Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Nadměrná konzumace sóji snižuje účinnost antikoncepce. Avšak dnes jsem jídla mortadellu, která obsahuje 17% sóji. Je snížena účinnost antikoncepce?
Tuto podivnou informaci máš odkud?
Spíš bych nejedla masný výrobek, co je tak špatné kvality, že je skoro z 1/5 náhražka.
Myslíš, že nadměrná konzumace je 17g sóji? Pokud jsi snědla 10dkg. ![]()
A je to, kromě toho, pěkná hloupost.
@Anonymní píše:Že 17 g soji je nadměrná konzumace?
@annlady @Havlova Nasla jsem to na více zdrojích
@Anonymní píše:
@Havlova Podle mě ano 😅. Jen nevím jestli se chránit i jinak
No, já bych si přiložila studený obklad na čelo a pak zkusila znovu přemýšlet o významu slova nadměrná.
Neptala ses tady už na kyselinu citronovou? K čemu by ta antikoncepce byla, kdyby její účinky snižovaly běžné potraviny zkonzumované v běžném množství?
@Anonymní píše:
@Havlova Podle mě ano 😅. Jen nevím jestli se chránit i jinak
Prosím tě, ty přestaň souložit. To bude úplně nejlepší. Měla bys s lékařem probrat změnu medikace na tu svoji fóbii. Už jsi sem psala víckrát…
Ty jsi ta, co souloží, má x ochran a stejně každej měsíc dělá test, protože je přesvědčená, že je těhotná? ![]()
@nozu @Tosidelassrandu Prosím? Vždyť bych se jinak neptala jestli se mám chránit i jinak. Používám jen antikoncepci a vím, že sója snižuje účinnost. A protože si nejsem jistá tak se ptám zda tedy může být snížena účinnost a má se chránit i jinak nebo mi stačí jen antikoncepce.
@Michelle_M 1Ano ptala jsem se i na kyselinu citrónovou. Antikoncepci neužívám dlouho a pořád nevím čemu mám věřit, tak si dávám ještě dost velký pozor.
@Anonymní píše:
@nozu @Tosidelassrandu Prosím? Vždyť bych se jinak neptala jestli se mám chránit i jinak. Používám jen antikoncepci a vím, že sója snižuje účinnost. A protože si nejsem jistá tak se ptám zda tedy může být snížena účinnost a má se chránit i jinak nebo mi stačí jen antikoncepce.
Tak si prečítaj príbalový leták od antikoncepcie
máš tam napísané, čo ju znižuje, ale sója to nie je
je tam zvracanie, hnačka a pod. žiadne bežné potraviny.
@Anonymní píše:A ty zdroje jsou konkrétně jaké?
@annlady @Havlova Nasla jsem to na více zdrojích
@Anonymní píše:
Ne, ty nevíš, že soja snižuje účinnost, ty jsi si někde přečetla blábol o tom, že možná, za určitého postavení hvězd vůči Jupiteru některý z přestupných roků snižuje velikost tabletek. Seriózní zdroje tohle tvrzení popírají.
Soju, respektive tofu a podbné výrobky jí celá Asie a spousta lidí ze zbytku světa a přesto dostupná seriozní data o tom, že by konzumace soji a výrobků z ní, jakýmkoli způsobem snižovala účinky antikoncepce, prostě nejsou.
Spíš prostě nejez nekvalitní masné výrobky, protože v mortadele nemá soja co dělat.
Nadměrná konzumace sóji snižuje účinnost antikoncepce. Avšak dnes jsem jídla mortadellu, která obsahuje 17% sóji. Je snížena účinnost antikoncepce?