SIPO prosím o radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.9.22 08:49

SIPO prosím o radu

Ahoj prosím o radu - platím v současné chvíli přes SIPO koncesionářské poplatky za televizi a rozhlas. SIPO si je bezhotovostně automaticky odečítá měsíčně z mého účtu. Nyní jsem požádala o změnu platby rozhlas a televizi o platby přímo z mého účtu, kde jsem nastavila trvalé platby. Za září SIPO z účtu již odešlo, mám tedy přímo z účtu platby od října. Ale co teď s tím SIPEM? Mám žádat o zrušení a kdy či může zůstat SIPO i bez plateb? Mám jim to nahlašovat, že jsem platby převedla či to zajistí ze strany příjemce koncesionářských poplatků rohlas a televize? Děkuji moc za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5571
19.9.22 08:57

V okamžiku, kdy přes SIPO nepujde žádná platba, tak zanikne. Já to řešila letos na jaře, tak vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 09:00
@mamina2017 píše:
V okamžiku, kdy přes SIPO nepujde žádná platba, tak zanikne. Já to řešila letos na jaře, tak vím.

Děkuji moc. Oni by to tedy měli poště nahlásit, že už platba nejde přes SIPO? Či si to musí člověk hlásit sám?

• Citovat
  • Upravit
5571
19.9.22 09:12
@Anonymní píše:
Děkuji moc. Oni by to tedy měli poště nahlásit, že už platba nejde přes SIPO? Či si to musí člověk hlásit sám?

Pokud dáš trvalý příkaz ve své bance a na SIPU už nemáš žádné jiné platby (elektřina, plyn..), tak už ti nemají co strhnout u účtu na SIPU. Nic jsem hlásit nikde nemusela. Ono ti automaticky přestane chodit i ten rozpis ze SIPO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.22 09:26
@mamina2017 píše:
Pokud dáš trvalý příkaz ve své bance a na SIPU už nemáš žádné jiné platby (elektřina, plyn..), tak už ti nemají co strhnout u účtu na SIPU. Nic jsem hlásit nikde nemusela. Ono ti automaticky přestane chodit i ten rozpis ze SIPO.

Moc děkuji :)!

• Citovat
  • Upravit
5683
19.9.22 13:50

Musím to teď také zrušit, od října si za sipo začnou účtovat 5 kaček, a to těm darmozroutum fakt nedam; super to spočítejte i vy ostatní 5×3000000=15milKc bude mít ten bidny český podnik zvaný CESKA POSTA.

Takže stačí zrušit SIPO na mém účtu, aniž bych musela kvůli tomu na postu, je to tak?
A samozřejmě pak kontaktovat rozhlas o údaje pro trvalou platbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
19.9.22 14:17
@Ahep píše:
Musím to teď také zrušit, od října si za sipo začnou účtovat 5 kaček, a to těm darmozroutum fakt nedam; super to spočítejte i vy ostatní 5×3000000=15milKc bude mít ten bidny český podnik zvaný CESKA POSTA.Takže stačí zrušit SIPO na mém účtu, aniž bych musela kvůli tomu na postu, je to tak?
A samozřejmě pak kontaktovat rozhlas o údaje pro trvalou platbu.

pošta jde do kopru, u nás mají otevřené v úterý v dubnu a pak zas jindy, vždy se trefím do doby, kdy mají pouze do 15 hodin, to je služba pro lidi!

posílám odkaz jak zrušit SIPO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.9.22 22:09

@DanielaD @DanielaD díky, ale už jsem to vyřešila dnes odpoledne.
Cele SIPO jsem zrušila na svém účtu a pak zavolala přímo do televize, tamjsem nahlasila spoj. cislo, ona dle toho našla mé jmeno a na mail jsem do par minut dostala udaje nutné k navádění trvale platby přímo na televizi.

Pch, to určitě, platit poste celých 5 kacek za 1 odejitou platbu, kdyz je to pres banku zadara, leda až budu nesvepravna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný