Sója a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.23 19:44

Sója a antikoncepce.

Nadměrná konzumace sóji snižuje účinnost antikoncepce. Avšak dnes jsem jídla mortadellu, která obsahuje 17% sóji. Je snížena účinnost antikoncepce?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
18.5.23 19:52
@Anonymní píše:
Nadměrná konzumace sóji snižuje účinnost antikoncepce. Avšak dnes jsem jídla mortadellu, která obsahuje 17% sóji. Je snížena účinnost antikoncepce?

Tuto podivnou informaci máš odkud?

Seriózní zdroje to popírají.

Spíš bych nejedla masný výrobek, co je tak špatné kvality, že je skoro z 1/5 náhražka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41864
18.5.23 19:55

Myslíš, že nadměrná konzumace je 17g sóji? Pokud jsi snědla 10dkg. :mrgreen:
A je to, kromě toho, pěkná hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 20:41

@annlady @Havlova Nasla jsem to na více zdrojích

• Citovat
  • Upravit
41864
18.5.23 20:42
@Anonymní píše:
Že 17 g soji je nadměrná konzumace?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 20:50

@Havlova Podle mě ano 😅. Jen nevím jestli se chránit i jinak

• Citovat
  • Upravit
41864
18.5.23 20:52
@Anonymní píše:

No, já bych si přiložila studený obklad na čelo a pak zkusila znovu přemýšlet o významu slova nadměrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14594
18.5.23 20:55

Neptala ses tady už na kyselinu citronovou? K čemu by ta antikoncepce byla, kdyby její účinky snižovaly běžné potraviny zkonzumované v běžném množství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21516
18.5.23 20:57
@Anonymní píše:

Prosím tě, ty přestaň souložit. To bude úplně nejlepší. Měla bys s lékařem probrat změnu medikace na tu svoji fóbii. Už jsi sem psala víckrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
18.5.23 20:59

Ty jsi ta, co souloží, má x ochran a stejně každej měsíc dělá test, protože je přesvědčená, že je těhotná? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 21:11

@nozu @Tosidelassrandu Prosím? Vždyť bych se jinak neptala jestli se mám chránit i jinak. Používám jen antikoncepci a vím, že sója snižuje účinnost. A protože si nejsem jistá tak se ptám zda tedy může být snížena účinnost a má se chránit i jinak nebo mi stačí jen antikoncepce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 21:13

@Michelle_M 1Ano ptala jsem se i na kyselinu citrónovou. Antikoncepci neužívám dlouho a pořád nevím čemu mám věřit, tak si dávám ještě dost velký pozor.

• Citovat
  • Upravit
27865
18.5.23 21:17
@Anonymní píše:
@nozu @Tosidelassrandu Prosím? Vždyť bych se jinak neptala jestli se mám chránit i jinak. Používám jen antikoncepci a vím, že sója snižuje účinnost. A protože si nejsem jistá tak se ptám zda tedy může být snížena účinnost a má se chránit i jinak nebo mi stačí jen antikoncepce.

Tak si prečítaj príbalový leták od antikoncepcie :nevim: máš tam napísané, čo ju znižuje, ale sója to nie je :lol: je tam zvracanie, hnačka a pod. žiadne bežné potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.5.23 06:52

Se sójou se tady včera roztrhl pytel. To je nějaká kampaň?

• Citovat
  • Upravit
3139
19.5.23 08:14
@Anonymní píše:
A ty zdroje jsou konkrétně jaké?
@Anonymní píše:

Ne, ty nevíš, že soja snižuje účinnost, ty jsi si někde přečetla blábol o tom, že možná, za určitého postavení hvězd vůči Jupiteru některý z přestupných roků snižuje velikost tabletek. Seriózní zdroje tohle tvrzení popírají.
Soju, respektive tofu a podbné výrobky jí celá Asie a spousta lidí ze zbytku světa a přesto dostupná seriozní data o tom, že by konzumace soji a výrobků z ní, jakýmkoli způsobem snižovala účinky antikoncepce, prostě nejsou.
Spíš prostě nejez nekvalitní masné výrobky, protože v mortadele nemá soja co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí