosti se Seboreou u novorozence? Malý to má strašně mezi vlásky
Na obličeji a ouškama minimálně, ale ta hlavička je hodně
Budu rada za jakoukoliv radu!