Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak řekla bych, že ve školce i škole a mezi kamarády mu každý bude říkat, tak jak se představí, takže je jedno jaké bude to oficiální jméno.
Já znám jednoho „Slávka“, celým jménem Vítězslav.
Líbí se mi Vítězslav a Rostislav, protože se mi líbí i druhá varianta jména - Víťa i Rosťa. A kluk si může třeba až bude větší zvolit sám, co se mu líbí.
Pro vás může být Slávek vždycky.
@lenorecka píše:
Treba Svatopluk.
Svatopluk není Slávek, to je Sváťa, ne? Kdyť tohle jméno slyším, tak si vždycky vzpomenu na Josefa Dvořáka a jeho Svátu Kuřátka a hlasování o tom, jak se má zachovat, pomocí rozsvěcení/zhasínání světel
zejména na zastavení seriálu v okamžiku, kdy to vypadalo, že by se mohlo hlasovat, zda kohosi protivného má či nemá praštit pánvičkou přes hlavu… a ono prd, ono se na tohle téma jenom zavtipkovalo a hlasovat nás nenechali ![]()
jinak můj brácha je Břetislav a jestli něco nesnášel, tak když mu někdo říkal „Slávku“. prostě byl Břeťa. takže za mne - pokud Slávka, tak spíš Slavomíra (i když aby z něj pak nebyl Míra
)
@martina.se píše:
nwm, no.. u nás je Rostislav prostě Rosťa.. i ve školce, později škole, mu budou říkat takto, nikoliv Slávku
Tak pokud by mu odmalička říkali jen Slávku, tak by se tak asi představoval, ale je to trochu divný. Miloslav představuje jako Slávek, dlouho jsem nevěděla, jak se vlastně jmenuje. Ale u něj to chápu, nebude si asi říkat Míla nebo Milouš
![]()
@Anonymní píše:
Co máš proti Bohoušovi?Muj chap se tak jmenuje a momentálně mne láskyplně opečovává, když se nemůžu hnout…
Ale je Bohumil.Pro zakladatelku:
nikdy jsme bratrovi neřekli Slávku, vždy to byl Rosťa, taktéž u Vratislavovi jsme říkali -Vráťo…
@Alušáček píše:
Věnceslav, Květoslav, PravoslavVšechny jména končící na slav, se dají použít, každý má jiný vkus, ale podle mě jsou to ty nejošklivější jména. Roatislav je dobrá varianta, doma mu můžou říkat Slávku a ve škole, kamarádi normálně Rosťo
Mám stejný názor. Rostislav, ev. ještě Radoslav (Rosťa, Ráďa), jsou jedni z mála použitelných -slavů. A ten Vítězslav taky není špatný.
To je Mirek a Miloš.. Dala bych rovnou Slávka a nebo Slavomír:)
Stejda byl Jaroslav, ale nikdo mu nikdy Jardo neřekel, byl to Slávek. Zrovna tak znám Vladimíra, kterému každý říká jen Míra. Dlouho jsem ani neveděla, že není Miroslav. Proto i Rosťovi budou říkat Slávku, pokud se tak bude představovat. Když mu řeknou Rosťo a on je opraví, aby mu říkali Slávku, tak budou.
Příspěvek upraven 30.05.16 v 14:01
@ntkv to je táta je Miroslav a doma mu nikdo neřekl jinak než Slávku. V podstatě se Slávek dá naaplikovat na jakékoliv jméno končící na slav. Já jsem Miroslava a taky mi říkali Slávko.
@radkka píše:
Tak pokud by mu odmalička říkali jen Slávku, tak by se tak asi představoval, ale je to trochu divný. Miloslav představuje jako Slávek, dlouho jsem nevěděla, jak se vlastně jmenuje. Ale u něj to chápu, nebude si asi říkat Míla nebo Milouš![]()
jasný, doma a tak mu budou říkat slávku. Ale přijde do školy, tam má ofiko jméno Rostislav a už to slávek nebude
ale jako jo, Rosťa je pěkné jméno.
@Medisek píše:
@ntkv to je táta je Miroslav a doma mu nikdo neřekl jinak než Slávku. V podstatě se Slávek dá naaplikovat na jakékoliv jméno končící na slav. Já jsem Miroslava a taky mi říkali Slávko.
Miroslava znám hned dvakrát a nikdo jim Slávku neříká ![]()
A čo takto Slavomír??? ![]()
a inak :
Blahoslav, Bohuslav, Bojeslav, Bojislav, Boleslav, Borislav, Bořislav, Božislav, Branislav, Bratislav, Bronislav, Břetislav, Budislav, Ctislav, Česlav, Čestislav, Čistoslav, Dobroslav, Drahoslav, Duchoslav, Hostislav, Hvězdoslav, Chranislav, Jaroslav, Krasoslav, Květoslav, Ladislav, Liboslav, Luboslav, Ludislav, Ludoslav, Mečislav, Mečislav, Miloslav, Miroslav, Mnislav, Mstislav, Něhoslav, Pravoslav, Přemyslav, Přibyslav, Radislav, Radoslav, Radslav, Rastislav, Ratislav, Rostislav, Slavata, Slaviboj, Slavoj, Slavomil, Slavomír, Soběslav, Stanislav, Svatoslav, Světoslav, Tomislav, Věkoslav, Veleslav, Velislav, Venceslav, Věnceslav, Věroslav, Věslav, Vítězslav, Vitoslav, Vladislav, Vlastislav, Vnislav, Vojslav, Vratislav, Všeslav, Zbislav, Zbyslav, Zdeslav, Zdislav, Zlatoslav, Zorislav, Zoroslav, Želislav a Žitoslav
Příspěvek upraven 30.05.16 v 14:42