Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, jdu si pro rady, protože už jsem zoufalá.
Nás malý 2 měsíce, neustále tlačí a dělá u toho příšerné zvuky. A to jak ve dne tak v noci.
Přitom ale prdi a kaká normálně. Kojím a občas dokrmuji Nutrilonem 1. Ten už ale používáme tak určitě měsíc a tohle strašné tlačení nastalo až teď, tak posledních 14 dní. Takže předpokládám, že reakce na UM to není.
Já jim pořád to samé, hlídám si abych nejedla nic nedýmavého.
Jsou to tak děsivé zvuky, že ani nespíme, on taky pořádně ne, když už usíná najednou jako by ho někdo bodnul a začne okamžitě tlačit a to trvá třeba půl hodiny než se uklidní. Poslední dva dny už dokonce nakojím, nechám odříhnout a jakmile položím do postýlky okamžitě tlačí a většinou kvůli tomu tlačení na bříško se i pozvrací. Takže má za chvilku opět hlad a jsme v jednom kolotoči. Dost často se i u kojení úplně mele, prohybá a prso mu pořád vypadává z pusy.
Napadá vás co to může být?
Dcera mela neco podobneho. Prestoze normalne kadila a prde*la, musela jsem ji nekolikrat denne trubickovat. Mela silene bolesti strev. Zkuste probiotika.
Nám pomohla bio gaia, cvičení nožičkami a dávat často na bříško.
Jo a může to být i reflux, jestli se kroutí u kojení… Zkus kojit ve zvýšené poloze.
@Barboraa001 píše:
@dickys to kojime, Biogaiu taky máme 😔 i espumisan
A trubicku jsi zkousela, jestli mu ulevi?
Jinak u dcery jsem zkousela Biogaiu nekdy okolo 1,5 - 2 mesicu, ale bez efektu. Tak jsem ji ji prestala davat. A trubickovala jsem az do 6 mesicu kazdy den, nekdy i 4× denne. Ona jinak priserne trpela. Jo a reflux mela taky hrozny. Nepomohlo ani to, ze byla velmi pohybliva. Otaceni ze zad na brisko umela od 2 mesicu na obe strany. A to se narodila 37 + 0.
A pak jsem ji v 6 mesicich dala Biopron a zazrak. Druhy den bylo po revu. Podle me mela nezraly travici system, mozna kvuli tomu malicko drivejsimu porodu. A v tech cca 2 mesicich ji priobiotika nepomohla. Zato v 6 mesicich uz asi mela travici system zralejsi, takze probiotika pomohla.
@Barboraa001 píše:
@dickys to kojime, Biogaiu taky máme 😔 i espumisan
Já začala dávat espumisan pred tydnem synovi (5 tydnu) a přesně dle dávkování napsanému v návodu a přišlo mi, že se kvůli tomu nemohl pořádně vykadit. Sice neměl koliku, ale tlačil hodně u kakani a bylo toho málo oproti dnům před tím. Jeden den dokonce nekadil vůbec a jenom si tak priprdnul. Tak jsem včera espumisan dala jen jednou na noc a dneska odpoledne taková nálož v plence, že to měl až na zádech a na stehnech. Ale už tolik nemusel ani tlačit a šlo to ven normálně. Tak zkus vynechat i ten espumisan, možná jim to dělá v bříšku neplechu.
Nebudes to chtit slyset, ale vyzkouseli jsme naprosto vse. Nejruznejsi kapky, probiotika, masaze briska, nahrivani, polohy pri krmeni, moji stravu… Ve stavu nejhorsim jsme uzivali rektalni trubicky a vyjimecne easylax.
No nepomohlo nic, ale vubec nic. Az z toho syn vyrostl, tak vyrostl. Vim, ze je to strasne, ale podle me nic nepomuze.
U nas se to zlomilo po pul roce veku, to zacaly zmeny k lepsimu, jinak koliky a blinkani vyrazne zacaly odeznivat po 7. mesici.
Syn navic trpel i na zacpu, ale to uz je jiny pribeh… ![]()