Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobry den,
ted budeme mit soud. Pozadala jsem si o dote do sve pece, otec je kocovnik nerikam ze nemá nic ale jezdi kazdej tejden v jinem meste. Synovi jsou dva roky a chci aby si ho bral třeba na víkendy apod.Otec mi ted zacal vyhrozovat ze si bere advokáta a ze nebude s timto souhlasit a ze chce stridavou peci a to mit kluka třeba tejden a tak.To prece ale nejde tady jde a male dite a o to potřebuje staly domov a ne jezdeni sem a tam takto. Nevite někdo jakou ma moznost u soudu?
Jediny co tak mi chtej delat s jeho nastavajici neustale zle a vedi ze přes kluka me to moc trapi když tohle delaj to je hrozny ![]()
Šanci má, pokud prokáže, že má dostatečné zázemí. Pokud bude hodně prudit, dají střídavku i na dvouleté. Co znamená, že je „kočovník?“
Nicméně až jeho nastávající sama otěhotní, myslím, že ti syna stopro vrátí.
To znamena ze jezdi u cirkusu a každý tyden je v jinem meste.Jeho nova pritelkyne ma také dvouletou dceru a verte tomu ze ji jde jenom o zle, nic vic ani si nedovede představit jak je zla ja otcovi vyhovuji neustale mu malého davam bez problemu ale ona ho navadi do takovydlech nesmyslu o svého syna se moc bojim. Potrebuje prece normalni domov a vychovu a ne tohle ježdeni kdyby mu schvalily stridavku
@anonymni14
aha, takže fakt kočovník. To se mi zdá docela divočina kombinovat to se střídavkou, jak by později zajišťoval školku, školu??? Třeba si myslí, že to bude pro kluka dobrodružství, to je asi úplně jiný životní styl, cirkus ![]()
On nepremejsli nad nicim..Kluk je i na me hodne vazanej, a tohle všechno uz ted je pro nej dicovina ze musí jezdit k nemu mezi cizi lidi na víkendy ale samozrejme nebranim styku s otcem, ale nesouhlasím se stridavou peci.Ja pro svého syna mam vsechn staram se o nej spolecne s rodicema v byte v osobním vlastnictví, taky letos uz pujde k zapisu do skolky.
Ja si myslim, ze to tak soud nedovoli, ale fakt nevim
muzu jen drzet palce
@anonymni14 musí prokázat, že má bydlení a vše uspůsobené tomu, aby se o dítě dokázal postarat. Pokud tomu tak není, soud střídavu nepřiklepne. Navíc u 2letého asi těžko, dává se většinou od 3 let.
Ano v karavanu, ale vylozene se ted přicucnul k holce která ma karavan dobře vybaveny moderne ale samozrejme to i tak pro dite není dobry a ještě k tomu tam ma jedno svoje nehlede na to ze on ma každý den v tydnu predstaveni coz znamena ze denne 2 a pul hodiny memaji na deti vůbec cas, jenomze vyhrozuji tim ze samozrejme u soudu rekne jak maj hlidani a peníze a všechno jak se da zaridit popřípadě ukážou ze bydlej uplne v jinym vetsim karavanu… ![]()
Existuje judikát, že soud je povinen upravit péči a nikoliv omezit a že je protiústavní, pokud použije pro úpravu zaběhaná schémata bez zohlednění práce druhého rodiče. Tj. musí nalézt takovou úpravu, která bude v souladu s výdělečnou aktivitou a rozvrhem pracovní doby rodiče a nebude omezovat jeho právo na výchovné působení na dítě a právo dítěte na tohoto rodiče. Takže pokud by se soud držel tohoto judikátu, pak by měl střídavku umožnit i v této konstelaci. Navíc u dvouleťáka je cirkusáctví lépe realizovatelné než u školáka. Ale podle mých zkušeností můžeš být v klidu, soudy si rozhodnutími Ústavního soudu vytírají zadnici, takže mu střídavku na 99% nedají. Pokud máš pocit, že tě tím chtějí jen trápit, tak otevři dveře a nějakou dobu předstírej, že je ti to fuk a ať si kluka vezmou, jak chtěj. Jakmile zjistějí, že tě tím netrápí, přestanou s tím. A pokud nepřestanou, pak má otec o syna opravdový zájem a je v zájmu syna, aby s tátou byl. Třeba z něj udělá špičkového cirkusáka. ![]()
@anonymni14 píše:
Ano v karavanu, ale vylozene se ted přicucnul k holce která ma karavan dobře vybaveny moderne ale samozrejme to i tak pro dite není dobry a ještě k tomu tam ma jedno svoje nehlede na to ze on ma každý den v tydnu predstaveni coz znamena ze denne 2 a pul hodiny memaji na deti vůbec cas, jenomze vyhrozuji tim ze samozrejme u soudu rekne jak maj hlidani a peníze a všechno jak se da zaridit popřípadě ukážou ze bydlej uplne v jinym vetsim karavanu…
bydlení v karavanu není považované za bydlení. Jinak máš nějaké důkazy ohledně jeho vyhrožování? Písemnou formu, sms a pod? schovej to, použij to ![]()
Špičkového cikrasaka? Muj syn je velice na me vazanej dokonce ještě vyžaduje kojeni. Letos jde k zapisu do skolky a deti a chceme klidny život a ne byt diky otci neustale ve stresu.Muj syn tam odjizdi z placem, kdyz od tamtud prijizdi tak je moc zlej, nechapu. A taky vim ze takovy věci nikoho nikde nezajima ale ja jako matka to vidim a preju si ze vseho nejvic mit se synem konecne klidnej život s tim ze otce samozrejme bude vidat ale urcite ne kdy se jemu za chce a po tejdnu.
@martina.se píše:
bydlení v karavanu není považované za bydlení. Jinak máš nějaké důkazy ohledně jeho vyhrožování? Písemnou formu, sms a pod? schovej to, použij to
To je prave to ze nic nemám, opravdu jsem necekala takovy jednani a vůbec ne ze mi bude chtit delat ještě zle takze jsem moc neresila. Spise chtěl ještě vychytat dneska on me stim ze si hovory nahrava pro svého pravnika a ze si to vystříhá. S tim ze mi daval otázky proc jsem nepožádala hned stridavou peci apod.ja mu na to odpověděla ze kazda matka si zada o dite do sve pece s tim ze otec ho bude vidat apod..moc lituji ze jsem s nim vůbec hovořila proste uz jsem uplne vystresovana s toho vseho a nevim kudy kam. Poslednich par mesicu mi dela peklo, ale ja mu se vsim vyhovuji. ![]()
@anonymni14 nahrávat bez Tvého souhlasu Tě nesmí, to Ti neřekl? Musela bys s tím souhlasit. V tomto jen blafuje, žádný právník by mu to nevzal - jako důkaz u soudu. Jinak jestli nemáš na právníka, požádej o něj u soudu - mohl by Ti být přidělen.
@martina.se píše:
@anonymni14 nahrávat bez Tvého souhlasu Tě nesmí, to Ti neřekl? Musela bys s tím souhlasit. V tomto jen blafuje, žádný právník by mu to nevzal - jako důkaz u soudu. Jinak jestli nemáš na právníka, požádej o něj u soudu - mohl by Ti být přidělen.
V telefonátech mi akorát rikal ze ted to ma všechno nahrany ale urcite nezaznělo jestli me nahravat muze a jestli s tim souhlasim. A prave vyhrozoval ze to všechno musí nahravat pro svého pravnika a ze se mu to všechno hodi u soudu no hrozny ![]()