Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@paja120
to právě určitě nechci řešit antikoncepcí, sama jí neberu. Proto hledám další možnosti, jak jí pomoci. Zatím bere ten ascorutin a bylinkovou směs. Ale pro jistotu asi půjdeme na vyšetření raději.
@Lenca118 Asi to tak dopadne, pro jistotu. Nevíte, zda je k tomuto potřeba i vnitřní vyšetření? To vím, že by nedala.
@Giann no hlavně asi by to chtělo endo centrum tam mají lepší vyšetření na gynde uslyšíte je to normální dej te ji kapky a 15 HA a pošlou vás domu
@Giann píše: Více
Já bych si velmi pohlídala, aby ta lékařka byla normální. Pročetla recenze týkající se vyšetření takto starých holek atd. Já byla ve 13 s tímtéž plus jsem měla menzes co 14 dní a vnitřní vyšetření samozřejmě bylo, tam o nic jiného nešlo, můj problém se vůbec neřešil, že je to normální a že se to srovná. Šlo tam o to, zda jsem nebo nejsem panna a proběhly nějaké výhrůžky směrem k matce ohledně hlášení na policajty. Taky moje matka byla posazena přímo tak, aby mně viděla rovnou do rozkroku. Ano, je to dlouho, ale myslím, že je naivní předpokládat, že psychopatky mezi lékařkami nezmizely. Vzápětí mě matka vzala ke své gynekoložce, která mě pak už teda ve 14 zaregistrovala a řešila to. Možná bych se zeptala svého gynekologa, jestli by ji nevzal už on, jestli to vůbec tedy v dnešní době jde.
Tak normální doktor kvůli silné menstruaci třináctileté slečně vnitřní vyšetření určitě dělat nebude. A kdyby náhodou chtěl, tak bych to jako matka nedovolila. Myslím si ale, že nebude nabírat ani ty hormony - za mně je to ve třinácti zbytečné a nicneříkající. V tomto věku to všechno začíná a musí se to prostě srovnat. Takže za mně teď dát Ascorutin + případně nějaké bylinky na zmírnění krvácení. S lékařem a odběry bych počkala alespoň do patnácti, pokud budou potíže pořád trvat.
@paja120 píše: Více
Tak mně ta matčina gynekoložka vnitřní vyšetření dělala, přes konečník, kdy mně předtím vysvětlovala, proč to dělá, že tak pozná velikost dělohy, jak je uložena atd, že hledá, jestli není možná příčina nějaká vrozená anomálie - všechno si už nepamatuju, ale nějak mně to dávalo smysl už tenkrát. Zacházela se mnou velmi jemně a takříkajíc v rukavičkách, abych z toho neměla trauma. Kdybych řekla že nechci, tak to dělat nebude, ptala se mě na to. Ještě mně dělala utz přes břicho. Ale já jsem měla trochu jiný problém, moc se nedá existovat rok v kuse s tím, že týden menzes, týden klid a tak pořád dokola.
Jasný, to chápu. To je super přístup gynekoložky. Já ale myslela klasické vnitřní vyšetření.
Já neřeším intenzitu, ale přílišnou frekvenci. A normálně jsem konzultovala (bez dítěte) se svým gynekologem - do HA bych, zvlášť u takhle malýho dítěte, nešla ani za nic - a chtěla jsem vědět, jaké jsou vlastně možnosti. Bylo mi doporučeno zatím vyčkat, že to na začátku může dost dlouho trvat, než se tělo srovná do nějakého normálu. Ale u nás je to naštěstí jen o tom, že první den si vezme brufen a omluvím z tělocviku, jen je to dvakrát do měsíce, tak snad si to sedne.
Zkuste ještě vodu s citronem, 3× denně, mě to pomohlo, plus ascorutin
@Giann mohu se zeptat, jak jste dopadly? Zda se ms sama upravila a i na vyšetření…stačil jen ultrazvuk?