Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
naše rekonstrukce podkroví se chýlí ke konci a my řešíme, jaké zábradlí dát do pokoje. Je to atypický pokojíček, 90m2
Je těžké to vysvětlovat, ale v podstatě po jedné délce pokoje je ve výšce 120 cm podlaha, po které se bude chodit do dalšího pokoje a šatny. Na jedné straně se přijde do pokoje z přízemí a už je člověk v pokoji(jakoby podlaha 1
), ale aby přešel do dalšího, musí vyjít schůdky na tu vyvýšenou podlahu (podlaha 2) a jít po ní. Po celé délce této podlahy musí být zábradlí, už kvůli dětem (2 a 4,5 roku). My teď řešíme, jaké zábradlí tam dát, protože celkově nás už to podkroví stálo dost peněz, tak abysme aspoň něco ušetřili. Stačí tam koupit koberec a budeme na 20 tisících jen to luskne
Manžela napadlo, že by udělal dřevěnou konstrukci a koupili bysme tu barevnou síť, aby se nám tam hodila a byla by tam dočasně připevněná síť a třeba za 2-3 roky by se udělalo ze dřeva. Vzhledem k tomu, že jsem učitelka a mám tyhle sítě ve třídě na výkresy, tak to mám spojené s tím a dvakrát se mi to nelíbí, ale zase na druhou stranu by si tam taky mohly holky dávat výkresy a tak. Nepřišlo by vám to ale divné? Přecejenom, je to dost dlouhé. Nějak si to neumím představit
Nenapadá vás nějaká jiná alternativa? Co vy na to? Moc děkuju za názory a rady. ![]()
Ahoj, mě by se to asi líbilo opricky, hlavně pak ty obrázky…ale nevím, bude to dostatečně silné, aby to udrzelo dítě, když se o to opře, upadne na to…
Docela si to neumím představit, aby je ta síť v případě pádu zachytila a oni nespadli. Nemůžeš hodit foto pokojíčku pro inspiraci, děláme také dětem pokojíčky v podkroví a nějak váháme.
Jak to právě nemám vyfocené. Jinak to tam vyřešit nešlo, protože tam jsou velké nosné trámy. Jinak nahoru vlastně ani holky chodit moc nebudou, budou na té spodní podlaze, kde bude všechno a v té druhé místnosti se šatnou bude manželova zkušebna s hudebními nástroji, takže i zamčeno, aby tam něco neprovedly.
Mela bych strach ze po tom budou splhat.. kdyz uvidi sit… beru to podle mych deti
Tak holky jsou v pohodě, když to vysvětlím, tak tam nepolezou.Ale klidně beru i jiné nápady ![]()
Musi mit dost mala ocka, aby se tam nevesla noha. nebala bych se ze oprdne, spis, ze to holky vytrhaj z uchyceni, kdyz s tim budou blbnout, ale nevim, ja mam kluky, ty dokazou vsechno.
Moje holky jsou relativně klidné a dají si říct, tak by to snad problém nebyl. Přemýšlím nad jinými alternativami, ale nic mě zatím nenapadlo ![]()