Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Missinecka píše: Více
tak tou se mlátí dost špatně, taková skleněná láhev je k tomu jak stvořená
@stinga píše: Více
A co když ho praští lahví vína koupenou v dutý free?
No pravě. Je to težké, je to krehké, vopruz…🙄 🙄
Jako, že s tou láhví v ruce kliďánko dojde do pilotní kabiny, nikdo ho nezastaví a majzne pilota po kebuli? ![]()
Tak ono když se láhev o něco přerazí, to zubaté hrdlo, co zůstane v ruce, je dost solidní zbraň. Ale to nikdo neřeší, logiku už v tom nehledejte. Projde háček na háčkování (a do oka bych s ním dostat nechtěla), v klidu projde švýcarský nožík běžné velikosti, ovšem nesmi na něm být vývrtka
Projde stomililitrovy lak na vlasy, ale repelent v polovičním balení už je problém.
Jinak láhev vozím oblíbenou nerezovou. Jednak odmítám podporovat tu zlodějinu půllitr vody za šedesát a druhák mi z ní voda chutná lépe než z plastu, i po pár hodinách.
A proč bych si měla kupovat plastovou, když mám svou lahev? Ušetřím nejen já, ale i planetě. Z plastu mi voda nechutná, jsem zvyklá mít svou lahev, kterou tahám na pláž, výlety, do práce.
Pokud Vám diskuze vadí, pak mi přijde hloupé na ni reagovat. ![]()
@EmmaFrost píše: Více
Protože na některých letištích mají už moderní rentgeny, který „vidí“, že není v lahvi žádná výbušnina nebo kyselina nebo co já vím. Není, to všude, ale někde už ano. Navíc pokud je to rneotevřená nádoba s nápojem, tak často projde i tak, loni mi tak prošly dvě pivka v plechovce.
@ugluk píše: Více
Jenže lahví tě nikdo neprobodne skrz naskrz. Ty laky na vlasy a repelenty - záleží na plynu, kterým je to naplněný. Logika v tom je, ale pro lidi, co se příliš nezajímají o letectví, se to často jeví nepochopitelně.
@Azeretereza projdou spreje kosmetické, jiné ne. Při studiu repelentu fakt nestudovali hnaci plyn, prostě není kosmetika, letí do koše. Ono sedmicentimetrovým nožem mě taky nikdo neprobodme skrz naskrz (zranění způsobí stejná jako šesti centimetrový) a stejně mi ho seberou, vyvrtka na svycaraku taky není určena k probodnuti a pokud chytím láhev za hrdlo, úrazům ji dno a tím zubatým zbytkem půjdu někomu po krku, tak myslím, že asi nebude uplne v pohodě, že však ho nepropichnu skrz naskrz. Možná mám jenom víc fantazie, když si myslím, že i v současnosti povolené předměty můžou sloužit jako dost solidní zbraň. Čímž nevolam po zpřísnění, asi spíš naopak.
Absurdní mi přijde i to, že sice nemůžu vézt litr tekutiny, zato můžu vézt deset deckovych lahviček a prázdnou litrovou láhev vedle toho.
@ugluk repelent ale lze, viz tu https://www.prg.aero/…i-dotazovana . Záleží sice na pracovníkovi na kontrole, ale kdybys chtěla, tak to uhádáš. Ale nikdo se nebude dohadovat kvůli sprejíku, to je mi jasný, taky bych se nehádala. Ty předměty sice můžou být použity jako zbraň, ale podle mě je tam riziko velmi malý, navíc rozbitou flašku i kdyby někdo chtěl použít jako zbraň, tak mu jí lze celkem snadno sebrat, rozhodně snadněji než nějakou mačetu nebo velkej nůž.
Ad ty malý lahvičky - už jsem psala výš, že některý letiště mají speciální rentgeny, kde litrovou láhev s vodou nebo pitím v klidu protáhneš. Proč je stanoveno zrovna 10× 100 ml nevím přesně. A asi kdyby někdo bral litr výbušniny nebo kyseliny v malých lahvičkách a byly by všechny úplně stejný, tak by to asi nějakou reakci na kontrole vyvolalo, kdežto když má normální člověk malou pastu, sprcháč, šampon a parfém, tak normálka. Nikdo asi nepotahne na dovču litr sprcháče rozděleného do 10 100 ml lahviček.
@Azeretereza píše: Více
No, já repelent uhadat chtěla, hodně, ale prostě neuhadala. Já kdybych chtěla pašovat tekutou výbušninu, tak si ji dám do deseti (klidně různých) lahviček a na záchodku sliju do té litrové
Ne, beze srandy, pamatuju na ten incident někdy před skoro dvaceti lety, kvůli kterému to vzniklo. Byli jsme tehdy v cizině, takže tam letěli za nějakých podmínek a zpět za jiných. Vlastně ta pravidla usili horkou jehlou během pár dní a za těch téměř dvacet let většina z nich trvá. Bohužel nejsou konzistentní napříč letišti, teď jsem ten svycarak dovezla do UK, ještě mi ho tady premerovali a smáli se, jak mám pravidla nastudována, no a zpět prostě tentýž kousek nemilosrdně do koše.