Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Prosím o zkušenosti a rady. Jsem nový partner tyrane ženy, rozvádí se. Soudí se o 5 leteho syna. Otec je tyran, několikrát napadl přítelkyni, policie to řeší jako přestupek. Dělá z ní blázna, alkoholik ATS. Podotýkám že je jsem nebyl důvod rozchodu. Nyní týden před soudem donesl na Ospod nějakou zprávu, kde mu nějaký psycholog napsal že jsem psychopat. Což samozřejmě není pravda. On má taky novou partnerku se kterou žije a přítelkyně se o ní nestará, jen víme že často hlídá syna. Čekáme mnoho podrazu, ale chci se ptát… může ji ta zpráva od psychologa, který mě nijd neviděl a partnerku taky ne, uškodit? Ani to není soudní znalec a i na ospodu řekli že otec jedna účelově. Máme drsnou soudkyně která prý si vybere stranu a není objektivní. Holubová Třebíč prosím o názory
@Nezucastneny neúčastni se toho, ustup do pozadí, užívej si hezké chvíle se svou partnerkou a nesnaž se vyřešit něco, co vyřešit nedokážeš. Jste spolu chvíli, odkaž partnerku do občanské právní poradny, pokdu je týraná, tak na bílý kruh bezpečí, bud jí oporou, bud s ní, rozptyl jí, ale neřeš to za ní.
Ad,,Nyní týden před soudem donesl na Ospod nějakou zprávu, kde mu nějaký psycholog napsal že jsem psychopat,,
Nesmysl. Zadny soudny psycholog nemuze o druhem cloveku, ktereho nevidel, tvrdit, ze je psychopat, jen na zaklade reci nekoho dalsiho. Soudkyne na takovou pofiderni zpravu nebude brat zretel. Nenechte se zastrasit.
Ovsem k takovemu soudu by se vyplatilo jit s dobrym pravnikem. Mit v ruce dukazy o tyrani. Urcite si domluvit schuzku v nektere organizaci pro tyrane zeny, mohou poskytnout zdarma pravni pomoc i cenne rady, psychickou podporu.
@Stará známá no bojíme se oba. S malým strašně manipuluje, má drahého právníka.
@Nezucastneny píše:
@Stará známá no bojíme se oba. S malým strašně manipuluje, má drahého právníka.
Ty do toho moc nevstupuj a paní to bude muset ustát. Posudek nějakého nýmanda by neměl hrát žádnou roli, pokud soud bude chtít svůj posudek, pošle vás všechny k soudnímu znalci. Hlavně před dítětem nemluvte proti jeho otci a taky ho nemanipulujte. My jsme měli soudce (jiný okres) a ten si bral k soudu i pětileté. Tak ať tam syn pak neřekne, že mu máma poradila, aby řekl to a ono. Moje děti byly u soudu jako devítileté.
Řešila kolegyně v práci.
Bývalý se svou novou partnerkou ji vyhrožovali, že si nechali na ni udělat psychiatrický posudek, že má poruchu, diagnozu. Ta zašla na policii ČR a udalala je za hanobení na cti či něco takového a výhrůžky. Šlo to před přestupkovou komisi na městě. Dotyční byli předvolání a museli se postupně přiznat, že si vše vymysleli.
Takže se nedej! A neboj se!
Měli z toho ostudu a nějaké popotahovacky.
Pokud chceš víc informací, nápis ID
No jeho bláboly jsou bezpředmětné, pokud nejsi bývalý vězeň a nevereš nějaký extrémní život.
Nicméně se do toho nenechej vtahovat, tebe se to až tak netýká.
Jste spolu chvíli. Být opora ano, ale ne ten co do toho nějak extrémně vstupuje.
To, že tvou novou partnerku nějak týral neznamená, že by byl i jako otec mizera.
Asi mu leží v žaludku, že už není jediný muž v životě ex (on může samozřejmě, ona ne) a jeho syn má nového strejdu.
Pokud se k dítěti chová hezky, nevadila by mi střídavá péče. Nikdy nebudeš plnohodnotný rodič cizího dítěte. To rodiče má.
@Nezucastneny píše:
Prosím o zkušenosti a rady. Jsem nový partner tyrane ženy, rozvádí se. Soudí se o 5 leteho syna. Otec je tyran, několikrát napadl přítelkyni, policie to řeší jako přestupek. Dělá z ní blázna, alkoholik ATS. Podotýkám že je jsem nebyl důvod rozchodu. Nyní týden před soudem donesl na Ospod nějakou zprávu, kde mu nějaký psycholog napsal že jsem psychopat. Což samozřejmě není pravda. On má taky novou partnerku se kterou žije a přítelkyně se o ní nestará, jen víme že často hlídá syna. Čekáme mnoho podrazu, ale chci se ptát… může ji ta zpráva od psychologa, který mě nijd neviděl a partnerku taky ne, uškodit? Ani to není soudní znalec a i na ospodu řekli že otec jedna účelově. Máme drsnou soudkyně která prý si vybere stranu a není objektivní. Holubová Třebíč prosím o názory
Holubová Třebíč? Tak upřímnou soustrast. Ano, zpráva může uškodit. A proč to ten otec dělá? Není to tak, že se chce starat o dítě a matka mu v tom brání? To je totiž dost častý zdroj útoků otců. Ono totiž bránit druhému rodiči být se svým dítětem je podle mě horší než když dá facku (a je jedno, jestli žena muži nebo muž ženě. Tobě lze doporučit jen to, abys velmi sledoval chování přítelkyně, protože přesně tak se může chovat k tobě, až ji omrzíš.
@Stará známá píše:
Ad,,Nyní týden před soudem donesl na Ospod nějakou zprávu, kde mu nějaký psycholog napsal že jsem psychopat,,Nesmysl. Zadny soudny psycholog nemuze o druhem cloveku, ktereho nevidel, tvrdit, ze je psychopat, jen na zaklade reci nekoho dalsiho. Soudkyne na takovou pofiderni zpravu nebude brat zretel. Nenechte se zastrasit.
Ovsem k takovemu soudu by se vyplatilo jit s dobrym pravnikem. Mit v ruce dukazy o tyrani. Urcite si domluvit schuzku v nektere organizaci pro tyrane zeny, mohou poskytnout zdarma pravni pomoc i cenne rady, psychickou podporu.
Ha ha ha - vím o znaleckém posudku, kde o otci, aniž ho viděli, napsali, že je dítěti nebezpečný, že je nutný zákaz styku a není šance na to, aby se to zlepšilo. Nebudu zde znalkyni Vinklárkovou jmenovat.
Mimochodem, ty organizace proti násilí jsou schopné napsat taky pěkné bláboly o tvrzeném útočníkovi, aniž by ho viděly, a to jen na základě tvrzení údajné oběti.
Počkat… Kde mohl vzít jakou zprávu od psychologa s vaší diagnózou?