Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat zda máte některá zkušenosti s teploměrem Silver Crest z lidlu? Mám ho doma ale připadá mi, že měří nesmyslně jak měřím v uších tak naměří třeba 36.2 a dám ho hned poté a naměří 36.8,poté dám změřit z čela a vyleze z toho zase úplně jiná hodnota. Nevím jestli se to nějak odečítá nebo přičítá. Díky za info. ![]()
Ahoj, já mám stejnej…a někdy fakt měří divně. oni tam píšou, že se má měřit 3 krát na jednom místě, a brát jako směrodatnou nejvyšší naměřenou hodnotu. nobo párkrát se mi stalo, že ukazoval něco kolem 35, a pak jsem zjistila, že mám na tom měřáku nalepený synův ušní maz
ale jinak se nic neodečítá, v uchu se měří na pravý straně, a na ušní měření je tlačítko nad displejem.
ale jako myslím že na orientační měření je super, změřím i ve spánku ![]()
Mám a jsem spokojená. mě měří dobře a na čele a uchu bývá rozdíl +-0,2 takže nic dramatického. to co naměřím v uchu jsem párkrát přeměřila i v zadečku a po odečtu souhlasilo
No já moc spokojená nejsem, nevím, jak v uších, ale na čele dceři měřil jednou úplně normální teplotu, přitom podle doteku i pak podle následného měření v zadečku měla horečku 38,5.
Takže spoléhat se na něj teda nebudu. A asi ho půjdu reklamovat. ![]()
@katsha píše:
No já moc spokojená nejsem, nevím, jak v uších, ale na čele dceři měřil jednou úplně normální teplotu, přitom podle doteku i pak podle následného měření v zadečku měla horečku 38,5.Takže spoléhat se na něj teda nebudu. A asi ho půjdu reklamovat.
ono změřit pořádně dítě bezdotykově na čele je podle mě téměř nemožné. mlaďas se mi pořád vrtí takže jsem každou chvíli v blbý vzdálenosti. ale jak říkám v uchu měří dobře
Ale ona spala, nevrtěla se. No nevím, dám mu ještě jednu šanci, ale jak bude zase měřit nesmysly, poletí.
A přitom já mám s věcmi z Lidlu nejlepší zkušenosti, proto mě mrzí, že tentokrát jsem asi sáhla vedle. Ale třeba to je jen jeden vadný kus. ![]()
Mám zkušenost s digitálními teploměry z lékárny -např. Hartmann a jiné. Rovněž ten z Lidlu a můžu říct, že spolehlivě měří teplotu jen v konečníku.
V ústech, podpaží se teplota relevantně změřit nedá. Tam jsme celá rodina měla teplotu pouze 35 st.
V konečníku /měřeno ročnímu dítěti/ teplotu ukazují dig. teploměry správně.
Nevím, čím to je.
V Lidlu jsem ho vracela, vrátili mi bez potíží peníze.
Tak dneska se mi zdál junior trochu horký tak jsem ho změřila na čele 36,2 v uchu 36,3 a v konečníku jiným teploměrem 36,9 (bez odečtu) takže mě měří dobře ![]()
A jak měříte na čele tak to přikládáte a nebo držíte nějaké centimetry od čela?
@davidek12 píše:
A jak měříte na čele tak to přikládáte a nebo držíte nějaké centimetry od čela?
držím cca 1 cm od hlavy
Ahoj holky, můžete mi prosím napsat, kde, na jakém místě na čele měříte???
![]()