Silná MS u dcery - co na to?

caroline_cari
31.1.24 16:01

Silná ms u dcery- co na to?

Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc :( :nevim: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
260
31.1.24 16:19

Mne na krece velmi pomohlo cviceni zenske/hormonalni jogy. Cvicim denne tak pul hodiny a nekdy dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
31.1.24 16:23

Ahoj, dcera kombinuje algifenové kapky a Ibalgin. Kapky jsou na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.24 16:26

@caroline_cari Ahojky, byla dcera na gyndě? Nejlépe by pomohl doktor, nepíšeš zda tam dcera byla a má za sebou nějaká vyšetření. Velké bolesti a krvácení mi způsoboval polyp a po odstranění bylo vše v pořádku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4545
31.1.24 16:29

Zkuste kapky gynex. Já neskutečné silná ms, po měsíci užívání úplně pohoda. Jsou 2× denně 4 kapky 3 týdny v kuse, pak týden pauza. Ale teda nevím, jestli je to vhodně pro dospívající. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
31.1.24 16:40

U nás taky funguje pohyb. Nic náročného-procházka, chvilka jógy. Nezmizí to úplně, ale aspon křeče přestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
31.1.24 16:46
@caroline_cari píše:
Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc :( :nevim: :think:

Algifen, ten je primarne na bolestivou Ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
31.1.24 17:04

Algifen, teplo, na zmírnění krvácení vitamin C (užívat min několik dni před začátkem MS)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
31.1.24 17:08
@caroline_cari píše:
Ahoj, dcera (14) má hodně silnou menstruaci, velké křeče do břicha, Ibalgin 400 ani Brufen nezabírají, nemáte nějakou vyzkoušenou babskou radu co by mohlo pomoct? Je v bolestech celý den, už fakt nevím co by ji mohlo pomoc :( :nevim: :think:

Co navštívit lékaře? Jinak teplo a Algifen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
31.1.24 17:12

@caroline_cari mně ještě pomáhala rehabilitace při které mi uvolňovali pánevní dno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11722
31.1.24 17:37

V devadesátém roce jeden doktor doporučoval preventivně (než začne bolest) brát 3×2 paraleny. Mně to tenkrát fakt pomohlo. Jinak tenkrát ještě pomáhal Spasmoveralgin, asi už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
31.1.24 19:49

Na křeče a bolest pomáhá pravidelné užívání hořčíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.1.24 20:29

Nejvíc pomáhá kontryhel, čaj nebo i tinktura do vody. Stačí se optat v lékárně. Jinak kontryhel je naše ženská bylinka :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alice.Palice9
31.1.24 21:53

@caroline_cari Dobrý den. Určitě byste měli zajít na gynekologii. Mnoho žen si neuvědomuje, že hodně bolestivá menstruace není normální. Zajděte k Mudr… dcera může mít endometriózu, která se projevuje zprvu hlavně bolestivou menstruací a málo který doktor to hned na první dobrou pozná. Raději bych nic nezanedbala…

• Citovat
  • Upravit
21311
31.1.24 21:58

@Amali11 no kontryhel prave podporuje růst sliznice, to bych nedoporucovala. Jestli má uz teď ms silnou, tak se to jen zhorší

Zakladatelko vem ji a gyndu, poradi nejlépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+