Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ptám se pro kámošku. Její přítel by chtěl po svém dědovi dát chlapečkovi jméno Slávek. Respektive jeho dědeček byl Bohuslav, což většina lidí ani nevěděla a proto se dohodli, že stačí stejné oslovení. Jaké jméno byste vybrali vy? Zatím to asi prý vypadá na Vratislava, nebo Rostislava. Příjmení je Pešta.
Nebo muzou dat rovnou Slavka, v CR to existuje i v teto forme
Jeste Vítězslav se mi libi, kdyznebude chtit byt Slava, tak bude Vita ![]()
@centra Rostislav bude pro všechny Rosťa.. dala bych mu rovnou toho slávka ![]()
Věnceslav, Květoslav, Pravoslav
Všechny jména končící na slav, se dají použít, každý má jiný vkus, ale podle mě jsou to ty nejošklivější jména. Roatislav je dobrá varianta, doma mu můžou říkat Slávku a ve škole, kamarádi normálně Rosťo ![]()
@martina.se píše:
@centra Rostislav bude pro všechny Rosťa.. dala bych mu rovnou toho slávka
Tak záleží, jak mu budou doma říkat a jak se on bude mezi přáteli představovat. Znám Bohuslava, Vítězslava i Vratislava a nikdy jsem neslyšela, že by jim někdo řekl „Slávku“. Takže za mě taky Slávek. Ale znám ještě Miloslava a tomu říkají „Slávku“ všichni, nesnáší Milouši
![]()
Dala bych Vítězslava nebo Rostislava (i Rastislav je možné, jmenuje se tak kamarád a líbí se mi asi ještě víc než varianta s očkem). Když nebude chtít být Slávek, dají se z toho udělat jména s jiným, hezkým oslovením, na rozdíl od toho Bohouše ![]()
@radkka píše:
Tak záleží, jak mu budou doma říkat a jak se on bude mezi přáteli představovat. Znám Bohuslava, Vítězslava i Vratislava a nikdy jsem neslyšela, že by jim někdo řekl „Slávku“. Takže za mě taky Slávek. Ale znám ještě Miloslava a tomu říkají „Slávku“ všichni, nesnáší Milouši![]()
nwm, no.. u nás je Rostislav prostě Rosťa.. i ve školce, později škole, mu budou říkat takto, nikoliv Slávku ![]()
@Tarinka Kamaradovi rikame hlavne Slavku. Ale je fakt, ze slysi i na Svatu. ![]()
@Tarinka píše:
Vrata i Rosta jsou v poho… lepsi nez Bohous
Co máš proti Bohoušovi?
Muj chap se tak jmenuje a momentálně mne láskyplně opečovává, když se nemůžu hnout…
Ale je Bohumil.
Pro zakladatelku:
nikdy jsme bratrovi neřekli Slávku, vždy to byl Rosťa, taktéž u Vratislavovi jsme říkali -Vráťo…