Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Singer ani omylem, i kdybys to mela jen na obcasne siti. Jak jsi zkusena, co planujes sit?
Btw, co je na sicim stroji intimniho, ze anonym?
Mám singer 8280, siju na něm 6 let velmi pravidelně od džínoviny po hedvábí (s kráčecí patkou), zatím naprosto bez závad. Neměnila bych. Pokud hodlás šít jen občas, nic nezkazis.
Mám teda i overlock, ale ten na začátku není vůbec potřeba.
Hlavní je jednoduchá obsluha, pokud možno celokovové tělo a nějaký ten servis.
@Anonymní píše:
@histep sila jsem kdysi a to jen trochu.. moc zkusena nejsem
Tak si pro zacatek kup za par set bazarovou Ladu nebo Veritasku a nevyhazuj za smejdy. Az zjistis jak ti to jde a kolik toho budes sit, tak si pak pripadne porid kvalitni novy stroj. I kdyz na druhou stranu, ja bych svoji 45 let starou poctivou Ladu za nejakou dnesni elektroniku fakt nevymenila.
@Anonymní píše:
Ahoj, rozhodla jsem si koupit šicí stroj.. tak do 5000 kč. V jedné prodejně mi poradili tento.. máte někdo zkušenost? Nebo popřípadě víte poradit nějaký?![]()
díky..
mám Singer 3210, som s ním na rozdiel od Veritasky veľmi spokojná.
Koukni na Lada 83 C. Šiju s ním všechny materiály, zvládl i slabou koženku. Je úžasně jednoduchý. Singer bývala super značka, ale bohužel výrobu převzala Čína a většina servisů ti stroj neopraví a nejsou náhradní díly. Koukni na stránky Galanterie Čendulka, pan Hošek super poradí, provozuje zároveň servis. Najdeš ho i na FB ve skupince Šití, co tě chytí.
Mám Singer, dost podobný typ a za mně, bych už ho nekoupila. Nejde pořádně seřídit a většina opravářů dává od Singru ruce pryč, takže nějakého najít je dost problém. Příště bych šla asi do Janome. Případně se zeptej nějakého opraváře šicích strojů v okolí, co by ti doporučil a jaké značky opravuje, tak aby si za dva tři roky nemusela kupovat nový, protože ten co budeš mít ti nikdo ani neseřídí…
Přidám se, už dlouho přemýšlím nad touto mašinou, co myslíte vy? ![]()
Já mám Brother. To bývalá úplně jiná cenová kategorie, jak je to teď, nevím. Každopádně je starý asi 15 let a pořád funguje. Nikdy nebylo potřeba ho opravit, seridit…jen ho občas pořádně vycistim. Takže bych se nebala nějakého bazaroveho.
On je manželův
Ale spokojený je, šije takové jenoduché věci, jako obal na něco, zašívá montérky atd.
Říkal, že je jednoduchý, že na něm naučí dceru, té je nyní 9,5 roku ![]()
@Lucka9911 píše:
Přidám se, už dlouho přemýšlím nad touto mašinou, co myslíte vy?
tuším sa nedá na ňom nastaviť dĺžka stehov.
@Anonymní píše:
@Aliik jste s nim spokojena?
Mám stejný jako aliik, (janome juno e 1015) šiju na něm 2 roky denně dětské oblečení, teď už i na prodej, je to super spolehlivý stroj, neni veliký a snadno se ovládá, rozhodně za tu cenu doporučuji! Budu ho teď prodávat a kupovat rychlejší, výkonnější. Kdybyste měla zájem, klidně se ozvěte do zprávy.
Ahoj, rozhodla jsem si koupit šicí stroj.. tak do 5000 kč. V jedné prodejně mi poradili tento.. máte někdo zkušenost? Nebo popřípadě víte poradit nějaký?
díky..