Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, syn je dnes desátý den po očkování Priorixem. Na tváří se mu dnes objevila červená vyrážka (drobné pupínky slité do velké červené skvrny). Na dotyk je vyrážka horká, v místě vyrážky je kůže teplejší než zbytek obličeje. Teplotu nemá. Zaznamenal někdo z Vás u dětí podobný vedlejší účinek? A hlavně nevím, jak mu ulevit, čím vyrážku namazat. Díky za rady
No, po priorixu měla dcera vyrážku všude a silné projevy atopického ekzemu taky všude. Vyrážka ho svědí? Namaž mu to sudokrémem, to je takový co mají většinou všichni doma. Já dávám v kritických chvílích i fenistil kapky.
Pred par dny mela dcera uplne to stejne. Pomohl fenistil, trvalo to cca 3 dny.
@Prit nezaznamenala jsem, měli jsme daleko horší reakci, ale vyrážka je hodně běžná reakce na priorix. Dala bych Fenistil kapky nebo namazala Fenistilem.
To je spalničková vyrážka. syn ji měl taky 12: den, do 24h zmizela.
@Prit píše:
Dobrý den, syn je dnes desátý den po očkování Priorixem. Na tváří se mu dnes objevila červená vyrážka (drobné pupínky slité do velké červené skvrny). Na dotyk je vyrážka horká, v místě vyrážky je kůže teplejší než zbytek obličeje. Teplotu nemá. Zaznamenal někdo z Vás u dětí podobný vedlejší účinek? A hlavně nevím, jak mu ulevit, čím vyrážku namazat. Díky za rady
Ahojky, synovi se taky vyrazila přesně 10. den po očkování vyrážka, nejprve na stehnech, postupně se objevovala všude po těle, někde zmizela, jinde se objevila nová ale přibývala, také se to slévalo do velkých skvrn, teplotu neměl, nesvědilo to, a vypadalo to i natekle… Dr. nám doporučil 2× denně Fenistil kapky, ráno a večer, po nich to bylo vždycky o dost lepší. Trvalo to cca 3 dny a pak jak když se po vyrážce slehne zem:)
@Prit Syn vyrážku neměl, ale 9. den dostal teplotu. Nicméně dr. mě upozornila, že se může objevit i vyrážka. Pokud nesvědí, nic se s ní nedělá, dítě se může i normálně koupat. při svědění dát fenistil kapky.
@Prit píše:
To můžou být klidně spalničky, nebo zarděnky, když si očkovala MMR, bacha na to. Taková teakce by se měla hlásit, pochybuji ale že to udělá tvůj doktor,.můžeš to nahlásit ty sama. http://www.olecich.cz/…ms/index.php?…
Syn mel taky po MMR vyrazku- cervene pupinky vsude po tele. Byli jsme kvuli tomu i u dr. Pry 14 dnu po je pozde
ale z ceho jinyho jsem nevyzkoumala
mel to 10 dnu a svedilo to dost, teploty nemel ![]()
Některé reakce se můžou projevit i za roky, natož za 14 dní, to teda pozdě není ani náhodou.
Díky za zkušenosti. Byli jsme venku, tam se mu vyrážka zlepšila, ani ji neměl horkou, ale doma zase víc zčervenala a byla teplá. Navíc tu tvář s vyrážkou má i trochu nateklou. Tak nevím. Dala jsem kapky Fenistilu a čekám, co to udělá.
@Prit
to určo zabere.. nám to vždycky pomohlo tak na půl dne.. ráno dostal, k večeru se začala zase zhoršovat, tak dostal před spaním a do rána byl klid.. a takhle to šlo ty 3 dny… pak vyrážka úplně zmizela:)
A jestli máš ten sudokrém, tak to mázni, on to jakoby krapet vysuší a taky zmírňuje lokálně pocit svědění. Je v tom zinek, ten hojí.
@terinka4444 píše:
No, po priorixu měla dcera vyrážku všude a silné projevy atopického ekzemu taky všude. Vyrážka ho svědí? Namaž mu to sudokrémem, to je takový co mají většinou všichni doma. Já dávám v kritických chvílích i fenistil kapky.
Ahoj, dcera je dva tydny po priorixu, mela teploty a ted vyrazka, vsechny typy. Ta horka cervena /tri pupence/ pak vysev celoplosnej zada a hrudnik a ke vsemu sucha loziska na par mistech /zada a hrudnik/ vypada to jak atopak. Zmizelo to tvoji dceri? Za jak dlouho a cim jsi to mazala? Nezustal ji atopak nafurt ze ne?