Směny v obchodních řetězcích
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Směny v obchodních retezcich
Ahoj. Tento měsíc mi končí rodicak a já sháním zaměstnání. Potřebovala bych buďto dvousměnný provoz, abysme se s přítelem mohli střídat o bylo zajištěné hlídání pro kluka. A nebo mít stálou ranní, ale minimálně až od 7:30, protože školku nám otevírají v 7. Už jsem posílala životopis na několik inzerátu a furt nic. Buď mi nemůžou slíbit, že bude jen dvousměnný, že když je větší výroba dělají i noční. A nebo když je ranní, tak prostě od 6. V jednom podniku jim to nevadilo, ale bohužel, tam jsem neprošla výběrovým řízením. Tak mi napadlo jít nějak do velkyho obchodu (lidl, Kaufland, penny…). Jenže tam se dělají svátky, víkendy a pracovní dobu tam mají většinou od 7,ale musí určitě přijít dřív. Ještě jsem nikam nevolal. Ale chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost, že by se dalo i v těch obchodech domluvit na pracovní době. Diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem na tom podobně, potřebuji dělat jen ranní směnu. Ani tu odpolední nemůžu. Ale zase můžu jít teď už od šesti. Vím, že Kaufland na kasu by vyšel vstříc na zkrácenou od 7h. Jinak to je vše se střídáním, víkendy svátky. Já doteď dělala v jedné malé fabrice kde byla jen ranní. Občas když tedy bylo hodně práce chtěli přesčasy. Jenže mě propustili a sháním dal. Něco už mám rozjednane, jiná malá fabrika na ranní směnu a ještě pozice do kuchyně v jídelně školy. Tak uvidím co vyjde. Jinak tady u nás je dost míst na dvě směny, tak přeji štěstí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, v hypermarketu se připrav na to, že časem bude někomu z kolegů vadit, že bys měla privilegium jen těchto směn. Máme takovou kolegyní. Může v týdnu jen od 7.30 do 14.30. Takže si aspoň jako kompenzaci bere jen jeden volný víkend v měsíci a ostatní dělá odpolední do večera, aby se to trochu vyrovnalo. Přesto to není úplně košer, protože pokladních takto od rána není potřeba tolik a v podstatě blokuje jednu ranní směnu, na které by se jinak mohly střídat i ostatní, aby i ony mohly jít někdy brzy domů.
Anonym kvůli práci
- Citovat
- Upravit
@Sabousek7 a pokud nejsi ochotná dělat i víkendy a svátky, tak to rovnou zavrhni. To je první, na co se při zájmu o zaměstnání ptáme a přes to nejede vlak.
- Citovat
- Upravit
@Sabousek7 píše:
Ahoj. Tento měsíc mi končí rodicak a já sháním zaměstnání. Potřebovala bych buďto dvousměnný provoz, abysme se s přítelem mohli střídat o bylo zajištěné hlídání pro kluka. A nebo mít stálou ranní, ale minimálně až od 7:30, protože školku nám otevírají v 7. Už jsem posílala životopis na několik inzerátu a furt nic. Buď mi nemůžou slíbit, že bude jen dvousměnný, že když je větší výroba dělají i noční. A nebo když je ranní, tak prostě od 6. V jednom podniku jim to nevadilo, ale bohužel, tam jsem neprošla výběrovým řízením. Tak mi napadlo jít nějak do velkyho obchodu (lidl, Kaufland, penny…). Jenže tam se dělají svátky, víkendy a pracovní dobu tam mají většinou od 7,ale musí určitě přijít dřív. Ještě jsem nikam nevolal. Ale chtěla jsem se zeptat, zda má někdo zkušenost, že by se dalo i v těch obchodech domluvit na pracovní době. Diky.
Známý je manažer jedné takové velké prodejny, příbuzná vedoucí úseku konkurenčního řetězce.
Ranní směna pouze pro ovdovělé samoživitele když otec dítěte zemřel a je polosirotek. Jinak ne, prý by si záviděli a rozložilo by to celý kolektiv. Říkal, že na konkrétní prodejně má tuto výjimku jedna jediná zaměstnankyně.
Mají ale zkrácené úvazky(4-6 hodin na směně) mezisměny, práce třeba od 10 do 16 hodin. Výhodou je, že je tam vždy víc lidí a pokud se něco stane, vždy někdo zastoupí, nějak se to dá udělat, zaměstnanec může odejít. Říkal, že chtějí takový klid pro své zaměstnance.
