Školka vs. očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
88
2.6.15 07:26
@Anonymní píše:
@couch ono nejvíce záleží na lékaři. co on napíše do přihlášky.

moje dítě bylo přijaté do státní MŠ bez naočkovaného priorixu, a v době přihlášky mu bylo skoro 3.5 roku!! ve školce to nikdo neřešil,.. naočkován byl v 4,5letech, a v klidu, bez reakcí.
(omlouvám se tímto za anonymitu. ale nechci vystavovat jak svou dr. tak MŠ jakékoliv publicitě, jsem si vědoma nadstandardního přístupu.. jsem za to ráda,.. a píšu to jen pro povzbuzení, že to lze.. )

Jinak v připomínkovém řízení je vyhláška stanovující očkování, a národní imunizační komise doporučuje očkovat 2: priorix mezi 7 a8 rokem věku. snad to opravdu v té vyhlášce bude. Sama tak budu očkovat, v 7,5 letech druhá dávka. dr. s tím neměla problém i bez platné vyhlášky, protože je to rozumná ženská, která ví, že se snažím své děti maximálně chránit :-) s ohledem na věk, rizikovost nemoci/očkování, a také efekt očkování ve věku kdy je to důležité.. (děti mají povinné, něco nepovinného, očkování věřím, ale ne přesně podle kalendáře..)

jinak soukromou instituci jsem také využívala a chtěli potvrzení o bezinfečnosti po neštovicích, což ve státní třeba ne.. takže ne vždy v soukromých nic nezkoumají, záleží..

Každopádně přeji hodně štěstí, a nejen s očkováním :kytka: :kytka: :kytka:
s dr. bych se pokusila domluvit. že nejsi proti, ale že chceš dítě chránit tak, jak doporučují odborníci z národní imunizační komise, o ohledem na nebezpečnost těchto nemocí v pubertě, proto že se posouvá ta druhá dávka, a že to považuješ za důležité, chránit dítě i dále, nejen v předškolním věku. To doporučení jde najít na netu, i bych si ho vytiskla, je snad z 7/1/2015..

Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.6.15 22:52

Tak pani reditelce ve skolce stacil jeden priorix huraaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
9.6.15 21:28