Škola x mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
5.10.10 19:58

btw. si myslim, ze ti neschvali akorat laborky a cvika, ale na prednasky chodit myslim nebudes muset:)… ja taky musim na praxi, jinak vse ostatni si dopisuju z prednasek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.10.10 20:07

Ahoj, já Ti přeju, abys to dodělala a byla v pohodě. Je to pro tebe očividně důležité a proto by ses toho vzdát neměla. Není to každý den, mimčo v bezpečí, tak proč ne. Zažádala bych si taky o individuál. Já takhle hlídám mé nej kamarádce holčičku, takže občas mám doma 3 děti. V létě to bude skoro každý den až do odpoledne. Ale nevadí mi to. podporuji jí. Vím, že takhle bude šťastná a posune ji to někam dál. Čím víc se škola odkládá, tím je to pak horší:). Ona zase podporuje mě v dalším vzdělávání, ačkoli to není přímo škola. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.10.10 20:10

Já dodělávala střední konkrétně 4. když jsem maturovala synovi bylo půl roku :-) Do VŠ jdu také příští rok v červnu budu dělat přijímačky. Dít přece není žádná překážka!! Jen se vzdělávej :-)

• Citovat
  • Upravit
Katka t
6.10.10 16:58

Uvědom si, že máš velké požadavky na tvou rodinu: příteli ty vydělávej, mámo ty pravidelně hlídej a já si budu studovat. A to jsi ve věku, kdy se se školou obvykle končí…
Takže se nediv, že nejsou tebou kdovíjak nadšeni… 3× týdně je dost často, navíc to dělá zadarmo…
A není pravda, že dítě není překážka :-).

• Citovat
  • Upravit
25324
6.10.10 18:14

Ahoj,nečetla jsem vše,ale za sebe říkám:dodělej školu,později už by se ti třeba nechtělo,a pak by tě to mrzelo…je smutný,když ti to rodina vyčítá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.10.10 20:25

Já jsem diskuzi četla, ale nereagovala jsem, abych nerozpoutala válku. Tak trochu si myslím to, co ta nepřihlášená Katka t.
Navíc, Tvoje dítě má teprve 3 měsíce, neznamená, že bude tak skvělé a hodné celé kojenecké a batolecí období. Může přijít doba, kdy se Ti ze spinkajícího miminka změní křikloun, kterého nebudeš moci brát na přednášky a které bude vytěžovat babičky, sousedku. Protože hlídat malé dítě pravidelně a často opravdu starší osoby neúměrně zatěžuje.

Navíc, dítě má mít svůj režim - spánku, bdění, jídla, podle svého rytmu a svých potřeb,v klidu a ne trávit čas místo procházek venku na přednášce nebo bůhví kde. Navíc, já jako spoluposluchatelka bych z toho nebyla nadšená, kdyby si tam někdo nosil dítě :nevim:
Spolužačky na střední si z nouze občas dítě do školy přinesly a můžu říct, že z toho nebyl nadšený nikdo - spolužáci ani učitelé. Jako senzace možná, ale dost to rušilo hodinu :mrgreen: Vím, že je to něco jiného, ale přirovnávám.

Můžeš se zamyslet třeba i z druhé strany, oni se Ti to snaží říct, tak jak Ty to neslyšíš :nevim:

Ale na druhou stranu chápu i Tebe, škola a vzdělání jsou důležité. Vím, že výčitky nejsou nic příjemného. Snažila bych se to zařídit tak, aby mi nikdo nic vyčítat nemusel. Mohlo by se to táhnout celý život :kytka: I na úkor sebe a svých zájmů, potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
10.10.10 09:11

Ahoj, já mám doma skoro 9-mesíčního prcka (a jsem samoživitelka) a tento rok jsem absolvolala s úspěchem dvoje státnice. Obojí bylo v kombinovaných oborech, ale jistě si umíš představit, kolik času vezmou dvě školy a hlídání jsem také potřebovala (hlavně při přípravě na státnice) a řečí si při tom vyslechla. Dá se to přežít! Já osobně ti přeji, abys přerušovat nemusela a zvládla toběhem těch dvou let. Pokud je to opravdu jen 3× týdně na 2-4 hodiny, tak se to zvládnout. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze