Šicí stroj Bernina 700D

50
20.5.15 15:35

Šicí stroj Bernina 700D

Ahoj, ráda bych si koupila overlock, ale pořád tápu který. V prodejně se šicími stroji, mi doporučili Bernina 700D. Je to už o něco dražší overlock, ale prý velice kvalitní. Je to švýcarská firma. Já byla nejdříve pevně rozhodnuta pro Brother 3034, ale ten mi tam pán rozmluvil, že buď Brother 1034, je i levnější, a nebo tu Berninu. Máte někdo tyto šicí stroje a jak jste s nimi spokojení? Domluvila jsem se s pánem, že to proberu doma a přijela bych se když tak podívat osobně, vše mi ukáže atd… Ale přeci jen mě zajímá, jestli je máte někdo doma a jak jste spokojené. Zatím šiji sem tam na zakázku, ale po rodičovské dovolené bych ráda začala i podnikat, tak už přeci jen chci, aby stroj byl kvalitní a něco vydržel. Moc děkuji za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25391
20.5.15 16:51

Tebou zmiňovanou značku vůbec neznám. Ale sama mám už asi 1,5 roku Brother 1034. Tak jsem rozmýšlela i 3034, ale byl mi doporučen ten levnější (starší). Bylo mi řečeno, že se jednu dobu i přestal vyrábět a měl ho nahradit 3034. Ale 1034 je prý tak spolehlivý a dobrý na obsluhu, že se k němu zase vrátily.
Já zase váhala mezi Brother a Veronikou (tu mám jako klasiku) a jako overlock mi byla rozmluvena. Já osobně si myslím, že s Brotherem nemůžeš udělat chybu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25391
20.5.15 17:41

Ještě dodám, že kamarádka má ten samý Brother už přes 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
22.5.15 13:31

Moc děkuji za příspěvek. Pán z prodejny ho také vychvaloval. Mají tam i servis, takže ví, které stroje se vrací na opravy, a právě ten Brother 3034 dost často. Ta Bernina je o dost dražší 12450kč a ten Brother 1034 6990kč. Bernina je prý velice kvalitní a také není moc hlučný a nevibruje při šití. Jen nevím, jestli ho pán nevychvaluje schválně, aby prodal dražší stroj. Proto jsem chtěla vědět, jestli ho někdo nemáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25391
23.5.15 23:52

@ramadaZ Já tu značku fakt neznám. Kdo je výrobce? Mě teda sami vychvalovali a nabízeli ten levnější. A když máš po ruce servis, tak to je paráda. Co se týče té ceny, tak bych byla asi hodně na vážkách. Je to skoro dvojnásob, tak jestli to udělá i takovou službu - co se týče třeba živnotnosti :?:
Sama radši sáhnu po osvědčené značce i když je dražší, ale tohle je fakt hodně. A Brother je podle mě kvalita. Hlavně se Singer, ten kamarádka byla hooodně rychle vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25391
24.5.15 00:00

@ramadaZ Projela jsem videa na youtube a vypadá to, že má nějaké funkce navíc. A píšou, že má 6 stehů, což nechápu. Neumím anglicky, tak jen, co jsem viděla. Ale je 3 a 4 nitný… tak uvidíš, napiš, jak ses rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.5.15 06:36

Nejspíše zítra se tam jedeme podívat, ale asi jsem zatím pro Brothera 1034. Ale uvidím, až mi je tam všechny předvedou. Určitě dám vědět. A moc děkuji za příspěvky. Jo a firma je to myslím švýcarská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25391
27.5.15 00:52

@ramadaZ Tak co jsi koupila? Včera jsem něco šila a vzpomněla si na tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.6.15 10:16

Tak, overlock je doma. Už skoro týden, ale ještě jsem neměla čas ho vyzkoušet :D Nakonec jsem koupila Brothera 1034. Pán mi ho předvedl, ukázal jak se na něm šije, navléká…z navlékání mám trošku obavy, ale snad to zvládnu. Už jsem si objednala nějaké úplety a overlockové nitě a jakmile se syn uzdraví z neštovic, vrhnu se na šití :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí