Soudní znalec - posouzení rodiny partnerky otce

82
27.4.15 22:43

soudní znalec - partnerka ex

Ahoj všem, prosím o radu.

Mám dítko ve své péči, s otcem se pravidelně stýká dle rozsudku, nicméně vztahy mezi námi rodiči jsou vyhrocené a to dost zásadním způsobem. Ex si rozhádal víceméně všechny okolo sebe, vč. svojí rodiny a to hlavně kvůli své nové přítelkyni, se kterou žije. Všichni se shodli, že se nechová normálně, že mu asi něco v hlavě přeskočilo a nechápavě kroutí hlavou. Přiklonili se na naši stranu, jelikož mají důvodné obavy o moje dítě.

Řešíme další soudní jednání a máme nařízené znalecké posudky na nás rodiče a dceru.
Chci ale požádat o posouzení jeho partnerky a jejího dítěte, se kterým ex žije v jedné domácnosti.

Máte s tím někdo zkušenost? Jak sepsat žádost? Právě čekáme na ustanovení znalce, tak abych to stihla, než si nás pozvou…

Moc děkuji za rady, tipy, odkazy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
758
27.4.15 22:54

Podle me, tu partnerku jeho nemuzes donutit aby ji nekdo posuzoval a uz vubec ne jeji dite. Jezis, copak ty by jsi to dovolila aby nejaka cizi zenska, co ma decko s tvym partnerem tahala tve dite po soudnich znalcic?! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.15 22:58

Tady nejde o to, co kdo dovolí..je tam hodně agrese v té rodině, i k tomu jejímu dítěti :-/ je mi ho chudáka líto.
Mně je úplně jedno, jestli se tam v té rodině dobouchají, nebo ne. Ale nechci, aby se tohoto účastnilo moje dítě, víš? A jsem přesvědčená o tom, že ani ex, ani jeho přítelkyně to nemají v hlavě v pořádku. Bohužel :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
27.4.15 23:02

@uzvim Staci kdyz dokazes, ze to nema v hlave v poradku tvuj ex, ale cizi dite bych do toho fakt netahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.15 23:09

@Neff dítě požadovat nebudu, už si posudky zažilo, když měla soud jeho máma. Ale tu partnerku požadovat budu, chci jen radu a zkušenosti toho, kdo to zažil. Děkuji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
27.4.15 23:14

@uzvim http://mojepravniporadna.cz/ zkus tohle, podle me stejne budes potrebovat spise radu primo pravnika jak ji tam dostat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
27.4.15 23:19

@Neff moc děkuji za tip, písnu tam ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45812
28.4.15 00:12

Tak ta partnerka neni účastníkem řízení, takze dost silné pochybuji ze by ji slo nařídit nejake znalecké zkoumání jeji osoby. No navrhnout to muzes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.15 06:25

@uzvim
mam zkusenost z druhe strany, tohle navrhovala nase ex. Chtela jen vysetreni moje, deti vynechala. Soud to neschvalil, podle soudkyne by slo o neopravneny zasah do osobnostnich prav. Navic dle soudkyne pozadovala posouzeni rodicovskych kompetenci, osobnosti atd rodicu ja prava k diteti jako macecha nemam vubec zadna. Tenhle pozadavek pprotistrane dost uskodil a z vysetreni znalce vysla jako nadmerne kontrolujici hysterka branici rozvoji vztahu otec - dite, takze znalec sel i nad ramec navrhovane upravy prave aby dite mohlo mit a zazivat i zdrave vztahy, nejen matka -dite. Mozna to jeste promysli.

• Citovat
  • Upravit
7904
28.4.15 07:25

@uzvim jedině poslat sociálku do té rodiny, jinak asi nic dělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41988
28.4.15 07:31
@veria píše:
Tak ta partnerka neni účastníkem řízení, takze dost silné pochybuji ze by ji slo nařídit nejake znalecké zkoumání jeji osoby. No navrhnout to muzes.

Souhlasím. Ikdyž já bych zvážila už jen to samotné „navržení“ - podle mě je to zbytečné, soud to stejně neschválí a zakladatelka si tím jen v očích soudu přitíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
28.4.15 07:39
@uzvim píše:
Tady nejde o to, co kdo dovolí..je tam hodně agrese v té rodině, i k tomu jejímu dítěti :-/ je mi ho chudáka líto.
Mně je úplně jedno, jestli se tam v té rodině dobouchají, nebo ne. Ale nechci, aby se tohoto účastnilo moje dítě, víš? A jsem přesvědčená o tom, že ani ex, ani jeho přítelkyně to nemají v hlavě v pořádku. Bohužel :-/

A tos nevěděla dřív, že to Tvůj EX nemá v hlavě v pořádku? Tato témata mě vždycky fascinují, sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
28.4.15 19:50

@Zabatko On to měl v hlavě v pořádku do té doby než si našel jinou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.4.15 21:20

@Zabatko ne, bohužel jsem to za šest let jeho manipulace nepoznala ani já, dokonce ani jeho maminka ho nepoznává :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.4.15 21:22

@Senaida to se pleteš, v pořádku to měl do doby, než se narodilo naše dítě. Pak mu hráblo, odešel od nás. Jinou si našel později a to mně opravdu nebere. JE mi jedno, co oni mezi sebou doma dělají, ale nechci, aby to negativně ovlivnilo a zasáhlo moje dítě :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna