Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mne na krece velmi pomohlo cviceni zenske/hormonalni jogy. Cvicim denne tak pul hodiny a nekdy dele.
Ahoj, dcera kombinuje algifenové kapky a Ibalgin. Kapky jsou na předpis.
@caroline_cari Ahojky, byla dcera na gyndě? Nejlépe by pomohl doktor, nepíšeš zda tam dcera byla a má za sebou nějaká vyšetření. Velké bolesti a krvácení mi způsoboval polyp a po odstranění bylo vše v pořádku. ![]()
Zkuste kapky gynex. Já neskutečné silná ms, po měsíci užívání úplně pohoda. Jsou 2× denně 4 kapky 3 týdny v kuse, pak týden pauza. Ale teda nevím, jestli je to vhodně pro dospívající. ![]()
U nás taky funguje pohyb. Nic náročného-procházka, chvilka jógy. Nezmizí to úplně, ale aspon křeče přestanou.
@caroline_cari píše:
Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc![]()
![]()
Algifen, ten je primarne na bolestivou Ms
Algifen, teplo, na zmírnění krvácení vitamin C (užívat min několik dni před začátkem MS)
@caroline_cari píše:
Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc![]()
![]()
Co navštívit lékaře? Jinak teplo a Algifen.
@caroline_cari mně ještě pomáhala rehabilitace při které mi uvolňovali pánevní dno
V devadesátém roce jeden doktor doporučoval preventivně (než začne bolest) brát 3×2 paraleny. Mně to tenkrát fakt pomohlo. Jinak tenkrát ještě pomáhal Spasmoveralgin, asi už není.
Nejvíc pomáhá kontryhel, čaj nebo i tinktura do vody. Stačí se optat v lékárně. Jinak kontryhel je naše ženská bylinka
![]()
@caroline_cari Dobrý den. Určitě byste měli zajít na gynekologii. Mnoho žen si neuvědomuje, že hodně bolestivá menstruace není normální. Zajděte k Mudr… dcera může mít endometriózu, která se projevuje zprvu hlavně bolestivou menstruací a málo který doktor to hned na první dobrou pozná. Raději bych nic nezanedbala…
@Amali11 no kontryhel prave podporuje růst sliznice, to bych nedoporucovala. Jestli má uz teď ms silnou, tak se to jen zhorší
Zakladatelko vem ji a gyndu, poradi nejlépe
Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc