Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Před dvěma lety si šla na potrat protože si byla mladá a teď už se přes rok snažíte o miminko? Normálně si nepříjemné komentáře odpouštím úplně ale teď moc nemám slov ![]()
Si za rok tak dospela? Tak potrat neni bez rizika, znam jednu slecnu co sla v 19 na potrat a uz deti mit nemuze
. To nerikam ze je tvuj pripad, antiko chce vychytat jaka ti sedne- nebo jsou i jine metody- telisko, naplasti, injelce, implantat.. taky mam pri menstruaci silne krece, ibalgin ani algifen mi nepomuze, ale uz x let beru homeopatika a za chvili mam klid. Zpozdeni menzesu muze byt i treba z toho, ze muzes byt nachlazena, ci nekak nemocna, treba to jeste ani nevis. Ted je vsude nejaka viroza, v praci je nemocnej snad kazdej druhej.
Přemýšlím, jestli tam máš chybu v těch časových údajích, nebo ne.
Takže jedno dítě jsi zabila, protože jsi na něj byla mladá a po míň jak roce jsi se začala snažit o další? COŽE??? ![]()
potrat neni bez rizika. je to zasah do těla, muze způsobit i dalsi neplodnost. ale to snad vis.
zmen doktora a nech se poradne vyšetřit. co jineho bys chtela slyset?
Nějak se mi to tvoje povídání nezdá časově. Ale pokud se snažíte o dítě více než rok, tak zajdi k dr ať zjistí zda máš ovulaci. Co se týče ms, tu mám taky hodně silnou a bolestivou. U mne normální stav. Jo a ještě si zopakuj y/i
Nebudu hodnotit ten čas, ale co se týče té bolesti, tak řešit to aulinem, to je trochu krátkozraké řešení. Měl by doktor řešit příčinu tak velké bolesti a ne až bolest samotnou analgetiky..
Event. bych zvážila možnost třeba Ashermanova syndromu ![]()
Takže kdyby sis dítě nechala, tak bys plus minus rodila v době, kdy ses o dítě začala snažit…?
Tak bolestivá menstruace není nijak výjimečná, taky první dny sotva ležím. Pokud je to tak šílené, tak za doktorem, ať tě pořádně vyšetří.
Pokud dr hodla resit pricinu a rozhozenou MS antikoncepci a aulinem, tak bych ho hned menila. Na rozhozenou MS zkus Gynex + kontryhel. Je to prirodni cesta a muzes si to naordinovat sama. Poradila bych se ale s jinym dr a pokud se vam vice jak rok nedari, muze vas s partnerem poslat i na nejake vysetreni.
K casove ose potrat/snazeni se radsi nevyjadruji, asi bych byla i neprijemna
kez tam mas chybu…
Před dvěma lety jsi byla na potratu protože si byla mladá a rok se snažíš o děcko? Bože, jestli to není vtip tak ![]()
Mám skoro 4 letou dceru. Když jí byl rok a půl, nečekaně jsem otěhotněla. Nebyla jsem na druhé dítě připravená a v 7tt šla na potrat. Prostě jsem v tu chvíli cítila, že druhé dítě chci až tak za 5 let, že bych dvě děti tak brzy po sobě nezvládla. Ani ne rok na to se mi asi zbláznily hormony a s přítelem se začali snažit o druhé. Nyní má dcerka půlročního brášku.
Přišla s otázkou, tak stačí odpovědět a ne soudit.
Zakladatelko, je tu zmíněný kontryhelový čaj, ten pomáhá. Jinak hodně bolestivá MS a vše okolo může značit i endometriózu a u té je těžké otěhotnět. Myslím, že ta se dá zjistit jen laparkou. Můžeš mít i srůsty, neprůchodné vaječníky.
Moje sestra se snažila o dítě 6 let. Měla nepravidelnou MS a i problémy skrz ovulaci. Celou dobu do ní prali hormony atd. Ale až po šesti letech ji poslali na laparku. Zjistili jí neprůchodný vejcovod, který zprůchodnili a měsíc na to byla těhotná, teď má 1,5 letého chlapečka. Kdyby ji poslali na laparku dřív, možná by nemusela čekat takovou dlouhou dobu na vytoužené dítě.
Zkus tuhle možnost probrat s gynekologem. Pokud se snažíte rok, měl by s tím začít něco dělat.. Aulin opravdu není ta správná volba.
Jinak zkus měřit BT nebo kup ovu testy a po sexu zkus „prstíkovou metodu“. Je to sice pro některé nechutné, ale mně takhle metoda zabrala .. ![]()
Zdravim, mam takovy dotaz… S pritelem se snazime o miminko a tenhle mesic se mi stalo toto… 13.zari jsem mela dostat menstruaci a taky krev dorazila v 11:00 hod dopoledne ale druhy den uz jsem nekrvacela ale jen spinila a dalsi den take jsem jeste spinila a treti den jsem mela jen jednou na tamponu nahnedlou krev a jinak pak uz nic dalsi dny…co to muze znamenat? dekuji za odpoved ![]()
@Alenka13 píše:
Zdravim, mam takovy dotaz… S pritelem se snazime o miminko a tenhle mesic se mi stalo toto… 13.zari jsem mela dostat menstruaci a taky krev dorazila v 11:00 hod dopoledne ale druhy den uz jsem nekrvacela ale jen spinila a dalsi den take jsem jeste spinila a treti den jsem mela jen jednou na tamponu nahnedlou krev a jinak pak uz nic dalsi dny…co to muze znamenat? dekuji za odpoved
Použij vylučovací metodu, začni testováním.
Co to přesně je, ti asi nikdo tady neřekne.
@Banane18 nikdy predtim jsem tohle takhle nemela az ted tenhle mesic takze udelam test
Dobrý den.
Pro menstruaci mám strašný křeče do břicha, že se valím v postely 

Prosím o radu všech maminek.
Před 2 rokama jsem byla na potratu jelikož jsem byla mladá a bylo to nechtěný.
Od té doby mám nepravidelnou menstruaci.
Od doktora jsem dostala antikoncepci a prášky aulin. Ale antikoncepci jsem přestala brát, protože mi nedělali dobře.
Nevím si už rady. Je to už přes rok co se snažíme o miminko ale pořád nic.
Ted mám zpoždění 16 dní a těhotenský test ukazuje negativně. Bolí mě bradavky, mám tvrdé břicho a pořád bych něco jedla
Máte některá z vás takovou zkušenost?