To je třeba ve školství, kde jsou volné víkendy a prázdniny, horší. Tam musí vždy najít náhradu, nelze opustit třídu a jít pro vlastní děti. Pokud vlastní dítě onemocní a je potřeba OČR, někdo musí udělat práci za toho učitele nebo jiného pracovníka, někdy chce ten supl udělat přípravy, to v obchodě není. Tam se i po OČR vracíš s čistou hlavou.
Zkus se tam zeptat a uvidíš
Mám pár známých, které pracují ve velkých prodejnách, i rodiče od dětí a nemají se vůbec špatně, ani finančně. Většinou jsou ženské na zkrácený úvazek a střídají se s mužem, někdy vypomůže babička.
Jinak nehazej flintu do žita. Psala jsi, že rodicak končí teprve teď. Nevím, kolik jsi těch pohovorů absolvovala ale najít vyhovující práci prostě někdy chvíli trvá. A různé nabídky přicházejí postupně. Že někde neprojdeš výběrovým řízením, je úplně normální a nemělo by Tě to odradit od další snahy. Držím pěsti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sabousek7 A co se týče těch pozdějších příchodů, jedna známá říkala, že se na tom úseku dá domluvit a je to o toleranci ostatních. Ns jednom úseku jsou různí lidé-lidi v předdůchodovém věku, brigádníci z řad studentů i rodiče, kteří musí vyzvednout včas děti. Záleží hodně na vedoucích a na té konkrétní partě. Nesmí přijít o 20 minut později všichni, ale když přijde v ten den jeden pozdě, nevadí. Potom si to zase navzájem vrátí, protože i člověk bez malých dětí občas potřebuje k lékaři nebo na úřad.
Navíc zaměstnanci ví, kdy je potřeba víc lidí na úseku-ve dny, jdy jsou nové akce a kdy stačí, aby tam byli třeba dva.
Předávám jen přednesené zkušenosti, ale když je slyším mluvit, nemají se vůbec špatně. Jedna známá oceňuje volno v týdnu, kdy jsou otevřené různé služby, které o víkendu ne. Děti mají školkové, když je doma, nechá si je taky doma. Jedou na výlet, nikde žádné fronty a někde i levnější vstupy v pracovním týdnu. Tak to mají třeba zábavní parky.
Ale i se školním dítětem lze někam vyrazit hned po škole.
I na této práci se dá najít něco pozitivního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všude nabízejí i zkrácený úvazek ale jen ranní v obchodě Ti neumožní, Sama jsem chvíli pracovala v Kauflandu a kolegyně, která byla na děti sama také musela dělat tak, jak ostatní jinak by se s ní rozloučili… Po půl roce stejně odešla, protože ji už neměl kdo hlídat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle krámy dělají dřív jak od 7. V 7 se otvírá a už musí být vše na svém místě, já jeden čas dělala brigádu v Bille a chodilo se normálně na 6, kamarádka v Lidlu totéž. Jako možná by někomu povolili výjimku, ale zas by ostatní kolem museli oto víc maknout, aby ráno stihli i tvoji práci a asi bys nebyla v kolektivu zrovna populární.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem jako bezdětná v Penny, chodila jsem na půl 6. Pokladní chystala i pečivo. Domů jsem nechodila tak, jak jsem měla psané. Pravidlem bylo chodit tak ve 4 hod. odpoledne. A když jsem si dovolila jít tak, jak jsem měla napsané třeba v 1., tak už měly nepříjemné kecy kolegyně.
Odpolední do 22. hod.
S malým dítětem si to nějak už nedovedu představit.
Obchod je dřina, zvaž to dobře. Po RD jsem se tam měla vracet, ale potřebovala jsem jen ty ranní, nebylo mi vyhověno.
Naštěstí jsem o týden později našla práci jen na ranní směnu bez víkendů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však píšeš, že dvousměnný dělat můžeš, takže při ranní syna vypraví otec. Tak to by ten řetězec mohl klapnout ne? U nás se chodí ranní od 5:00. Jen ranní na zkrácený úvazek se hledá těžko. Naopak dvousměnný po rodičáku je ideál. Taky jsem to tak měla. Žádné očr, hlídá druhý rodič na protisměně, to je velká výhoda. Protože ač každá měla malé děti, které marodily, tak očr je vždycky pro ostatní k nas*ání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit