Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky všem, ráda bych poprosila o radu a zkušenost kdo využívá solární ohřev na bazén. Máme obyč bazén tampu, objem vody 13m3 s límcem.
Má někdo zkušenost s tímto ohřevem? http://ohrev-vody-bazeny.heureka.cz/…specifikace/#… nebo s tímto http://ohrev-vody-bazeny.heureka.cz/…ev-360-slim/ bohužel k tomuto by se ještě musel pořídit stojan za cca 2 500,00kč. Což výjde dost draho.
Předem moc děkuji za zkušenosti. Ohřeje solar opravdu dobře vodu v bazéně jak píší až o 6C?
Máme teda větší bazén a solární ohřev taky máme. Jede nám od rána do večer a většinou to stouplo o 2C za den. Včera měl 20C takže počítám, že o víkendu se už budou koupat. ![]()
@Susen35 máme podobný o něco menší ohřev, když je opravdu hezky, tak dokáže za od rána do odpoledne ohřát vodu o cca 4st. Stojan máme udělaný dřevěný z planěk
Nemáme žádný solární ohřev a u bazénu 40m3 už máme teplotu vody 26'C. A to je začátek léta. Myslím, že solární ohřev není potřeba. Máme ho ale zakrytý.
Máme teda jen 9 kubíků vody, ohřev něco jako je v tom druhém odkazu, plocha tipuju tak 3,5m čtverečního? Možná spíš víc, měřit to nejdu a nemám odhad ![]()
A vodu jsme včera měli 28°C, v sobotu tam bylo 14°C.
Holky moc děkuji, nevíme pro který se rozhodnout
mám ráda teplou vodu a loni teda nic moc. Napouštět budeme ze studny, takže ledovka!!Když už teda budeme kupovat nechci, aby jsme koupili levnou a byla k ničemu.
@berusa.m a to tu teplotu máte po celém bazénu, nebo jen horních 5 cm?
@iiiv píše:
@iiiv píše:
Normálně v celém bazénu. Filtrujeme téměř nonstop, takže voda je promíchaná. Běžně máme v létě kolem 30'C. Ale to už je moc. V horkém létě moc neosvěží a pokud ještě stoupá, kazí se voda.
Sousedi mají nadzemní bazén kulatý v průměru cca 4 metry. Mají nahoře jen černou plachtu, která chrání proti nečistotám a zároveň ohřívá. A s teplotou vody jsou na tom podobně. Proto mi pořád nejde do hlavy, proč mají lidi na zahradách ty solární ohřevy. Ale je pravda, že jedna paní mi říkala, že když nemá voda 32 tak tam ani nevleze.
Takže asi záleží na každém jak má rád teplou vodu.
Když jsem jako malá chodila na městské koupaliště a voda měla 26 bylo to pro nás kafíčko. Dnes je to pro mě minimum ![]()
Řešíme to same, mame ten 3,66×91 bazén s kruhem.
Voda má dnes 22°, jsme jo předevčírem napouštěli.
Chtělo by to něčím trochu ohřát.
Manželovi se líbí sol., jak se pod to da schovat filtrace.
Máme to druhé v odkazu, přesnou velikost nevím - teplotu vody to zdvihne cca o 4-6 st. za den - obsah bazenu něco kolem 22 m3. Momentálně je tepltoa vody 28 st., ráno v 6,30 byla 24 st. Ale teda máme z Mountfieldu a bazen zapuštěný azuro.
Mám pocit, že jsem někde četla, že ten domeček není tak účinný, ale už nejsem schopna dohledat a vlastní porovnání obojího nemám.
My mame zatím jen tu plachtu, dole u dna byla teplota 21° a pod cernou plachtou tepla voda, jsem tam zkusila vlezt a vodu promichat, znovu jsme to zaplachtovali, za hodinu znovu odplachtovat, promichat, tak jsem tam dnes vlezla 3× a odpoledne mela voda u dna 26°. Na to, ze jsme prevcirem napousteli. Teda kdyz jsem tam poprve lezla tak jsem skoro chytla infarkt
. Odpoledne voda uz super, takze uz jsem tam i decka pustila.
Nam tu od rana sviti na ten bazen, takze kdyz to tak nekolikrat zopakuju bude to stacit. Jen nesmí prestat svítit slunko
.