Soukromá ulice. Co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14020
7.1.16 23:18

@Aspera nevím, u našich se to řeší a nikde družstvo žádného dědice nezjistilo. Takže netuším, jestli jsou někde schopni poskytnout informace o případných dědicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
7.1.16 23:19

@nesssinka dědice má zjistit advokát, kterému to připadlo. Pokud nejsou známý, tak to samozřejmě trvá, protože musí zjistit, jestli někde není tetička ze 4 kolene atd. Ale jak zjistí, že nikdo není, tak majetek propadá státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
7.1.16 23:45

@Aspera tak snad u zakladatelky budou mít větší štěstí, že dědické řízení probíhá krátkou dobu a vlastník bude vyřešen dřív jak za 8 let. U našich to nehrozí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
7.1.16 23:57

Tak jestli je to ten stejný pán, tak měl víc pozemků

http://www.hlidamsikatastr.cz/…8Dka%20Josef

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
8.1.16 00:35
@Halka píše:
Ahoj,
bydlíme v ulici, která má soukromého majitele. Nemáme zavedený vodovod, nemáme elektřinu v zemi a povrch ulice je horší než tankodrom. Jsme v centru města ve staré zástavbě, nic na zelené louce na okraji.
Píšeme neustále na úřad, jestli by se s tím dalo něco dělat a dnes jsem dostala odpověď, která mě dost vyděsila:

*Ulice…, resp. pozemek, na kterém se ulice nachází, není ve vlastnictví města. Z tohoto důvodu není možné, aby město investovalo veřejné prostředky do majetku soukromého subjektu a provedlo rekonstrukci zmíněné komunikace. Majitel pozemku je tzv. „nedohledatelný“ a správu pozemků tak vykonává Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Tento úřad nemůže vydávat souhlas s nakládáním s pozemkem ani se zřízením služebnosti k pozemku – např. souhlas se zřízením služebnosti vedení inženýrských sítí apod.

Vzhledem k těmto skutečnostem nemůže město realizovat uložení jakýchkoli inženýrských sítí v pozemku komunikace Riegrova.*

Nenapadá vás, co s tím dělat? Kde bych mohla najít toho majitele, když nemůže město? Nebo nechce. Jak je možné, že nám před 10 lety zavedli plyn???
Chystám se samozřejmě napsat odpověď, ale nevím, co psát. Jestli máme nárok něco požadovat atd.

Poradíte, prosím.
Díky
Halka

Jsem v podobné situaci:) patří mi kus ulice a chci to vyměnit za kus zahrady vedle baráku který patří obci, a obci je to jedno… To že se na to vykašlal otec to bych dokázal pochopit ale že obec za 20 let neskontrolovala zda někdo nevlastní pozemek pod veřejnou komunikací a sama od sebe nepřišla s nějakým návrhem to mi hlava nebere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.1.16 08:39

@MartinKa36 Tak to obci začněte pronajímat. Vždyť je to skvělá šance. Obci je to jedno? Tak tady máš smlouvu o pronájmu. Je to věcné břemeno a také se může stát, že cestu zatarasíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
8.1.16 12:35
@nesssinka píše:
Tak jestli je to ten stejný pán, tak měl víc pozemkůhttp://www.hlidamsikatastr.cz/…8Dka%20Josef

Jo, jo, to je on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1