Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, beru od října HA Ayreen. Pred mesicem jsem jednu pilulku vynechala a vzala si ji po více jak 12ti hodinách. Dostala jsem ms, prvni den normalne, pote diky HA az do dobrani jen velmi slabe. V pauze jsem menstruaci dostala jiz normalne. Prasky jsem po 7 dnech zacala opet brat a 4. den jsem mela nechraneny styk a prasek si bohuzel vzala asi o hodinu pozdeji. Tento mesic jsem misto 21 pilulek vzala 22.Do ted zadne problemy, ale menstruace prisla o den pozdeji a pomerne slaba zároveň s hnědým výtokem a třetí den již skoro končí. Bojim se, že jsem těhotná. Je to možné? Jak velka je pravděpodobnost? Je mi 17 let.
@Kamikadze Upomimky mam, normalne beru pravidelne, ale byla jsem na dovolene a ztratila jsem se v casovych pasmech
O tu hodinu, to uz jsem bohuzel zapomnela i s upominkou.. Kazdopadne ta prvni a vetsi chyba byla ve druhem tydnu, takze by to melo byt v poradku.. Mam vsechno prectene.. a test uz mam i koupeny.. jen si rikam jestli by to nemohlo byt jeste neco jineho, hrozne se bojim, v sedmnacti jeste mimco opravdu nechci, takze si rikam, ze by to mohl byt i stres, navic jsem ted byla v cizine na horach, tak i zmena prostredi, nevim.. Dneska je treti den a spis tak nejak krvave spinim nez normalni menstruace.. ![]()
Jeste se chci zeptat, kdyz byl styk na začátku cyklu, je mozne ze by tedy ovulace byla az ted? A na testu uz neco bude videt?
@Miska17 píše:
@Kamikadze Upomimky mam, normalne beru pravidelne, ale byla jsem na dovolene a ztratila jsem se v casovych pasmechO tu hodinu, to uz jsem bohuzel zapomnela i s upominkou.. Kazdopadne ta prvni a vetsi chyba byla ve druhem tydnu, takze by to melo byt v poradku.. Mam vsechno prectene.. a test uz mam i koupeny.. jen si rikam jestli by to nemohlo byt jeste neco jineho, hrozne se bojim, v sedmnacti jeste mimco opravdu nechci, takze si rikam, ze by to mohl byt i stres, navic jsem ted byla v cizine na horach, tak i zmena prostredi, nevim.. Dneska je treti den a spis tak nejak krvave spinim nez normalni menstruace..
Jeste se chci zeptat, kdyz byl styk na začátku cyklu, je mozne ze by tedy ovulace byla az ted? A na testu uz neco bude videt?
O hodinu.. tak se nic nedeje:-)) Test bude pozitivni cca 14 dni od poceti (od ovulace..)
Pokud by se to stalo, tak zivot nekonci, sama vis ze dulezite je to vedet vcas a kdyz tak je tu potrat. Coz samozrejme je ten posledni krok, ale aspon porad mozny u nas bez kecu.
pozitivní test z krve: za 9 dní od oplozujícího pohlavního styku
pozitivní test z moči (těhotenský test): 1. den po očekávaném termínu menses (1. den skluzu menstruace)
těhotenství na ultrazvuku: 5. - 6. týden těhotenství, v 5. týdnu gravidity je vidět gestační váček v děloze, v 6. - 7. týdnu gravidity je vidět gestační váček s plodem a srdeční akcí plodu
POkud te jinak nic neboli apod. tak pockej na test. Ale jestli se ti jete neco nezda, vzdy bez k doktoru, nikdy nevis.
@Kamikadze Tak jsem si dnes delala test (Rapiclear direct) a vysel negativne. Cetla jsem nasledne na internetu, ze tento test nemusi byt spolehlivy. Myslite ze mu muzu věřit? Delala jsem ho z ranni moci a nebyl ani naznak druhe carky.
POuzivam nejaky ten GS, kde jsou dva prouzky. Nebo z BENU primo jejich co se jen pocura. Ono radeji s dostupem casu test zopakovat treba po tydnu nejpozdeji. Koukala jsem ted jinde a o rapidu spatne nepsali. Nauc se vic googlit, tehle temat je na netu mnoho.:-)
@Kamikadze Ja ted nemam přístup k internetu, takze vsechno datlim na mobilu. Tenhle se taky jen pocura.. Zkusim jeste treba za tyden.. ale rikam si, ze kdybych vazne byla v tom tak uz by tam byl snad i naznak.. preci jen je to uz skoro mesic od styku.. ![]()