Skokanské koleno

4
25.7.26 13:42

skokanské koleno

Ahoj holky, nevíte prosím, co na skokanské koleno?

Vůbec nesportuju, ale doktoři mi na to řekli klasicky klid, ortézu a nic nedělat. Už je to měsíc a mně to ale přijde k ničemu, z toho věčného polehávání a nečinnosti je to akorát horší a noha mi úplně ztuhla.

Máte některá zkušenost, že vám na to pomohl fyzioterapeut nebo cvičení a jak jste se z toho dostaly? Díky moc za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17961
25.7.26 14:57

Mám odoperované. Kolo a plavat, abys co nejvíc posílila stehenní svaly. Ortéza a klid jen při potížích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.7.26 15:16

@azaleila Takže pomohlo plavání jo? Zkusím dekuji za radu.🫶🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17961
25.7.26 15:56
@Sab202 píše: Více

Fakt hodně. Jak na svaly, tak na psychiku - jakoby jsem se přestala bát tu nohu zatěžovat, ve vodě jsem se cítila volnější a nemyslela jsem na to. Nevim, jestli jsem to napsala srozumitelně, špatně se to popisuje….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.7.26 19:13

@azaleila Rozumím vyzkouším moc děkuji za radu🙏🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14803
25.7.26 21:56

Určitě si na fyzioterapii dojdi. Doktor ti předepíše buď klid, léky nebo operaci, cvičit s tebou nebude. Fyzioterapeut ti pomůže rozklíčovat, z čeho to mas, kdyz nesportuješ, muze ti to zatejpovat a ukázat, co s tim dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.7.26 23:41

@Semtex Určitě fyzioterapeuta navštívím moc dekuju za radu🙏🏻 🫶🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
30.7.26 23:44

Mně naopak nejvíc pomohlo, když jsem se dostala na rehabilitace a fyzio. Nechala bych si od doktora napsat rehabky, ať ti ukážou cviky co pak můžeš dělat i doma. Když se to dlouho nehýbe, tak člověk akorát zatuhne a pak je to kolikrát ještě horší. Dobrý je i přidat nějakou kloubní výživu. Když už je to koleno podrážděný, tak je fajn mu dát něco navíc, aby se líp dávalo dohromady. Já beru Alavis, má v sobě kolagen a další látky, co jsou na klouby a šlachy. Přijde mi, že je koleno celkově míň citlivý a líp se rozhýbává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí